Futaba T10J

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T10J

#16 Příspěvek od LV »

jyrry píše:Ono se nedá výstupům přijímače přiřadit libovolný kanál?

U T10 nie. Je to v podstate najlacnejsi vysielac Futaba.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

LV píše:...
U T10 nie. Je to v podstate najlacnejsi vysielac Futaba.

Nejde o přehození ve vysílači, jde o přijímač. U Gr. HoTT jde každému přijímači přiřadit libovolný kanál na libovolný jeho výstup. Dělá se to vysílačem, v menu "telemetry".

A nějaké OpenTx je mi ukradené :roll:
jyrry.webnode.cz
graup15

#18 Příspěvek od graup15 »

T8J a T10 jsou takové divné rádia...nevím jak definovat proč to Futaba vůbec vytvořila.
tomashr

#19 Příspěvek od tomashr »

mateu píše:Problém to není . Na Conrad.cz mají . Kolega včera kupoval .

Koupit to zatím moc problém není, ale už za 1-2 měsíce to může být jinak, třeba u Hoelleina je to jasně popsáno jako "expiring item", poslední 4 kusy. Hlavně si ale musíš být vědom toho, že dokupuješ zbytky a pokud by se nedej bože něco pokazilo, tak roste riziko problému s díly a obecně náhradou - zkrátka rádio na konci životního cyklu. Sám 14SG mám momentálně jako primární a jsem pro moje potřeby naprosto spokojen, nicméně pořizovat dnes novou bych si asi hodně rozmyslel :(

Zpátky k 10J (8J) - tyto modely nejsou vyloženě špatné, vznikly ale po nástupu levnější varianty FHSS přijímačů, kdy to asi brali za lowend a tak je osazeno koncepčně starším softwarem atd. Až postupem času se ukázalo, že tato alternativa RXů není zas tak špatný nápad a začali na tom více makat, tím jednak vznikla 6K s aktualizovaným fw pro 8ch a další zdokonalení, což je opravdu nižší třída ve velmi pozitivním smyslu tohoto slova (jednoduché, ale přitom docela slušné) a z druhé strany pak 12K, což je fakticky právě 14SG v T-FHSS verzi...
8J/10J se asi budou ještě nějakou dobu dělat, ale je to tak trochu "setrvačnost" :D
Tomix

#20 Příspěvek od Tomix »

Super cize mi chcete povedat ze som zase kupil iba sunt.
Toto sa mi paci vsetko je nafigu teda pokial to nemate prave vy.
Co uz vyskusam a uvidim sam pokial to nepojde asi prerobim vsetky modeli na uputance kedze vsetky vysielacky ktore kupim su o nicom.
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch
BoŠ

#21 Příspěvek od BoŠ »

Tomix píše:Super cize mi chcete povedat ze som zase kupil iba sunt.
Toto sa mi paci vsetko je nafigu teda pokial to nemate prave vy.
Co uz vyskusam a uvidim sam pokial to nepojde asi prerobim vsetky modeli na uputance kedze vsetky vysielacky ktore kupim su o nicom.

To chce klid, chybu jsi neudělal. Jen bych byl opatrný s přijímači třetích stran. Pokud ti na modelu záleží, dej tam originál přijímač.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
graup15

#22 Příspěvek od graup15 »

Taky si myslím, T10J je naprosto v pohodě a to co umí, dělat bude.
Tady jsme se akorád vyjadřovali,že jsou mnohem lepší rádia (ale, hlavně ve smyslu sw vybavenosti).
Tomix

#23 Příspěvek od Tomix »

vysielacku som kupil z tromi prijimacmi prvy je 8ch R3008SB ten pojde do belanky druhy je 6ch R2106GF ten moze ist do foxa a treti je nejaka corona ten budem pouzivat do samokridla viac mi teraz netreba tie corony by som nedal do velkych lietadiel ale myslim ze na poletovanie okolo hlavy v neakych bublinkach by maly stacit.
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od aviatik666 »

Tomix,
žádnej stres, vysílač je dobrý. Jak tu někteří píší, používej jen futabacké přijímače, nepodceňuj elektroinstalaci (zajíštění konektorů, páskování kabeláže, dobré napájecí baterie, atd.) a až zjistíš, že ti toto rádio nestačí, přejdeš o level výš. :wink:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:... Ono se nedá výstupům přijímače přiřadit libovolný kanál?

Tak jak to je s těmi výstupy přijímačů?
jyrry.webnode.cz
tomashr

#26 Příspěvek od tomashr »

Já moc nechápu, na co se ptáš... U lepších Futab máš naprosto volné přiřazení funkcí ke kanálům, ale kanály v přijímači zůstavají pořád stejně, je tam pouze výběr režimů pro SBUS a případně dva RXy v letadle pro hodně kanálů.
Prohazovat kanály přímo v přijímači ve smyslu, že z kanálu s nadpisem 4 ti najednou poleze to, co je ve vysílači značeno jako 5 pokládám za totální nesmysl, korektní je postup, který přinesla u Futaby jako první asi 14MZ a pak její levnější odvozeniny (8FG, 14SG atd), tedy naopak prohazování přiřazení funkcí... Mimochodem u často omílaného OpenTXu je to také takto, tedy volné je přiřazení funkcí ke kanálům, když ale má daný mix výstup na ch4, tak prostě hýbe servem ve zdířce 4.
A ne, právě T10J tohle neumí, viz moje vysvětlení o posloupnosti vzniku těchto souprav, tohle konkrétní rádio má sw pojatý jako starší řada, v levnější FHSS řadě to toto má až 12K.
LV
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od LV »

jyrry píše:Tak jak to je s těmi výstupy přijímačů?

Odpovedal ti Tomáš.
Ja iba doplním, že napriek tomu ,že u mojej sa dá priradiť akýkoľvek ovládač (prepínač) na akúkoľvek funkciu na aké koľvek poradie a pririradiť ktorýkoľvek trim, potenciometer na akúkoľvek funkciu, tak ja to nepoužívam. Nevidím jediný dôvod. Iba na tyčkoidoch pri použití 6K prijímaču mám druhé krídelko na kanál č.3 (miesto plynu).
1- L krídelko
2- L motýl (vop)
3- P krídelko
4- P motýl (sop)
5- L klapka
6- P klapka
15-(butterfly)
www.elektromodely.sk
skybreaker

#28 Příspěvek od skybreaker »

8k5 peněz, ale nic to neumí..hlavně že Futaba :roll:
ingwarr

#29 Příspěvek od ingwarr »

za tie peniaze čo Tomix vrazil do FRSKY a teraz do Futaby, mohol mat jednu poriadnu Futabu :wink: Ale tak to je ked sa špekuluje :!:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

skybreaker píše:8k5 peněz, ale nic to neumí..hlavně že Futaba :roll:

Furt spoľahlivejšie ako Frsky čo vie veci čo nikto nepotrebuje. :wink:
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“