Radiomaster Pocket
Re: Radiomaster Pocket
Opět jsem měl trochu času. Prodloužení páček o 12 mm sice dává oblouk stejný jako standardní gimbaly, které používám na jiném rádiu, ale problém je ten, že Pocket má gimbaly maximálně vysunuté směrem nahoru, jsou prakticky zárověň s povrchem vysílače. Takžě při ovládání palci jsou palce teď pocitově vysoko nad tělem vysílače. Jde si na to zvyknout, ale po další rozborce vysílače je patrné, že uvnitř vysílače je dost místa pro zapuštění gimbalů hlouběji do těla vysílače. Takže vyrobím distanční obroučky a zapustím gimbaly hlouběji, napočítáno mám o 6 mm a gimbaly stále nebudou kolidovat s vanou pro baterie. Paradoxně největší problém není obroučka, tu pro mne vyrobit problém není, problém je sehnat delší vruty ... konkrétně 1.9x12 (asi půjdou i 2x12).
Si tak říkám, co to dělám za blbost, nejdřív prodloužím páky a pak je chci dát niž. Měl jsem to nechat jak bylo a nic bych nemusel zapouštět. Ano, pro někoho, kdo začíná s prvním vysílačem Pocketem a bude se učit na jeho malé oblouky, si asi zvykne. Ale staří pažezové jako já se přeučovat nehodlají a ta přesnost na malém oblouku je pro mne fakt problém a kazit si návyky nějak nehodlám. Jakmile seženu vruty, pošlu foto ...
Si tak říkám, co to dělám za blbost, nejdřív prodloužím páky a pak je chci dát niž. Měl jsem to nechat jak bylo a nic bych nemusel zapouštět. Ano, pro někoho, kdo začíná s prvním vysílačem Pocketem a bude se učit na jeho malé oblouky, si asi zvykne. Ale staří pažezové jako já se přeučovat nehodlají a ta přesnost na malém oblouku je pro mne fakt problém a kazit si návyky nějak nehodlám. Jakmile seženu vruty, pošlu foto ...
Super, je vidět, že nejsem sám, komu to vadí ... i vytisknout se tedy dá ... ale kde sehnal vruty se tam nepíše ...
Je to vysoké jen 3,5 mm, 6 mm se vleze. 3,5 mm je na hranici smysluplnosti. Možná budou pro 6 mm kolidovat sloupky pro aretaci pružin pro přepínání modů, ještě to musím vyzkoušet. Ty sloupky se dají ukrátit. 3,5 mm je pro mne opravdu skoro zanedbatelné.
Ve žluté zemi je samozřejmě mají, ale čekat měsíc na malou objednávku se mi nechce.
Ve žluté zemi je samozřejmě mají, ale čekat měsíc na malou objednávku se mi nechce.
MomoBrut píše:Je to vysoké jen 3,5 mm, 6 mm se vleze. 3,5 mm je na hranici smysluplnosti.
Vytiskl jsem z uvedeného odkazu a měřítko v ose Z jsem natáhl na 6 mm - zatím černý PLA, ale asi to tak zůstane.
Do vysílače se distanční podložky 6 mm vejdou.
Kolem gimbalů jsou distanční kroužky a tak by to chtělo podložky trochu vymakat, ale i tak to vypadá slušně.
Pocit z ovládání se výrazně zlepšil - tedy u mne.
Vrutíky 2x12 jsem vymontoval z dosloužilého dvourotoráku - bylo tam 6 kusů, tedy zatím drží každý gimbal na třech.
A opravdu ti nekoliduje sloupek s aretačním šroubem na změnu modů pokud jsi zapouštěl 6 mm? Tedy aretace pružiny plynu vlevo nebo vpravo?
Mám MODE1 a sloupek s odstavováním neutralizační pružiny jsem pro výškovku zkrátil - ucvaknul kousek kleštičkami - jinak při nacvaknutí zadního krytu se neutralizace odstavila.
Ale pořád jde ten šroubek vyšroubovat, kdybych přehazoval někdy na MODE2 a musel bych ucvaknout i ten druhý
.
Ale pořád jde ten šroubek vyšroubovat, kdybych přehazoval někdy na MODE2 a musel bych ucvaknout i ten druhý
HLA píše:Mám MODE1 a sloupek s odstavováním neutralizační pružiny jsem pro výškovku zkrátil - ucvaknul kousek kleštičkami - jinak při nacvaknutí zadního krytu se neutralizace odstavila.
Ale pořád jde ten šroubek vyšroubovat, kdybych přehazoval někdy na MODE2 a musel bych ucvaknout i ten druhý.
OK, dík za info, to jsem si myslel, bez zkrácení sloupku a povyšroubení šroubku to tam za 6 mm není možné dostat.
Tak hotovo, největší výběr vrutů kolem 2 mm má Sátria v Olmíku, mně se podařilo v Brně sehnat nějaké náhradní vruty na Blackzone PBHO2x12mm. Jsou jen mírně těsnější než originály (ty jsou 1,9), ale není to problém.
Nejdříve jsem řízl nějaký kus duralové trubky, co jsem měl doma, vnitřní průměr 38 mm, nechal jsem výšku přesně 6 mm. No a pak to stačilo sešroubovat vše dohromady. Výsledek je na fotkách. Tisknout to z kukuřice asi nebudu, tohle řešení dostačuje a funguje velmi dobře. Dokonce ten hliník prosvítá ven z průhledného těla, vypadá to celkem dobře, trochu je to vidět na poslední fotce.
Ergonomie je mnohem lepší - maximální spokojenost. Jen pro připomenutí, původní páky prodloužené distančkou o 12 mm a zapuštěno o 6 mm hlouběji. Ještě jsem zkracoval dráhu plynu a výškovky, abych to měl identické s velkým rádiem. Můžu pak popsat, jak se to dá udělat, pokud někdo bude mít zájem.
Nejdříve jsem řízl nějaký kus duralové trubky, co jsem měl doma, vnitřní průměr 38 mm, nechal jsem výšku přesně 6 mm. No a pak to stačilo sešroubovat vše dohromady. Výsledek je na fotkách. Tisknout to z kukuřice asi nebudu, tohle řešení dostačuje a funguje velmi dobře. Dokonce ten hliník prosvítá ven z průhledného těla, vypadá to celkem dobře, trochu je to vidět na poslední fotce.
Ergonomie je mnohem lepší - maximální spokojenost. Jen pro připomenutí, původní páky prodloužené distančkou o 12 mm a zapuštěno o 6 mm hlouběji. Ještě jsem zkracoval dráhu plynu a výškovky, abych to měl identické s velkým rádiem. Můžu pak popsat, jak se to dá udělat, pokud někdo bude mít zájem.
Pokud jsi nějak elegantně zkrátil dráhy, tak by se mi to řešení hodilo, díky 
Zespoda gimbalů je v plastovém těle na každé straně dorazu otvor s půdorysem půlměsíce, jeho rovná strana je dorazem gimbalu. Do toho otvoru je potřeba připevnit něco, co doraz mírně povýší, v mém konkrétním případě to jsou asi 3 desetiny milimetru, abych dosáhl úhlů, na které jsem zvyklý. Nový doraz jsem vyrobil z hlihíkového plechu tl. 1 mm. Je nutné jej nejdříve přesně spasovat s otvorem a pak jej postupně odbrušovat na výšku, až se docílí potřebný úhel. Elegantně to vypadá, docílení je pracné a zdlouhavé, ten gimbal je příliš malý ... Nakonec je to dobré zajistit zakápnutím CA, ono samo o sobě to při přesné práci drží celkem dobře. Poslední fotka ukazuje gimbal na dorazu se zkrácenou drahou, doraz se dotýká hliníkové vložky. Doporučuji pouze zručným ...
Jo paráda, použil jsem hliníkovou samolepící pásku, 3 vrstvy.
Chlapi, nějak jsem se v tom ztratil... Je to kompatibilní s FrSky RX? Uvažuju že pro mládě, případně na malou poletuchu na svah, nebo k vodě, by to bylo fajn a nemusel bych tahat Horuse.
Ve verzi CC2500 Pocket bude umět ACCST protokoly (D16), tuším všechny možné (EU, nonEU, v1, v2 a kombinace + D8 a V) a samozřejmě i další neFrSky, co jedou na CC2500 viz Multiprotocol module available protocols.
Asi nebude umět třeba Spektrum DSMX, na ten je potřeba jiný TX chip.
Asi nebude umět třeba Spektrum DSMX, na ten je potřeba jiný TX chip.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)