Ale dělejte si co chcete. Já dávám 7,4V serva pouze na 2S LiFe s mixem ze dvou baterek přes Schottky diody. Jak šlehaj plameny z HV serva Hitec řady D na 2S LiPol jsem už viděl, náramná prča.
Baterka typ 15266-LiFePO4
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baterka typ 15266-LiFePO4
Všimnul. Jakej je rozdíl mezi mezi 6V servem napájeným 6,6V a nebo 7,4V servem napájeným cca 8,1-8,2V? Podle mě je poměr obou napětí podobnej.
Ale dělejte si co chcete. Já dávám 7,4V serva pouze na 2S LiFe s mixem ze dvou baterek přes Schottky diody. Jak šlehaj plameny z HV serva Hitec řady D na 2S LiPol jsem už viděl, náramná prča.
Tak ještě jednou, přímo u dotazovaného serva je na Bighobby uváděno:
Napětí: DC6.0~8.4V (max. 2S lipo)
Napětí: DC6.0~8.4V (max. 2S lipo)
Celeron píše:Všimnul. Jakej je rozdíl mezi mezi 6V servem napájeným 6,6V a nebo 7,4V servem napájeným cca 8,1-8,2V?:
Podle mne dost zásadní.
To tvé 6V servo je konstruováno na jmenovité napětí baterie 4,8 V. A vydrží 6V.
Plné napětí 4ks nimh není 1,2V na článek, ale 1,4V a klasické tužkovky nenabíjecí mají 1,5 a víc.
Kdybys ho zapojil na 3S olověné s jmenovitým napětím 6V, nedá to při plném nabití těch olověných
HV servo je děláno na jmenovité napětí 7,4 V a tudíž vydrží 8,4V - plné nabití baterie.
Prostě je potřeba rozlišovat nominální napětí, plné nabití a V při odběru.
Ale netuším, proč tohle píši zrovna tobě
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, dělejte si co chcete a napájejte si serva čím chcete. Mě by tedy bylo velice líto, pokud bych kvůli nepřítomnosti jedný nebo dvěma diodám za pětikačku utavil servo s následným rozflákáním letadla za 50-80 tyček.
Jen bych žádal vysvětlení, proč teda šlehaly plameny z Hitec D645MW na 2S LiPol. Servo bylo nový, jen asi půl hodiny zkoušený na stole a na páce žádný zatížení nemělo. Najednou ze středu najelo na doraz a než jsem rozpojil napájení tak už šlehaly plameny ze serva a kabelu. Čečotka prohlásil, že se prorazil můstek a doporučil snížit napětí.
Doufám, že se nedozvím, že se zašprajcovala vazelína.
Jen bych žádal vysvětlení, proč teda šlehaly plameny z Hitec D645MW na 2S LiPol. Servo bylo nový, jen asi půl hodiny zkoušený na stole a na páce žádný zatížení nemělo. Najednou ze středu najelo na doraz a než jsem rozpojil napájení tak už šlehaly plameny ze serva a kabelu. Čečotka prohlásil, že se prorazil můstek a doporučil snížit napětí.
Doufám, že se nedozvím, že se zašprajcovala vazelína.
Celeron píše:Jen bych žádal vysvětlení, proč teda šlehaly plameny z Hitec D645MW na 2S LiPol. Servo bylo nový, jen asi půl hodiny zkoušený na stole a na páce žádný zatížení nemělo.
https://www.hitecrcd.com/products/servo ... mw/product
Vadné servo ?
Pokud výrobce napíše rozsah napětí 4,8 - 8,4 , asi mu budu věřit.
Nicméně pokud jsi ho trápil půl hodiny na testeru v neustálém pohybu, tak se ani nedivím
A je jedno, jestli bylo zatížené nebo ne.
Sám se servy HV hitec létám na 2s lipol. V napětí tedy problém nebude.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
dudaj píše:Nicméně pokud jsi ho trápil půl hodiny na testeru v neustálém pohybu, tak se ani nedivím.
Psal jsem něco o neustálém pohybu a testeru? Bylo to půl hodiny na stole připojený na přijímač, pár pohybů doraz doraz za minutu. Ladění výchylek, mixů a pod.
No, psal jsi " jen asi půl hodiny zkoušený na stole"
Pokud ho máš připojený na přijímač a čas od času s ním pohneš, tak bych to takhle asi nepopisoval.
Ale je to jedno. Mně odešlo servo Bluebird nové jen zapnutím přijímače. Dojelo na konec a hotovo. Další fungují. Ale na křidélka nebo výškovku bych je asi už nedal.
Pokud ho máš připojený na přijímač a čas od času s ním pohneš, tak bych to takhle asi nepopisoval.
Ale je to jedno. Mně odešlo servo Bluebird nové jen zapnutím přijímače. Dojelo na konec a hotovo. Další fungují. Ale na křidélka nebo výškovku bych je asi už nedal.
Používám 5 kusů JX Servo DHV56MG (5,6g) v přestavěném Lidláku na větroně, jak na aerovleky, tak v létě několikrát na svahu a že tam dostalo éro celkově pořádně zabrat!! Normálně napřímo na 2S Li-Pol, po hodině létání výměna baterky za čerstvě nabitou a opět do vzduchu. Zatím vše naprosto bez problémů, takže za mě HV=použitelné na 8,4V které ani nabitá lipolka stejně nikdy pořádně nedá, dlouhodobě už vůbec... Pro mě servo, které odešlo při zkoušení, nastavování na stole, bylo prostě vadné.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...