Dron už se na nebi neztratí

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
BeneFitmodel

Re: Dron už se na nebi neztratí

#16 Příspěvek od BeneFitmodel »

MomoBrut píše:
Ahoj Tome, se přiznám, nechce se mi to dohledávat, tak se zeptám. Stávající pravidla, tedy vyjímky pro necertifikované UAS, jsou do konce 2022 nebo si to špatně pamatuju? A už se ví, co vlastně bude platit po konci roku 2022? Jen přestanou platit tyto vyjímky?

Vyjádření ÚCL zní doslova:
"UPOZORNĚNÍ: výše uvedený přehled práv, povinností a provozních možností není zdaleka úplný a dle stavu zavádění regulačního rámce, provozní zkušenosti a vývoje trhu s bezpilotními letadly bude dle potřeby aktualizován."

Je to poslední věta viz.:
https://www.caa.cz/provoz-stare/bezpilo ... ovozu-uas/
:roll:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od TomasC »

MomoBrut píše:Ahoj Tome, se přiznám, nechce se mi to dohledávat, tak se zeptám. Stávající pravidla, tedy vyjímky pro necertifikované UAS, jsou do konce 2022 nebo si to špatně pamatuju?

Odpověď je tak napůl... 947 byla novelizována k 4.4.22 a zrovna tohle se upravilo. Nový termín je 31. prosince 2023. Mrkni se na konsolidované znění a hledej úpravy M4.

Co bude v budoucnu, tak to se neodvážím naprosto tipovat. Kromě toho, že budu létat dál. :wink:
MomoBrut

#18 Příspěvek od MomoBrut »

OK, díky za info. Tak je snad alespoň čas něco přes rok a půl. Oni to stejně asi zase změní, je to šílený ...
Akorát jsem dodělal krásný stroj, který rozhodně certifikovaný není a nebude ... tak si ho trochu užiju ...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od TomasC »

Přijde mi, že "soukromě zhotoveným bezpilotním systémem“, je docela v pohodě.

Ostatně co přesně myslíš CERTIFIKOVANÝM strojem?

„Certifikovaná“ kategorie provozu podle Článku 6 2019/947

nebo

Certifikovaný dron podle KAPITOLY III 2019/947.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“