Česká pošta už prý zase zdražuje ale tady překvapili, krabici přivezli dnes po deváté. Šlo to AIRMAIL EMS, proto ta rychlost a cena. Ale lodí nepo momalu to Jettech holt neposílá.
Obě hlavní části buď dělá jiná dílna nebo jim došel gelcoat, nemá stejný odstín. Zpracované je to pěkně, sice jsem to ještě moc nestudoval ale zásadní vadu nevidím. Co mě zarazilo je zasklení, nepamatuju si už co k tomu tehdy Pavel psal, snad jenom že mu chybělo nějaké malé okno ale nejsou to jednotlivé přesné kusy, jsou to takové větší sdružené segmenty ze kterých se to po slícování asi vystřihne. V celkem podrobném návodu na několika A4 je všechno včetně instalace mechanik Hirobo, Thunder Tiger a Align Nitro, šablona kotvících bodů mechanik. Model má hodně maketových detailů,to je příjemná změna proti Hughesům

. Navíc zvažuju udělat i nýtování, napřed musím spočítat jestli je jejich maketová velikostz shodná s tím co reálně zvládne plotter, kluci mají vyzkoušenách 0,8mm ale na větší modely.
Otvor dole kam se dá vložit můj závěsný systém je luxusně velký - 83 x 60mm ale má jednu vadu, jeho střed je odhadem 75mm před osou hlavní hřídele. Ještě to změřím přesně, pokud tohle platí tak i když dám hák co nejvíc dozadu, bude to 50mm před hřídelí a teď je otázka co to udělá letově. Váha může model předklánět, nevím s čím se poradí nebo neporadí Demon. Otvor se dá zvětšit o 13mm dozadu k žebru, dál do toho zasahovat nechci. Tím bych snížil minimum odchylky zavěšení na 30mm, to už podle mě gyro dá. Problém je spíš výška, to co Pavel na sestaveném modelu s osazenou mechanikou odhadnout nesvedl - je to pouze 30mm a to mi nestačí, určitě se bude muset řešit vzájemná vazba s mechanikou dole, výřez a podobně.
To všechno platí pro můj systém, pro maketové zavěšení a hák tam bude pouze základna se servem a bowdenem, nic víc.
Přední část s velkými otvory na okna je dost měkká, i když to okna zpevní tak nějaké zesílení možná bude aktuální. Baterie 6S bude hodně vysunutá, tohle se nesmí podcenit aby to nezlobilo. 2S bude ležet napříč za ní.