Upřímně mi ten dotaz přijde pořádně pomotaný.
Už třeba to "na Futabu nemám, ale líbí se mi Spektrum DX8 G2" je z prominutím kravina - Futaba T12K stojí úplně stejně jako DX8G2.
Odsuzování Flysky je podle mého názoru prachobyčejná "smůla na kus", která se může stát úplně u čehokoli, reálně si naopak myslím, že AFDHS2A je jeden z vůbec nejpovedenějších protokolů a šlape perfektně, u rádia neplyne z příspěvku o jaký typ šlo, ale zrovna lowendový FS-i6 je podařený, problém bych zase viděl jako kusovou vadu, která se prostě může stát i u rádia za 20 a vícew tisíc (a že takových případů bylo

).
Za mne bych asi začal od úvahy, zda je požadavek opravdu jen na triviální rádio na modely, kde by ryze funkcemi stačilo Flysky - pak stačí nižší třída, u Futaby T6K, u Spektra DX6 či malinko dražší DX6 G3, u Graupner/SJ se taky něco najde,třeba MZ-12 - cena včetně RXu u všech maximálně kolem 6k.
Anebo už je vhodnější plnohodnotné rádio, kde se nastaví v podstatě cokoli, pak tu máme přímo tazatelem zmíněné Spektrum DX8 G2, výše uvedenou Futabu T12K, MX16/20 od Graupnera.
Jinak když jsme u ceny, tak zrovna u FrSky je na jednu stranu dobrá, ale na druhou stranu třeba cena přijímačů je sice slušná u "plnohodnotných RXů" ve srovnání s podobnými originály Futaby či Spektra, ale nějaký lowend klon do EPP samokřídla seženu k Futabě i Spektru spíš levněji než k FrSky (hlavně u nových typů, kde FrSky zařízlo D8 protokol, klony s D16 a LBT už se shánějí hůře). Tohle píšu ani ne tak jako argument proti FrSky jako spíš téma k zamyšlení - je nutné se na to koukat trochu šířeji a závěry mohou leckdy být i docela překvapivé...
Prostě je z čeho vybírat,ale chtělo by to nejprve vychladnout a ujasnit si zadání