Na T8FG právě vydali novou verzi FW, která umožňuje kalibraci páček přímo volbou z menu H/W setting. Třeba bude něco nového i pro majitele starší dvanáctky...
Futaba T12FG 2,4GHz
Re: Futaba T12FG 2,4GHz
Tak bude asi malý skok, rozloupnul jsem otázku co dál po ECLIPSE7. Bude to Futaba 12FG 2,4GHz. To bude mazec... Doufám, že mi to vydrží nějakej ten pátek. Chtěl jsem jít do něčeho bazarového, ale na starý kolena si udělám trochu radosti. Nebo mám ještě počkat na něco lepšího ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Řekl bych, že z T12FG budeš mít radost jako malý kluk i bez čekání...
Nově jsou v sadě i přijímače R6308SBT 2,4 GHz systém přenosu: FASST / FASSTest. Bude to umět i ten TX. Zatím jsem to v popisu nenašel, ale není to zatím moje priorita při výběru nového rádia.
Příjem telemetrie budeš muset vyřešit pomocí Telemetri Boxu nebo WiFi boxu http://www.robbe.de/zubehoer-ersatzteil ... r.html?p=2
Tedy pokud telemetrii budeš chtít.
Jinak mám FX-30 max. spokojenost, taky jsem dlouho váhal.
Zatím i bez telemetrie jsem se obešel.
Ale přiznám se, že po ní už pokukuju, počkám jaké budou ohlasy ( Futaba).
Tedy pokud telemetrii budeš chtít.
Jinak mám FX-30 max. spokojenost, taky jsem dlouho váhal.
Zatím i bez telemetrie jsem se obešel.
Ale přiznám se, že po ní už pokukuju, počkám jaké budou ohlasy ( Futaba).
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Už je to dost dlouho co jsem toto téma zakládal a nechal jsem se ukecat na T12FG... A nelituji. Tot vše... Nic víc, ale ani nic míň 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
ST píše:Nově jsou v sadě i přijímače R6308SBT 2,4 GHz systém přenosu: FASST / FASSTest. Bude to umět i ten TX. Zatím jsem to v popisu nenašel, ale není to zatím moje priorita při výběru nového rádia.
T12FG neumožňuje využít telemetrii zobrazením na displeji. Jediné řešení je použít to dodo od Robbe, nebo to funguje přenosem na displeji telefonu.
Není možná ani žádná servisní úprava T12FG pro telemetrii.
Futaba vyhlásila, že postupně přijdou (letos?) na trh vysílače s telemetrií, které nahradí tyhle nižší řady. Potom by to mělo na nich fungovat podobným způsobem jako na dosud jediném nejvyšším typu TX Futaby.
Po stránce HW a SW vysílače T12FG na tom nenajdeš žádné podstatné chybky. Mohlo by to snad mít podsvícení displeje a vypínatelné to kviknutí po stisku tlačítek, bylo by to příjemné pokud programuješ něco delší dobu společně v pokoji kde se ostatní účastníci domácnosti dívají např. na TV, ještě pár drobností by se našlo, ale nic zásadního.
Poměrem cena/výkon asi v současné době nejlepší vysílač na trhu (FX30 je v podstatě to samé v pultové verzi). Na zvážení je ta telemetrie, ale pokud požaduješ vysílač pro kategorie jak píšeš s vybavením na téhle úrovni a s telemetrií, ta nemáš mnoho na výběr.
Přímým konkurentem je v podstatě Jeti - ale není to k dispozici, je to jejich první vysílač, bude to nejdřív v pultové verzi......
Potom je možnost počkat, jestli skutečně dodá Futaba ty nižší verze s telemetrií. Ale to může být také bůhvíkdy.
Prostě velmi těžké radit, co teď dělat. Jestli chvíli počkat, nebo se ropzhodnout, protože právě pro to F3Káčko by byla telemetrie velmi přínosná.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
V poslední verzi firmware jde kvikaní vypnout. Ale zvuk se vypíná kompletně, tedy i odpípávání času a slabých accu. Není dobré to zapomenout znovu zapnout...
zdzd píše:V poslední verzi firmware jde kvikaní vypnout. Ale zvuk se vypíná kompletně, tedy i odpípávání času a slabých accu. Není dobré to zapomenout znovu zapnout...
Děkuji za informaci.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Tak jsem si dneska přivezl 12FG domů. Trochu jsem operoval při změně MODE 2 na MODE1. Celkem mě potěšil návod, kde doporučují vyšroubovat 4 šrouby a vyjmout zadní kryt. Tak leda prdlajz. Musel jsem ještě vyloupnout zadní ergo gumy a tam se skrývaly další dva šrouby. Pak už šel ten zadní kryt vyndat. Co mě potěšilo, jak je řešeno nadzvednutí pružiny u kniplu a tím odstavení pružinky. To na mých starých Futabách nebylo ( ATACK4 a F16 ). Takže fakt někdo myslel. Žena mi nahlídla přez rameno a konstatovala, že toho tam moc není za ty peníze.
. Jelikož zatím nabíjím baterku do vysílače, tak to jen tak ohmatávám jak sedne do ruky. Bude to dobré. Přijímač v sadě je už s FASSTesT a to R6308SBT.
Takže tolik zatím k prvním dojmům po vybalení z krabice a nastavení MODE1.
Takže tolik zatím k prvním dojmům po vybalení z krabice a nastavení MODE1.
Dneska ráno jsem se začal prokousávat nastavováním modelů. Zvolil jsem jednodušší model ( OPTIMA XL ). První hodinu jsem z toho byl na prášky. Ale postupně jsem to začínal vstřebávat a teď odpoledne jsem z toho nehorázně fascinovanej, jak to jde všechno jednoduše. Prostě paráda. Akorát jsem trochu v koncích co znamenají tyto dvě funkce : T1 - T6 SETING a MULTIPROP.
Takže funkce T1 - T6 SETING pochopena , jelikož mi při nastavení jiného letového režimu zůstávaly hodnoty trimů tak v tomhle nastavení jsem změnil z GLOBAL na SEPARAT a už my ty hodnoty trimů zůstávají pro každý letový režim. Ten návod je fakt divnej.... 
Je úplně na ho.no.
Ale ono jde spoustu věcí nastavit mnohdy i několika způsoby, já to spíš dělám bez návodu, člověk se do toho dostane a potom už to - občas - i jde. Ubvykle se mi povede časem všechno co chci, ale po čase to nastavit znova zase nevím jak.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1 píše:Je úplně na ho.no.Ale ono jde spoustu věcí nastavit mnohdy i několika způsoby, já to spíš dělám bez návodu, člověk se do toho dostane a potom už to - občas - i jde. Ubvykle se mi povede časem všechno co chci, ale po čase to nastavit znova zase nevím jak.
No navody futaba aspoň ty překlady ma opravdu strašné. Předpokládám že to bude stejný nebo velmi podobný navod co jsem měl u FX-30. Stale nepochopím proc dovozce a distributor do takto kvalitních a relativně drahych zařízení nenechá udělat kvalitní manual.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Zhruba jsem to dal, co jsem nenašel jsem vygooglil. Pochopitelně je tam ještě hodně niancí, co je ke studování, ale jinak OK. První model mám napípanej (OPTIMA XL) i s letovými režimy. Pochopitelně je nemožný jít lítat už dva dny fouká stabilně 20m/s a v nárazech i víc. Takže já si asi o víkendu nezalítám...