Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kalamita

#151 Příspěvek od Kalamita »

Kalamita píše:Hele to je fakt nirvana. Když jsem to vyndal z krabice, bylo tady podle sondy 15 st., čerstvě zatopeno a "kolíbal" se. Teď teplota 20 st., dveře na záchod zavřený :D a visí, že se v klidu stihnu napít vína a pokračuji v "řízeném letu". Zjistil jsem totiž, že vrtulníky se zalétávají nejlépe po 0.7l vína :D Neuděláme slet prcků? Mám k dispozisi sál. Je to na rozmezí severních a středních čech. Ústečáci 40, Tepličáci 30, Mosťáci 15, Chomutováci 35, Kladeňáci 45Km. Ubytko za provozní ceny a další bychom upřesnili. :idea:

Co se srazu týče, založil jsem nové téma, abychom neplácali páté přes deváté.....
ViŤaak

Výkon mSR

#152 Příspěvek od ViŤaak »

Zdravím,
V poslední době jsem zaregistroval na mém mSR krátké prodlevy ve výkonu.Nejvíc se to stává těsně po výměně baterie se mu nechce ihned do plných otáček.Po chvíli ale vystřelí jednorázově jako střela a během lítání otáčky kolísají taky ale méně intenzivně.Nevím jestli mi odchází motor nebo baterie.I když u baterií bych si nebyl tak jist dělá to při každé výměně nezávysle.Když ale mSR držím v ruce na plném plynu a zamávám s ním nahoru dolu tak otáčky razantně vystřelí nahoru.
Díky za rady.
Naposledy upravil(a) ViŤaak dne čtv 12.11.2009 20:55, celkem upraveno 1 x.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Gattor »

nemate nejakou radu na ten krouzivej pohyb po jakemkoli pohybu v jakemkoli smeru? jsem zhejckanej 2rotorem :) diky
ViŤaak

#154 Příspěvek od ViŤaak »

Já jsem vyměnil vahadlo pod hl.listama za nové a je klid.Vysí jak víno já mám zas problém s výkonem. :cry:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Gattor »

ve visu problem neni, kdyz ho uklidnim, stoji na miste, ale jak se nekam rozlitnu a pustim packy do neutralu, mam co delat ho uklidnit. zda se, ze je to normalni, jen s tim mam problem. existuje nejake finta, jak to zklidnit lepe nebo je to jen o rukach?
mancusco

Nevím

#156 Příspěvek od mancusco »

Gattor píše:ve visu problem neni, kdyz ho uklidnim, stoji na miste, ale jak se nekam rozlitnu a pustim packy do neutralu, mam co delat ho uklidnit. zda se, ze je to normalni, jen s tim mam problem. existuje nejake finta, jak to zklidnit lepe nebo je to jen o rukach?

jestli je na to nějaká teorie, ale dopředu, tak o polovinu dozadu a trochu ho nadzvednout a stoji, to přidání otáček ho zklidní hodne
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Gattor píše:ve visu problem neni, kdyz ho uklidnim, stoji na miste, ale jak se nekam rozlitnu a pustim packy do neutralu, mam co delat ho uklidnit ...

Lidičkové ... proboha ... to je jednorotor !!! jak si můžete někdo myslet, že když dáte páčky do neutrálu tak se vrtulník zastaví ? ... to funguje jenom s autopilotem (Helicommand, Gyrobot apod.) .... :twisted: a nebo u koaxiálů ...

Prostě trénuj a musíš to vyrovnávat ... proto je obceně jednorotor resp. řízení RC HELI těžké !

Mimochodem mSR je tak stabilní, že pokud ho nezvláneš ukočírovat v letu, tak se vrať na simulátor (to nemyslím zle) ... prostě musíš víc cvičit ...

:D
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Gattor »

mancusco > mockrat dekuji, vyzkousim. presne takovou radu jsem potreboval, mam se ceho chytit

Yoshi.CZ > omlouvam se za nejapnou otazku, ja jsem opravdu moc rozmazlenej dvourotorem a ikdyz jsem mooooc dobre vedel, ze tohle je jiny kafe a simulator prolital, u msr jsem cekal, ze po akci (pusteni pacek) pujde reakce bud stejnym nebo opacnym smerem, ale to jsem se spletl, protoze ono to po akci lita kam chce :) let samotny je ok, jen to zastaveni. ale moc me to bavi. 2rotor je slabej odvar.
doufal jsem vsak, ze msr, jako propagovany stabilizator, bude mit nejakou fintu - neni to velka mrcha, co utika pryc porad. Mancusco to v predchozim pristevku zkusil. Tip presne na msr. A to je duvod, proc jsem se ptal. Nechtel jsem Vas - zkusene piloty - nahnevat

Diky
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Gattor »

Tak jsem s tim byl poprve dnes venku. No to je parada! To jsem necekal, ze to bude az takova bomba. Vitr jako krava, rikam si, uleti k sousedum a bude po srande... a ono to litalo jako blazen i v tom vetru :) 40 gramu a on mu nevadi vitr, kterej by 2rotor behem 1 vteriny odfouk az na mista, kde bych ho nikdy nenasel. A ta rychlost. No proste skvely. Jeste par tydnu treningu a bude to super politani. Ja Vam mam takovou radost :)

Davam timer na 5 minut. Po pipani se vratim k sobe a cekam na konec litani. Resite to nekdo jinak? Docela me trapi, ze oproti Colibri ma nekolik nevyhod. A to:

-vysilac, cert vem, ze nema displej, ale to, ze zapomene trimi je neomluvitelne!
-kdyz dochazi pohonny aku, tak bez jakehokoli varovani zacne klesat velice rychle k zemi, opet Colibri dava vice casu, sestup nebyl tak rychly
-kratka vydrz baterie, Colibri leta dele a motory ma 2 hlavni, takze by nemel vydrzet dele - ale je to tak
-konektor pohonneho napajeni - proboha, proc tam je? U Colibri se aku pouze zasouva
-proc je bateria zasunuta az do kabiny, proc neni primo pod hrideli, jak to proboha vyvazovali? Jiny typ baterie to musi cely rozhodit

Ale jinak je to velice povedena zalezitost. Uz chapu propagatory 1rotoru - je to bomba! A oproti velkym kamaradu jsou nahradni dily okolo stovky, ne v tisicech. No a nesmim zapomenout zminit, ze k poskozeni obvykle nedochazi pri prvni rane, jako u velkych masin - tenhle prcek snese neuveritelny mnozstvi ran :)
bigsam72

#160 Příspěvek od bigsam72 »

Gattor píše:Tak jsem s tim byl poprve dnes venku. No to je parada! To jsem necekal, ze to bude az takova bomba. Vitr jako krava, rikam si, uleti k sousedum a bude po srande... a ono to litalo jako blazen i v tom vetru :) 40 gramu a on mu nevadi vitr, kterej by 2rotor behem 1 vteriny odfouk az na mista, kde bych ho nikdy nenasel. A ta rychlost. No proste skvely. Jeste par tydnu treningu a bude to super politani. Ja Vam mam takovou radost :)

Davam timer na 5 minut. Po pipani se vratim k sobe a cekam na konec litani. Resite to nekdo jinak? Docela me trapi, ze oproti Colibri ma nekolik nevyhod. A to:

-vysilac, cert vem, ze nema displej, ale to, ze zapomene trimi je neomluvitelne!
-kdyz dochazi pohonny aku, tak bez jakehokoli varovani zacne klesat velice rychle k zemi, opet Colibri dava vice casu, sestup nebyl tak rychly
-kratka vydrz baterie, Colibri leta dele a motory ma 2 hlavni, takze by nemel vydrzet dele - ale je to tak
-konektor pohonneho napajeni - proboha, proc tam je? U Colibri se aku pouze zasouva
-proc je bateria zasunuta az do kabiny, proc neni primo pod hrideli, jak to proboha vyvazovali? Jiny typ baterie to musi cely rozhodit

Ale jinak je to velice povedena zalezitost. Uz chapu propagatory 1rotoru - je to bomba! A oproti velkym kamaradu jsou nahradni dily okolo stovky, ne v tisicech. No a nesmim zapomenout zminit, ze k poskozeni obvykle nedochazi pri prvni rane, jako u velkych masin - tenhle prcek snese neuveritelny mnozstvi ran :)

Doporucuji tahla na cyklice precvaknout z defaultu na ty delsi trny takze to potom je jeste vetsi sranda, pisou to tusim i v manualu. Ja to udelal skoro okamzite ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
holda29
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od holda29 »

Mam doma RealFlight 4.5 existuje nekde model tohoto nebo podobneho vrtulniku?
Chtel bych ho jako uplne prvni heli, bojim se, ze by me koaxial brzo omrzel, ale asi to chce trosku napackovat.
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Yoshi.CZ »

holda29 píše:Mam doma RealFlight 4.5 existuje nekde model tohoto nebo podobneho vrtulniku?
Chtel bych ho jako uplne prvni heli, bojim se, ze by me koaxial brzo omrzel, ale asi to chce trosku napackovat.

Bohužel ... asi ne ... je to tak titěrný ... a nic jinýho zatím není ... možná bude brzy kopie od Nineeaglu ... resp. HongKong ... ale zatím není na trhu ...

... takže jedině nejnovější PhoenixRC SIM ....
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
mancusco

Gattor

#163 Příspěvek od mancusco »

To Gattor: Já bych vycházel z toho, že u Eflitu nejsou blbci a vědí, co by měl vrtulník mít, navíc to není jejich první :D , mít a při té hodinářské práci si při této velikosti a váze myslím pořádně mákli. A že to vyšlo jak to vyšlo, prostě to zřejmě jinak nešlo, viz např ty baterky. A navíc vycházeli zřejmě z MCX, který se povedl. A jinak, např. se Spectrum DX6i je to úplně o nečem jiném.
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Gattor »

Bigsam72> jojo, uz po tom pokukuju. Rikam si, ze dokud to nezvladam ve vsech uhlech, nebudu precvakavat. Bojim se toho, co to udela, budu jeste alespon tyden trenovat. Ale je pravda, ze vcera v tom vetru jsem se jednou dostal na hranici tak 7 metru ve vzduchu, kdy jsem mel plnou zpet a on stal na miste (vitr byl fakt obrovskej). Kdyz to dam na ty delsi, bude to mit vetsi vychylky nebo co se stane?

Holda29> muj prvni 1rotor, predtim jsem mel 2 2rotory. Musim rict, ze kdybych je nemel, tak si s msr nepolitam. Kazdy na to ma jiny nazor, ja osobne zastavam ten, ze naucit se neplest si packy na 2rotoru a potom koupit 1rotor. Ale chapu, ze to je dvoji investice (ikdyz simulator stoji vic), pak tedy simulator a nastavit v nem libovolny maly vrtulnik, stejne nic na sim tohohle nesezenes a packy te nauci vsechny. Jeste pridam NE MUJ nazor, aby se nestrhla opet debata na toto tema: 2rotor te udajne ma naucit zlozvyky, kterejch se dlouho zbavujes. Dle MEHO nazoru to je hloupost. Po trech dnech jsem se uz precvaknul z 2rotoru na 1rotor. Ikdyz jsem se predevcirem ptal na to, jak ho zastavit. Uz to zvladam, stacilo jit jednou ven, do vetru a pochopis vse. Packovani nauci nejlepe 2rotor.
--Ale kluciii, nechci se hadat (!!!) - je to pouze muj nazor--

Mancusco> Ok, vim, ze by to meli mit uz nastudovany, ale Colibri je v tom o krok dal. Jde o to, ze Colibri je kopie, vylepsena kopie 2rotoru. A ze se objevil tesne pred msr, takze uz nestihli nic okopirovat zase v E-flite, ale je fakt, ze treba pomalejsi pristavani tam dat mohli, to by snad nebyl konstrukcni problem, pokud se aku rozhodne nad stromem nebo nad hranou postele, jsem jednoduse v hajzlu a muzu delat co chci. Tomu, ze by to jinak neslo neverim. Konektor a aku je lenost a vysilac lajdactvi. Rad bych priplatil treba 2 tisice, ale aby to dodelali. Kdyz neni s cim srovnavat, urcite bych neremcal, ale Colibri to ma proste lepe vyreseny. Ale kaslu na to, na E-flite nenadavam, protoze se vsim co to umi, to hrave vsechny tyto nedostatku prebije. Super stroj!
ViŤaak

#165 Příspěvek od ViŤaak »

Souhlasím, stroj je to super.Mám ho druhý týden a k mému údivu mě pořád baví.Jenom mě mrzí že po tak krátké době stratil výkon.Buďto motor a nebo baterky což bude asi větší pravděpodobnost.
Když napojím čerstvě nabitou baterku a jdu lítat tak se mi mSR válí cca 1min 30cm nad zemí a pak se trochu zmátoří a poletuje.Baterie mám 2x 120mAh a 2x 110mAh ale divné je že u všech to dělá skoro stejně.
Na YouTube je maník který ma na mSR baterii 240mAh 20C a lítá mu pěkně.
http://www.youtube.com/user/Gourvelos#p ... OpMzht2k9M

Kdyby měl někdo podobný problém na který zná řešení,prosím..Diky. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“