WORO: no s tkaninou na vnitřní straně torzky už jsem taky experimentoval, ale tak nějak jsem neměl valný výsledky: velká váha, pevnost sice taky větší ale zas ne o tolik jak vzrostla váha. To už bych radši zvolil jednu trochu obtížnější metodu ale možná by mohla být ok pokud to chceš mít opravdu ocelový a to je udělat torzku nejdřív z 1mm balzy s létama na 45˚ a pak přes ní další vrstvu s létama opačně a lepit to něčim jako patex express (bohatě stačí, epoxyd je na takovýhle věci zbytečnej). Ale to je už trochu i na mě moc.
Jinak tu stojnu bych dal na centroplán třeba z 7 a na uších 4, dávat to postupně užší je dost puntičkářský

Vzhledem k tomu jakej stavíš tank tě pár gramů na stojnách nezabije.
Tak sem si vzpoměl že jsem asi ve 14 letech dostal stavebnici letadla Saphire (už si vůbec nepomatuju název firmy, kdoví jestli ještě existuje), byl to větroň, 2m, neskutečně pevnej (torzka z 2ky, vše masivní), jeho jediná blbá vlastnost byla ta že nikdy pořádně nelítal jak byl těžkej

No tak sem ho pak po nějaký době vrazil do skříně a z ní sem ho asi před půl rokem vyndal a odnes do našeho klubu že z něj udělám vysací dekoraci,, Tim tě nechci odradit
ZIPP: Bohužel to křídlo neni zas tak pěkný jak bych si přál, teda spíš profil (díky němu to má daleko horší kluz při srovnání s F3K co mám), no ale i tak jsem s tim slaboučkym motrůkem obšas jakš takš schopnej udělat let 1min nahoru 5min dolu, no silnější motor by to asi řešil ale já v tomhle letadle asi nic moc měnit nebudu. Asi to bude znít dost divně ale tohle letadlo jsem udělal abych měl využití na motor kterej sem si postavil, fakt. To že to letadlo je konstrukčně úžasný až po nějaký době. Ono to totiž neni muj první počin s diagonálníma žebrama. Asi 2 roky před tímto letadlem jsem udělal něco podobnýho o rozpětí 1800 s obdelníkovým křidlem a eliptickym vzepětim (i když tam sem se hodně sek při dělání vzepětí, je to jak půlkoule

) Takže u toho novějšího modrýho už sem se trochu poučil z některých chyb.
Až bude čas tak zase něco takovýho udělám, příští bude třeba F3K. Mám totiž stejný názor, ta konstrukce je úchvatná.
HELBO: Myslíš ten na elektře nebo F3K? jestli na elektře tak to je opravdu jednoduchý, prostě si nakreslíš bočnici, vyfikneš z tlustší balzy (letadel cca 1.5m 3ka balza), na bočnice nalepíš dost velký trojůhelníkovitý lišty, pak si uděláš přepážky (většinou stačej dvě pod křídlem), nebo to vyřešíš jako já a použiješ zbytek trojúhelníkovitejch lišt tim že z nich uděláš rozpěrky v trupu (vyfotim a dám k těm fotkám na webu). no pak spojíš bočnice, slepíš vzadu, vepředu pěkně kruhovou přepážku na motor, potáhnež zezdola, zezhora zase 3kou. No apak už jen dlouho hobluješ a brousíš (proto je dobrý volit velký trojůhelníky třeba 20x20). Toť celá věda. Trupy mi vycházej celkem lehký (lehčí než s uhlíkovou trubkou) a pevný (a pěkný) ....