Čínské model

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Hali
Kontaktovat uživatele:

Re: ???

#16 Příspěvek od Hali »

till1987 píše:tak som si precital toto vlakno a ...tiez mam cinana a tiez netusim aky kanal,,,ako to zistim...vdaka za odpoved na moju pre vas banalnu otazku :oops: :oops: :oops:

najde sa dobry clovek ktory mi to vysvetli???

http://www.volny.cz/kolmanl/radia/kmitocty.htm

Pokud si chtel vedet kmitocty a pasma.
Jinak pan Kolman na na vebu celkem pekne vysvetleni tehle problematiky

Jednoduse receno: pokud maji 2 vysilače pracujicí na stejném pásmu stejné číslo kanálu navzájem se ruší.

Pro ostatní: vím že ta probematika je složitější ale nema cenu tady popisovat vše do detailu a nota bene kdyz jsem to na netu cetl mnohokrat :D
till1987
Kontaktovat uživatele:

Re: ???

#17 Příspěvek od till1987 »

Hali píše:
till1987 píše:tak som si precital toto vlakno a ...tiez mam cinana a tiez netusim aky kanal,,,ako to zistim...vdaka za odpoved na moju pre vas banalnu otazku :oops: :oops: :oops:

najde sa dobry clovek ktory mi to vysvetli???

http://www.volny.cz/kolmanl/radia/kmitocty.htm

Pokud si chtel vedet kmitocty a pasma.
Jinak pan Kolman na na vebu celkem pekne vysvetleni tehle problematiky

Jednoduse receno: pokud maji 2 vysilače pracujicí na stejném pásmu stejné číslo kanálu navzájem se ruší.

Pro ostatní: vím že ta probematika je složitější ale nema cenu tady popisovat vše do detailu a nota bene kdyz jsem to na netu cetl mnohokrat :D

no ja mam ten setovy 35MHz vysielac ale ako zistim to cislo kanalu v ktorom pracuje??? to je pre mna podstatne zatial... :oops:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JirkaA »

ze by to bylo napsano na krystalu?
OK2WY
till1987
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od till1987 »

JirkaA píše:ze by to bylo napsano na krystalu?

som novy nebi ma hned ok idem to mrknut,,, vdaka.....

ps u 2,4GHz sa to "zostrlenie" stat nemoze??
till1987
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od till1987 »

je na nom napisane 35.100 co to znamena????
Hali
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hali »

podivej se na tabulku frkvenci a kanalu na tom odkaze co jsem posiilal. tam to bude
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JirkaA »

35,100 MHz znamena 70. kanal. Proste, mily Watsone ;)
OK2WY
till1987
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od till1987 »

Hali píše:podivej se na tabulku frkvenci a kanalu na tom odkaze co jsem posiilal. tam to bude

takze mam kanal 70 .... :oops: vdaka :idea:
Kajry
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kajry »

till1987 píše:

2,4 si zamkne svoji frekvenci a nikoho do ni nepusti takze pravdepodobnost setrelu je 0,0000000001%.
Proc ta jednicka na konci i 2,4GHz neni dokonale mohl by ti to nekdo sestrelit ale pouze kdyby chtel a kdyby se naboural do tveho vysilace a prenastavil ti frekvenci ale to by musel byt extra hacker. Ale normal te nikdo omylem nesestreli jako u 35MHz
till1987
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od till1987 »

Kajry píše:
till1987 píše:

2,4 si zamkne svoji frekvenci a nikoho do ni nepusti takze pravdepodobnost setrelu je 0,0000000001%.
Proc ta jednicka na konci i 2,4GHz neni dokonale mohl by ti to nekdo sestrelit ale pouze kdyby chtel a kdyby se naboural do tveho vysilace a prenastavil ti frekvenci ale to by musel byt extra hacker. Ale normal te nikdo omylem nesestreli jako u 35MHz

aha takze ist do 2,4 GHz je dobra volba....
Kajry
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kajry »

till1987 píše:
Kajry píše:
till1987 píše:

aha takze ist do 2,4 GHz je dobra volba....

V dnešní době určitě. Pokud máš model za nějaký 3k tak se ti nevyplatí kupovat Wi-fi pokud nebudeš v modelařině pokračovat, ale pokud budeš pokračovat a nebo pokud máš dražší model tak jedině 2,4
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JirkaA »

2,4 si zamkne svoji frekvenci a nikoho do ni nepusti

tak vetsi technicky nesmysl jsem jeste neslysel.. systemy na 2,4 GHz funguji dost jinak, jednak technologie rozprostreneho spektra umoznuje sdileni stejnych kmitoctu (podeli se o diskretni kmitocty v case), druhak tyto systemy vyuzivaji schopnost adaptivne se prizpusobit momentalnimu ruseni (proste si najdou volny kousek pasma kde muze komunikace dale probihat) a tretak obvykle vyuzivaji metody dopredne korekce (na ovladani RC modelu staci prenos nepatrneho mnozstvi dat, neni problem prenaset na teto technologii dat daleko vic pri vyuziti kodovani, ktere umoznuje pri pripadnem zaruseni nebo kratkych vypadcich signalu dopocitat spravne hodnoty z toho zbytku co prijmou mezi rusenim). Kombinaci techto metod lze dosahnout mnohonasobne vyssi uspesnosti prenosu nez v klasickych analogovych systemech a VVVVO TOM TO JE.
V zadnem, opakuji ZADNEM systemu prenosu radioveho signalu neexistuje zpusob, jak si vyhradit kmitoctovy usek k vyhradnimu vyuziti. Nelze prinutit cizi zarizeni, aby se vykaslalo na ruseni a odladilo se jinam ;)
Naposledy upravil(a) JirkaA dne stř 28.01.2009 22:15, celkem upraveno 1 x.
OK2WY
Ciza2

#28 Příspěvek od Ciza2 »

Panove otazka, koupil sem si vysilac na 40Mhz s tim ze mi kolega co lita s vetronema rekl ze to neni problem ze 40Mhz se pouziva jak pro letadla tak pro lode a auta, ale jak se divam na odkaz co sem tu nasel, je tu problem s tim ze v tabulce je 40Mhz JEN lode a auta. Jsem vul a naletel jsem z neznalosti a nekdo me zastreli az pudu nekam litat a nebo jenom riskuji to ze nekdo s autem sunda mou malickost?? Predem diky, zase zacatecnicka panika, ja se z toho nedostanu :(
Zacatecnik, omlouvam se za zacatecnicke doterne otazky. :)
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Danndy »

40Mhz mozes pouzivat na lietadla,ale ako pises moze sa stat,ze Ta zostreli nejaky autickar,alebo lodickar.35 Mhz je vyhradene pasmo len na lietadla.
Miloš

#30 Příspěvek od Miloš »

Sorry,nevšiml jsem si,že už je odpověď na další straně...
Jinak taky jsem o tom věděl prd a když jsem kupoval cessnu,ani zmínka i když jsem zdůrazňoval,že jsem začátečník.Ona se ale eliminovala sama dřív než jsem něco provedl.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“