Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)
Ja jsem mel veselou historku v nedeli sel jsem litat s kolegou ktery se chtel odivat na me "umeni" tak zapnu vysilacku polozim na zem zasroubuji kridlo a usadim batrie dam kryt kabina pak zvednu model vrtuly namirenou na bricho a koukam na jestli mam kridlo v rovine a v tu ranu kolega uchvacen displeyem a packami na vysilaci neodolal a zacal si ho prohlizet nakonec si ho povesil nakrk a obdivoval krasnej hitec popruh ale co se nestalo omylem zavadil o plyn ja jen zarval (ne moc slusne) nastesti mi to jen pocochnilo knofliky u kosile a to jem tam mel APC 6x4 a to si nedokazu predstavi co by se stalo ted kdyz na minimagu mam misto vrtule sekaci cepel do sekacky APC 10x7 aspon na me tak pusobi Zaverem je to dobre ponauceni v aktivnim stavu se vyhybat vrtuli a nepoustet k vysilaci nepovolane osoby prohlidnout si to mohou i vypnute.
blacklight píše:Ono jak člověk začíná tak z toho má obrovský respekt ,ale časem už polevuje až to přejde tak že se mu buď něco stane , nebo dostane takový impulz aby si dával pozor.
Asi před 14 dny jsem na stojanu ladil ASP 7.5ccm, na sobě šusťákovou bundu, stahování kolem kolem krku na šňůrku. Jako člověk konzervativní a přemýšlející
(Večer jsem vychlastal skoro půl Bechera)
Citát od Blacklighta nahoře vejde do dějin. Přinejmenším u mně.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- blacklight
Já když jsem poprvé asi před 5ti rokama viděl jak kámošova 6,5ka nasála jeden útržek hajzlpapíru , ozval se zvláštní zvuk a pak se jen snášely ty maličké kousíčky tak se mi skoro zastavilo srdce.
Do té doby jsem si říkal že kdybych tam dal ruku tak se mi ani nic moc nestane.
"Zkušenosti" přišly až po čase. Jednou jsem na poli asi hodinu v kuse rukou startoval kámošovu 1,5ku a už jsem to bral tak že jsem tam ten prst automaticky strčil znova a zas protočil a tak hodinu. Po hodině to chytlo a na prstě mám doteď 3 jizvy které jsem měl až na kost.
Do té doby jsem si říkal že kdybych tam dal ruku tak se mi ani nic moc nestane.
"Zkušenosti" přišly až po čase. Jednou jsem na poli asi hodinu v kuse rukou startoval kámošovu 1,5ku a už jsem to bral tak že jsem tam ten prst automaticky strčil znova a zas protočil a tak hodinu. Po hodině to chytlo a na prstě mám doteď 3 jizvy které jsem měl až na kost.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, to ani nestalo za rec. To tuhle Leos (F104) naboural svym strojem s rozbehnutym spalovakem do Aviatika a jeste mu rozbil nabezku.
Uz presne nevim, jak se to stalo, ale snad nejak meli stejne kanaly a jak Aviatik na sve vysilacce pridal plyn, tak se rozjelo i Leosovo ero a bylo to... nebo tak nejak.
Uz presne nevim, jak se to stalo, ale snad nejak meli stejne kanaly a jak Aviatik na sve vysilacce pridal plyn, tak se rozjelo i Leosovo ero a bylo to... nebo tak nejak.
To já jsem si pořídil malou cessnu od art-techu, 980 mm rozpětí. Už jsem v obýváku dolaďoval detaily, ležel jsem na břiše a cessna stála proti mě, měl jsem vše zapnuté. A jak jsme tak proti sobě leželi tak jsem si řek hurá, je to hotový a nevim co mě to napadlo, sáhl jsem po vysílačce a vypl jí. Co se nestalo, serva mi zamávaly a cessna se rozjela proti mě. To bylo zatím moje první krvavé zranění z "létání"
S tim letadlem jsem byl lítat asi 5x protože mě nenapadlo vystužit křídla nosníkem a vzpěrami. Při vyrovnávání střemhlavého letu opustila jedna půlka křídla zbytek letadla... Nebyl to hezký pohled jak to šlo ve vývrtce k zemi.. a pak ještě jako třešnička na dort na tu hromadu doplachtila ta polovina křídla..
Tak jsem to nametl na lopatku, hodil do auta a jel jsem domů..
Byla jí škoda, I love cessny
S tim letadlem jsem byl lítat asi 5x protože mě nenapadlo vystužit křídla nosníkem a vzpěrami. Při vyrovnávání střemhlavého letu opustila jedna půlka křídla zbytek letadla... Nebyl to hezký pohled jak to šlo ve vývrtce k zemi.. a pak ještě jako třešnička na dort na tu hromadu doplachtila ta polovina křídla..
Tak jsem to nametl na lopatku, hodil do auta a jel jsem domů..
Byla jí škoda, I love cessny
Ahoy, byla tu řeč o prtech ve vrtuli, taky si přídám. Před nějakými asi 7 lety jsem se vrátil k modelařině a rovnou že si něco postavím si podle vlastního plánu. Postavil jsem polomaketu UL, motor tlačný. Trup je gondola a dozadu triangl trubek držící ocasky. Vytáhl jsem éro na pole, že to půjdu zkusit. Doma mi motor šel, ale tam jsem hodinu třískal do vrtule a nic. Tak jsem to sbalil, vytankoval a domů. Doma jsem si éro dal na stůl a jal se zkoumat pročpak asi ta mrcha nejela. Dal jsem žhavení a lehce drcnul do vrtule. V tu chvíli to chytlo a éro se rozjelo po stole. Já po tom hrábnul, no a protože vtrule je uprostřed letadla... nemusím pokračovat. Poznáte mě podle mnoha jizev na palci levé ruky.
Terry píše:Doufám,že si to nedělal v kuchyni mamině na stole na božihodovým ubruse.
Nikoliv, náhodou vlastním stůl vlastní, přímo k modelářským účelům pořízený, s povrchem umakartovým a bez jakéhokoliv ubrusu. Stůl tento ve sklepě uložen jest a zde své stroje létací tvořím. Takže když ta mrcha motor chytl, manželka nahoře si toho ani nevšimla.
Zapomněl jsem uvést, že to byla dvojka MVVS.