Odpověděl za mě Kuta33, je to tak, Ještě bych dodal, že čistý aceton dnes koupíš stejně snadno jako C6000 (Obi a další) a není drahý.kocour píše:Dotaz: Předpokládám, že místo acetonu je použitelné ředidlo C 6000.
Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikalenta)
-
JardaRůžička
Re: Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikelanta)
milos.m píše:... potahování Vliesem. ... přižehlit za pomoci Balsalocu, nebo , v současné době pomoci Cover Gripu (náhrada Balsalocu) Osobně preferuji přižehlit modelářskou žehličkou na kostru natřenou Balsalocem . Pracujeme naprosto stejně , jako bychom potahovali nažehlovací fólii. Oblouky potahujeme tak, že Vlies nahřejeme a do oblouku přižehlíme....
Postupuji naprosto stejně, náhradu mám vykoumanou takovou, že to koupím v místní drogerii. Potahuji rovnou barveným Vliesem. Mám jediný problém - dodržet stejnou sytost na více barvených arších (barvím válečkem na skle, tónovačky Primalex - vyhrály výběrové řízení).
Třeba tohle je potažené barveným Vliesem, lak polyuretan Sokrates Tango plus polomat:
jyrry.webnode.cz
Tónovačky Primalex jsem zkoušel sytě zelenou a antracit, ale jinak u mě na Vlies vyhrály barvy Dulux, nebo podobné (kupuji v Polsku), bohužel jsou to hotové interiérové barvy, takže trochu omezený výběr tmavších odstínů, ale poláci prodávají malé vzorky na zkoušku, dva vzorky stačí na metrový model. Proti Primalexu mají lepší kryvost, takže není problém s odstíny na dalších arších a při potahování i méně špiní, méně pouští barvu.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
JardaRůžička píše: Ještě bych dodal, že čistý aceton dnes koupíš stejně snadno jako C6000 (Obi a další) a není drahý.
Aceton že není drahý? Tak si ho dojdi někam koupit. Dnes jsem byl v chemický drogérii a 4l kanystr stojí 466 kaček.
To je strašný, aceton je odpad při jiný chemický výrobě a takováhle cena. Pamatuju že stáčenej byl kdysi za 4 kačky litr, stejně jako metyl.
Havel ho má na webu ještě za starou cenu. Nebral jste tam někdo 20 nebo 30 litrů kanystr? Není u toho nějakej problém s dopravkou?
Díky!
-
JardaRůžička
Ale já jsem to napsal před sedmi měsíci.Celeron píše: Prodavač mi řekl, že před dvěma měsíci ho dodavatel zdražil skoro o 60%.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já vím. Berte to všici jen jako upozornění že je a bude hůř, přesně opak, co tu tvrdí jeden bejvalej agent. To obrovský zdražení asi není technologický ale politický jak nás tlačej aby se nepoužívaly věci různě "nebezpečný".
Tak to jsem rád že mám na Vlies odzkoušenou tu vodní technologii od kostry po konečný lak 
jyrry.webnode.cz
V názvu tohoto vlákna je název Mikelanta "(....případně Mikelanta).
Veka ve svém příspěvku píše "Mikalenta".
Jak je to tedy správně. Ptám se proto, protože už jsem se setkal a to hodně dávno třeba v časopise "Modelář" s oběma názvy.
Víc se ovšem objevuje název Mikalenta.
Jak je to tedy správně. Ptám se proto, protože už jsem se setkal a to hodně dávno třeba v časopise "Modelář" s oběma názvy.
-
JardaRůžička
Na nově chystaném éru jsem na "žbrdlínkové" části konstrukce použil potah v kombinaci Modelspan + Vlies, dál obvyklé laky vč. proti palivu (žhavík). Spokojenost, pracuje se s tím dobře a je to hotový pancíř. 
Janek2 píše:V názvu tohoto vlákna je název Mikelanta "(....případně Mikelanta).
Bude to tak že Микалентная бумага.Tedy Mikalenta alias páskový papír alias slídový papír alias bavlněný papír.
Wiki... bavlněný papír s dlouhým vláknem, který má zvláštní pevnost (zejména pro roztržení v podélném směru).
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%B3%D0%B0
4 Janek2, vzhledem k tomu, že tento druh potahového materiálu, ať už mu budeme říkat Mikelanta, nebo Mikalenta, je k sehnání spíše po různých e-bazarech (nenašel jsem ho nikde v sortimentu, ale možná jsem jen špatně hledal), tak bych otázku správného názvu už neřešil. Vzhledově podobný je Vlies, se kterým se, aspoň podle mého subjektivního názoru, pracuje o něco lépe.
Hitec Aurora 9X
Re: Kombinace Vlies + Modelspan (případně Mikalenta)
Na tomto křídle jsem použil zespodu vlies+vlies, obě vrstvy nažehlování na disperzi, první vrstva jen na část bez tuhého potahu, přesah 10-15mm.
Bez nějakých zádrhelů či problémů.
Chci s tím na svah, tak aby to alespoň iluzorně něco málo vydrželo.
Název poupraven
Bez nějakých zádrhelů či problémů.
Chci s tím na svah, tak aby to alespoň iluzorně něco málo vydrželo.
Název poupraven
jyrry.webnode.cz
Dík za odpovědi. Někde doma ve skříni ještě jeden, nebo dva aršíky z půli osumdesátých let mám. Tak si to tak nějak z nostalgie šetřím.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:nenašel jsem ho nikde v sortimentu, ale možná jsem jen špatně hledal
Furt pises, ze strycek gugl je tvuj kamos a dnes te vypek,nebo jak?
https://www.google.com/search?client=fi ... 1%82%D1%8C
veka1
- cybernetic
na farbenie vliesu pouzivam tonovacky znacky OBI