Měl někdo problém s celníkama?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

tks píše:No vidíš, Blackligte, to máš tak, když si to objednáváš sám :wink:
No, je to blbé, ale aspoň budeme vědět, co se v takovém případě stane?
Jak jsi nechal označit balík? Toy part, nebo Gift?

Dal jsem tam Gift.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
tks
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od tks »

blacklight píše:Dal jsem tam Gift.

Hmm, tak to jsem asi měl zatím vždy štěstí. Už asi s tím hromadným objednáváním přestanu blbnout...
blacklight

#18 Příspěvek od blacklight »

To mi vykládej , já jsem objednával z 90% pro lidi od nás z klubu (sám věci na katanu mám) , hold to budou mít dražší.

Stejně je to drsné , já si sakra poprvé něco objednám a už je to na celnici :evil: :evil: .
Je fakt že jsem netroškařil , protože jsem věděl že to funguje.

A tak pokud to bude nějakých 24% navíc tak se z toho snad nepos... , ale naštve to!
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pedro35 »

blacklight píše:To mi vykládej , já jsem objednával z 90% pro lidi od nás z klubu (sám věci na katanu mám) , hold to budou mít dražší.

Stejně je to drsné , já si sakra poprvé něco objednám a už je to na celnici :evil: :evil: .
Je fakt že jsem netroškařil , protože jsem věděl že to funguje.

A tak pokud to bude nějakých 24% navíc tak se z toho snad nepos... , ale naštve to!

nech Ta to nesere, seber tušku a papír, a virtualne si to nakup doma, este stale musis byt 30 % v pluse. Ak si kupoval len to co si potreboval tak nie je problem, neusetril si 50 % ale len 30%, nelam si uz nad tym hlavu, musi ta tesit ze si prispel do narodneho rozpoctu na stavbu verejnoprospesnych veci
F104
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od F104 »

Ahoj, na této poště je to absolutně bez problému. Vytiskni z toho eshopu něco co váží přibližně a stojí půlku, dej jim to a zaplatíš DPH jen z toho. Clo platit nebudeš, balíky neotvírají
blesk
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od blesk »

F104 píše:Ahoj, na této poště je to absolutně bez problému. Vytiskni z toho eshopu něco co váží přibližně a stojí půlku, dej jim to a zaplatíš DPH jen z toho. Clo platit nebudeš, balíky neotvírají

no doufejme že to nezačnou tady číst,jinak by to začly otevírat :-D
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od honzajs »

No já mám s celnicí asi takovou zkušenost, objednával jsem hodinky ze singapuru. Co šlo poštou a nebylo to označeno jako GIFT ! bez DPH a CLA. Co šlo UPS tak se to válelo na celnici a pozor ! zaplatil jsem clo (to bylo celkem 000 nic) DPH asi tak 1000 a cca. 400 UPS za proclení ! ale i tak byly to hodinky o 50 % levnější než u nás.
:D
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marek71 »

Ja som v Nemecku platil asi 25 EUR. Balík išiel z HiModel cez EMS, mal tak 2kg. Bola tam faktúra na 35 USD, skutočná cena bola 10-násobná. Neviem, podľa čoho vypočítali tú DPH, obsah balíku som nikomu nevysvetloval, proste bez toho poplatku by mi ho nedali :-)

Menších balíkov mi došlo už viac a s nimi nebol žiadny problém. Všetko to bolo ako International (Registered) Air Mail.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
tks
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od tks »

Nevím, jestli je to jen náhoda, ale dozvěděl jsem se o dalším případu, že dnes celníci odchytili balík z HC...
Prý to odchycují na základě losu, ale kdo ví...
georg
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od georg »

To je divný, asi začínaj tvrdý časy. Jen by mě zajímalo, podle jakýho klíče to vypočítávaj.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
JJ
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JJ »

tks píše:Nevím, jestli je to jen náhoda, ale dozvěděl jsem se o dalším případu, že dnes celníci odchytili balík z HC...
Prý to odchycují na základě losu, ale kdo ví...

Mě si můžeš taky přidat, před dvěma dny se mi to tam zaseklo, máte někdo představu, jak rychle se dá věc vyřešit?
Každopádně příště asi volím Air Mail a radši to rozděĺím do více balíčků.
I když jeden 1,5kg balík za 300$ ještě dnes odchází z HongKongu, ale ten není pro mne
JJ
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JJ »

Tak jsem si dneska vyzvednul dopis z celnice, postup je tam dobře popsán, poslal jsem jim teď mailem výpis z Paypalu. Nebudu si vymýšlet, aby se to nezdrželo:)

Co se teď bude dít? Jak jim vypočtené clo a DPH zaplatím, pošlou mi ten balíček na dobírku?
F104
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od F104 »

No takhle si asi budete dopisovat dost dlouho. Výpis je nezajímá, je zajímá co tam je za zboží a za kolik. Já jsem byl na této poště osobně, dal jim tam vytištěnou stránku z eshopu, oni mi dali složenku, já ji o patro níž na poště zaplatil, nahoře mi vydali papíry a šel si pro to do skladu. Tam mi skladník balíček vydal a mazal jsem domu......
JJ
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JJ »

F104 píše:No takhle si asi budete dopisovat dost dlouho. Výpis je nezajímá, je zajímá co tam je za zboží a za kolik. Já jsem byl na této poště osobně, dal jim tam vytištěnou stránku z eshopu, oni mi dali složenku, já ji o patro níž na poště zaplatil, nahoře mi vydali papíry a šel si pro to do skladu. Tam mi skladník balíček vydal a mazal jsem domu......

Naštěstí nejsem z Prahy:)
V dopisu píšou: "zašlete na email doklad prokazující zaplacenou částku (např. z paypal nebo jíný doklad o platbě)".

Plus jsem tam samozřejmě připsal co je v balíku a přidal i email s výpisem z e-shopu.

Jen tak pro zajímavost, kolik navíc jsi platil?
F104
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od F104 »

Za motor za 150 USD jsem platil 572,-Kč
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“