Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
Technicka : k cemu slouzi dvojice uhlopricnych vzper v lomeni kridla? Dumam a nic.… co se stane, kdyz je tam nedam?
veka1
Kromě již výše popsaného, opravdu je v těchto místech spoj trubka čep. Stačí neopatrnost a čepem si zamáčknu koncové žebro centroplánu dovnitř. Takto mám ta koncové žebra zavětrována do podélné osy křídla.Ono to opravdu při teto konstrukci křídla s torzní skříní bije do oči a není to s ni obvykle řešení.To že v tom rohu může vzniknou třepotání je i předpokladatelné , je to nejslabší místo napojeného křídla.
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne úte 20.10.2020 17:39, celkem upraveno 1 x.
Ta vzpěra, je tam hlavně proto, aby se při pnutí fólie při vypínání, neztahovalo (neprohýbalo) krajní žebro dovnitř. Když to udělají obě krajní, vzniká tam hnusná mezera. Už to bylo naznačeno v některém příspěvku dřív.
Heh... uz si to zazil? Dej nejaky dokument ( fotku, video) z rozboru takove nehody,...rad se kouknu.
veka1
Já netvrdil že se mi něco takového stalo, jen že chápu konstruktéra proč to tam dal, za mě osobně to vidím jako prospěšné, z toho pohledu jak jsem psal já, i z toho pohledu co psali ostatní (fólie). Nikdo tě nenutí to tam dávat...
blesk píše:Předpokládám že výztuha je tam kvůli zpevnění při nárazu konce ucha, aby se nezbortila odtokovka. Za mě z pohledu pevnosti dobrá volba.
Při nárazu, jako je třeba přehnané zapíchnutí na bod na rychlosti, odchází spousta jiných věcí. Já třeba nenávídím spoje přelepené izolepou, používám plastovou pojistku a nemám potom spoje křídel jako mucholapku. Většinou povolí izolepa a ta se musí vyměnit za novou.
Jak jsem psal. Místo izolepy dávám tohle: Stačí nasunout ucho a zajistit. Používám to již delší dobu a nemám k tomu jedinou výhradu. Oproti obrázku to nasunuju z horní strany. Ze spodu, jak se znám, by to někde vypadlo a potom bych byl už jenom divák. Asi tak.
blesk píše: Já netvrdil že se mi něco takového stalo, jen že chápu konstruktéra proč to tam dal, za mě osobně to vidím jako prospěšné, z toho pohledu jak jsem psal já, i z toho pohledu co psali ostatní (fólie). Nikdo tě nenutí to tam dávat...
Taky se ho snazim pochopit a hlavne, chtel jsem zjistit , zda jse nechybel ve skole a neco mi uniklo. Dik za reakci.
Jak jsem psal. Místo izolepy dávám tohle: Stačí nasunout ucho a zajistit. Používám to již delší dobu a nemám k tomu jedinou výhradu. Oproti obrázku to nasunuju z horní strany. Ze spodu, jak se znám, by to někde vypadlo a potom bych byl už jenom divák. Asi tak.
... ty jo, to je vymakane. A ja stary Uckar furt pouzivam srouby.
Pěkna finta s tím zajištěním. Co se výztuh týká , ono to není neobvyklé , jde to vidět i u jiných. Ale jak jsem psal, ve spojení s torzní skříní se to moc nevidí. https://www.barcs.co.uk/uploads/monthly ... 54708c.JPG
Jak jsem psal, výrobce, který má rozum to použije, kdo šetří na kravinach ne. Prohnutí spojových žeber je hnusné a při použití fólie se mu nedá vyhnout. A kdybyste viděli co mi udělalo křídlo na gumicuku ... EPP hadr, fuj.