Optima A123+hardware

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Doctor2

#151 Příspěvek od Doctor2 »

Jéžišmarjááá...tos mi neměl dělat.... já chci zalítávat Optimu v sobotu! Včera došly 4S Lipo z HC tak už je to komplet.

Co bylo špatně?????
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
kovy
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od kovy »

Doctor2 píše:Jéžišmarjááá...tos mi neměl dělat.... já chci zalítávat Optimu v sobotu! Včera došly 4S Lipo z HC tak už je to komplet.

Co bylo špatně?????

Asi jsem to přehnal s výchylkama. A pak asi ještě nezvyk na plyn na přepínači...
Abych řekl pravdu, tak ani pořádně nevím, byla to takový rychlovka, že než jsem stihl zareagovat, už to křuchlo.
Zapínal jsem motor, přitáh a asi přetáh. No ale opravit to půjde. :D
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)
kovy
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od kovy »

Dneska jsem to všecko skouknul a poškození není tak velké.
Trochu se poodlepovala dýha na jednom křídle, ohnuté středící kolíky na obou, ohnutá hřídel na motoru, po rovnání prasklý konektor na motoru, zlomená vrtule a pak ten trup. Nějak mi nejde do hlavy, že se tak přelomil, to jsem fakt nečekal. Ona to zas nebyla taková rána.
Jak to budu lepit, tak to tam musím trochu více vyuhlíkovat.
Doctor2

#154 Příspěvek od Doctor2 »

Kovy: je mi líto, že to tak dopadlo... jak jsem už psal, chtěl bych zalítnout Optimu o víkendu. Dneska jsem tam chystal baterky a přemýšlím, jak je tam co nejlíp uchytit. Jak jsi to měl vyřešený? Suchý zip? Budu tam dávat 4S LiPo 3000mAh
kovy
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od kovy »

Doctor2 píše:Kovy: je mi líto, že to tak dopadlo... jak jsem už psal, chtěl bych zalítnout Optimu o víkendu. Dneska jsem tam chystal baterky a přemýšlím, jak je tam co nejlíp uchytit. Jak jsi to měl vyřešený? Suchý zip? Budu tam dávat 4S LiPo 3000mAh

Ahoj. No, včera jsem byl z toho zničený, ale opravit to půjde takže dneska už jsem v pohodě.
K té baterce. Vzhledem k tomu, že mám přijímačovky vzadu u přijímače, tak mi pohonné vyšly celkem dost vepředu. Vyřešil jsem to tak, že jsem na baterky nalepil asi 10 cm desku se sklolaminátu a na tu přilepil sucháč od 3M, takový ten hřebíkový. Normálně pak do trupu vložím baterky, nastavím požadované těžiště a zacvaknu. Drží to jako čert.
Zítra bych Ti to mohl pofotit a hodit fotky na rajče.
Jak Ti vychází těžiště? Já ho měl podle návodu a trochu se mi zdálo, že to bylo moc těžké na zadek.
Jinak o víkendu Ti budu držet palce.
kovy
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od kovy »

Čau.
Mám ještě dotaz k těžišti. Dal jsem ho přesně podle návodu možná mírně těžké na předek. V letu a hlavně při obratech se mi ale zdálo, že bylo moc vzadu. Jak kdo máte na Optimě těžiště? Moc by mi to pomohlo pro další zálet.
Doctor2

#157 Příspěvek od Doctor2 »

zdar - dneska udělám nějaký držák na baterku, těžiště dám na rozhranní přední a střední třetiny křídla a uvidím...
Akorát jedna věc - mám regl 60A se spínaným BEC a chci to zapojit bez přijímačových aku - doufám že to BEC utáhne
Abu
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Abu »

Priste vyzkousej "dive test", ja na svoji Optime posunoval teziste porad vic a vic dozadu, az litala rovne, bez vybirani stremhlaveho letu. Mel jsem ji hlavne na blbnuti. Na termicke litani bych volil asi teziste trosku vic vepredu. Ale udaj ktery doporucuje vyrobce je dostatecne "konzervativni", vic dopredu bych uz urcite nesel.
Pokud si mel pocit, ze je Optima "pri obratech tezka na zadek", tak zkus poladit vychylky vyskovky (zmensit) a diferenciaci kridelek (zvetsit).

Jinak muj osobni nazor = modely s tezistem moc vepredu litaj lenive, nudne, nezajimave a malo vykonne. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kovy
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od kovy »

Doctor2 píše:Akorát jedna věc - mám regl 60A se spínaným BEC a chci to zapojit bez přijímačových aku - doufám že to BEC utáhne

Čau.
Pokud máš 5 silných serv, tak Ti bec může vyhořet a pak asi víš co bude následovat. Já bych takhle zbytečně neriskoval. Nejlepší je všecko kolem motoru úplně od přijímače odizolovat. Je to pro jistotu.
Který regl přesně máš?
kovy
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od kovy »

Abu píše:Priste vyzkousej "dive test", ja na svoji Optime posunoval teziste porad vic a vic dozadu, az litala rovne, bez vybirani stremhlaveho letu. Mel jsem ji hlavne na blbnuti. Na termicke litani bych volil asi teziste trosku vic vepredu. Ale udaj ktery doporucuje vyrobce je dostatecne "konzervativni", vic dopredu bych uz urcite nesel.
Pokud si mel pocit, ze je Optima "pri obratech tezka na zadek", tak zkus poladit vychylky vyskovky (zmensit) a diferenciaci kridelek (zvetsit).

Jinak muj osobni nazor = modely s tezistem moc vepredu litaj lenive, nudne, nezajimave a malo vykonne. :wink:

Na dive test už mi bohužel nevyšel čas. A ve vodorvném letu jsem ji musel fut tlačit, protože jinak měla tendenci furt se vzpínat (výškovka byla v nule). Uvidíme jak do dopadne po opravě a druhém záletu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Abu »

Dive test napovi vic, Vytrimujes vyskovku aby letela bez motoru rovne (!!!), pak potlacis a das zpet do neutralu. Pokud se zacne sama rozjizdet do strmhlaveho letu, je teziste moc vzadu.
Ja taky lital s vyskovkou mirne potlacenou (asi by bylo cistsi podlozit odtokovku kridla = proste zmensit uhel serizeni).
Doctor2

#162 Příspěvek od Doctor2 »

mám regl http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=0653

No, nechám si poradit, i když by to posunulo očekávaný zálet :D :D

Jak to máš konkrétně ty? přes nějaký MAXBEC? Jaký příjimačový AKU?

Serva mám tuším 3x HS 81, 2x HS 82MG
kovy
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od kovy »

Já mám přijímačovky sanya 1200.
Takhle mám pořešené napájení serv v křídle a přijímače:
http://davidkovar.rajce.idnes.cz/Optima ... 130075.JPG
Serva mám na klapky GWS naro super digitály, kovové
křidélka HS-81 a na výškovku hextronika MG-14 kovové.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Abu »

MG-14 na vyskovku :?
Jak velka je tam vule?
kovy
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od kovy »

Vůle je malinkatá, téměř neměřitelná.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“