Stefan Graupner(SG-Modellbau) prodává svou stavebnici Mosquito Q/W - je to Mosquito s křidélky a klapkami, placatou výškovkou, děravým trupem a špatným tvarem kabinysozda píše: ned 07.09.2025 9:57 Ano ano, Mosquito je nádherné éro a co jsem v penzi tak na něj se zalíbením koukám, že bych si ho na stará kolena postavil, ale když vidím v plánu kolik obsahuje dílů tak bych bral nejakou stavebnici kde jsou alespoň nařezaná žebra křídla a výškovky a nejaké přepážky trupu, aby se to snadněji dávalo do kupy. Co se vysílačů týká tak mám taky pro potěchu oka ikonický Graupnerův žlutý 12S a černý 12S ten černý jsem nechal na 27 MHz i s přijímačem a servy vše v původním stavu a funkční.
Nevíte někdo jestli existuje taková stavebnice? Plán je na Outerzone
Koupil jsem od něj tu stavbenici, ale nedávno jsem ji prodal zpět do Německa. Protože jsem mezitím sehnal tu originální z 1975.
Osobně bych ho stavěl podle plánu. Ta Stefanova stavebnice je sice kvalitně připravená, ale je to jen taková parodie na Mosquito. Nesplnila mé očekávání.
Pokud si chcete postavit Mosquito, mohu zdarma poskytnout dokumentaci (viz první video na stránce a pak odkaz v komentářích na soubory na MW).
Já jsem ho dělal s tištěným čumákem a profilem křídla S7055 s rovnou spodní stranou. Vynikající profil a lehko se staví. Mám i řezací data. Nazval jsem ho Mosquito 2025. Nedá se rozeznat od původního Mosquita.