Vyvážení házedla
Re: Vyvážení házedla
V krabici MUSEL být pytlíček s malými broky na vyvážení. S těmito stavenicemi na kroužku pracujeme (zatím ne s tímto konkrétním modelem, ale dalšími od výrobce) VŽDYCKY tam pytlik s bročky na vyvážení byl. Buď je to omyl, že by ho tam nedali (nevěřím), nebo jste ho prostě ztratili.
Stejně tak tam musí být gumička na poutání křídla, ne gumicka do vlasů.
Stejně tak tam musí být gumička na poutání křídla, ne gumicka do vlasů.
Hitec Aurora 9X
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
....a usiska s podelne orientovanymi vlakny balsy.
veka1
veka1
...a koukám, že celé křídlo je obráceně. Tam, kde má být náběžka, je odtokovka a obráceně
.
Odkud jsi?
Odkud jsi?
Hitec Aurora 9X
Honzapíše:Detail čumáku
Pytlíček tam byl, gumičky taky, ale obojí jsem ztratil
Ptal jsem se, čím by to šlo vyvážit.
Uši jsou tak jak jsou, protože jsem měl jen zbytky balzy, křídlo je blbě, protože to bylo moje první letadlo, a už je to sto let co jsem to stavěl...
DAF píše:...a koukám, že celé křídlo je obráceně. Tam, kde má být náběžka, je odtokovka a obráceně.
Odkud jsi?
Z Jihlavy
Já odpověděl (a nejen já). Domnívám se, že to bude tvoje první stavba a doposud jsi toho moc nepostavil. Dej si to do profilu, ve vlaknech to nikdo hledat nebude, případně si najdi v okolí plac, kam se chodí létat. Určitě se tam najde modelář, který pomůže a poradí.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Já odpověděl (a nejen já). Domnívám se, že to bude tvoje první stavba a doposud jsi toho moc nepostavil. Dej si to do profilu, ve vlaknech to nikdo hledat nebude, případně si najdi v okolí plac, kam se chodí létat. Určitě se tam najde modelář, který pomůže a poradí.
První stavba to není ani zdaleka...
Nebuď nasr...štvaný, podle fotek to tak vypadá. Nasyp broky a létej. Přeju hodně úspěšných letů a stejný počet přistání.
Hitec Aurora 9X
-
Jirka Schifi Zatec
Ahoj podle fotek se jedna o kluzak ale hodne lidi tomu a podobnym modelum rikaji hazedla, samozrejme hazet se to da jak na rovine tak na mirnem svahu ale ma to dole v trupu takovy vyrez a ten se hodi na kratky gumiprak a videl bych to tak na cca 5 metru gumy a dejme tomu 15 az 20 metru silonu a takhle si zalitas mnohem lepe nez pohazovani si na rovine, jen je treba seridit ero do velikych kruhu aby vystoupalo na gumicuku az nahoru. Ale ptal jsi se na vyvazeni nebo dovazeni modelu do cumaku, na to je nejlepsi olovo a hlavne tam nelej zhave jinak to opravdu shori, zajdi do rybarstvi kup si tam oluvka a rozklepej je a nastrihej a nasyp je do cumaku, a pokud to pujde jeste bych obrousil vop na rozumnou tloustku a tim taky uberes vzadu na vaze, tyhle celobalsovy kluzaky byvaji bohuzel ponekud tezsi a dalo by se nekde jeste srazit vahu modelu ale vidim to tak max. 20. gramu vic asi ne, nejlepsi bude kdyz se das do party modelaru z okoli Jihlavy a postupne budes ziskavat jak stavebni zkusenosti tak zkusenosti s letanim, tak at ti to leta Ahoj Jirka.
Dobrý den,
Z obrázku je patrné, že máte obráceně křídla.
(Odtokovou lištu křídla z výztuhou máte mít vzadu, je to tak nakresleno i v plánu)
Uši křídla máte tudíž také nalepená obráceně. Nejsou ze stavebnice, protože na nich máte léta balsy napříč.
(V originálu stavebnice i na plánu jsou orientovány správně)
Dírka ve předu mezi bočnicemi je určena pro závaží, které je součástí stavebnice (litinová drť).
UHU je školní model (ne házedlo) , protože má rozpětí větší než 700 mm.
Ve spodní části trupu je vytvořený háček pro vystřelování modelu na jednoduchém gumičku.
Už jen tím, že otočíte křídla do správné polohy přesunete těžší část hmoty křídla před těžiště.
Tudíž bude stačit méně závaží pro dovážení modelu.
Přeji hezký den
Rudolf Hiesbök
Z obrázku je patrné, že máte obráceně křídla.
(Odtokovou lištu křídla z výztuhou máte mít vzadu, je to tak nakresleno i v plánu)
Uši křídla máte tudíž také nalepená obráceně. Nejsou ze stavebnice, protože na nich máte léta balsy napříč.
(V originálu stavebnice i na plánu jsou orientovány správně)
Dírka ve předu mezi bočnicemi je určena pro závaží, které je součástí stavebnice (litinová drť).
UHU je školní model (ne házedlo) , protože má rozpětí větší než 700 mm.
Ve spodní části trupu je vytvořený háček pro vystřelování modelu na jednoduchém gumičku.
Už jen tím, že otočíte křídla do správné polohy přesunete těžší část hmoty křídla před těžiště.
Tudíž bude stačit méně závaží pro dovážení modelu.
Přeji hezký den
Rudolf Hiesbök
Osobně bych odbrousil ty uši, vyrobil nové, se správným směrem let a pak správně přilepil (podle plánku). Pak nebude problém křídlo otočit do správné polohy. To dodávané závaží, myslel jsem, že to jsou broky na pískování, ne litinová drť, ale to není podstatné, pokud chceš, mám toho relativně dost (zbytky ze stavebnic z kroužku), klidně ti něco pošlu, a věnuju i známku s obálkou, jen bys musel (přes SZ) poslat adresu.
Ono to určitě bude létat i takhle, ale...
Ono to určitě bude létat i takhle, ale...
Hitec Aurora 9X
OK, díky chlapi. Křídlo otočím a uši udělám nový. Zátěž nepotřebuju, tu už mám, ale dík za nabídku.
Honza
Honza
- pert
- Kontaktovat uživatele:
Tak už nic. Bylo několik rychlejších reakcí. ..........
Naposledy upravil(a) pert dne úte 26.07.2022 13:04, celkem upraveno 1 x.