T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky - no flame...

#151 Příspěvek od RiMr »

Každopádně jak se zdá, ovladač od FrSky je novější než od Junsiho
Obrázek

#152 Příspěvek od JuraS. »

se 7 mičkami ti neporadím..
Drondys

#153 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:jinak ten prográmen na který jsi odkazoval je spíš než od FrSky z nějakého modelášského webu v maďarsku..právě tam doporučují nepoužívat frsky soft co je příliš jednoduchý (mám ho na cd od frsky) a používat ten jejich soft...

Ale já jsem přece vůbec neuvedl, že ten program vytvořilo FrSky, ale jen to, že je na webu FrSky ke stažení, a to skutečně je viz už uvedený odkaz, který zde znovu uvádím tentokrát přímo, aby bylo patrné, že je to odkaz vedoucí přímo na server www.frsky-rc.com.

http://www.frsky-rc.com/uploadfile/201103/20110328091659684.zip

V tom ZIP archivu je k němu uvedeno toto:

This is a third party FrSky config program made by Istvan Magi

a současně je v tom archivu i link na ten maďarský web autora toho programu odkud jsem použil i ten obrázek programu a na který jsou uvedl i ten další odkaz tj.

http://rc-miskolc.emiter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=114:frsky-setup-program&catid=35:tech&Itemid=113

Takže samotné FrSky tento prográmek má ke stažení na svém webu a odkazuje na web jeho autora.

Pokud jde o zmíněný ovladač ten souvisí s tím převodníkem ve vztahu ke čtení dat z VF modulu FrSky a ten program od toho maďarského autora přes ten ovladač jen čte data ovšem přes obecný virtuální COM port emulovaný tím ovladačem a tudíž ten program není závislý přímo na konkrétním jednom ovladači. Program toho maďarského autora prostě jen čte data z virtuálního COM portu a pokud by byla nesprávná tak by nefungoval ten program ale pokud padá systém, je chyba spíš v tom ovladači a proto jsem pro RiMra uvedl odkazy na ovladače, které jsou ke stažení rovněž na webu FrSky což ovšem opět neznamená, že musí být nutně dílem vytvořeným přímo programátory z FrSky což je ostatně i jasně patrné z toho obrázku o průběhu instalace toho ovladače co zde dal RiMr tj. je tam vidět, že ovladač je z dílny Silicon Laboratories :wink:

PS: Mimochodem stejné ovladače z dílny Silicon Laboratories se používají i pro některé USB kabely k simulátorům a například i pro specifický USB kabel k programování Tx HK-T6A.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 01.09.2011 9:07, celkem upraveno 4 x.
JuraS.

#154 Příspěvek od JuraS. »

Jasan, nebudeme se přece dohadovat a ukazovat si pindíky kdo ho má větší...je dobře, že FrSky má tak otevřený protokol a dává ho k dispozici, že vznikají zajímavé hw i sw bez toho aby oni museli svoje pracovníky zatěžovat...
Drondys

#155 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Každopádně jak se zdá, ovladač od FrSky je novější než od Junsiho

Ovladač je z dílny Silicon Laboratories a na webu FrSky je jen ke stažení. Je to lepší nebo to padá do "modré smrti" i s tím novým ovladačem ?

PS: Doporučoval bych po instalaci ovladače restartovat systém i když to některé instalátory nevyžadují.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 01.09.2011 9:26, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od RiMr »

Takze to same. Jak zapnu i prijimac a zacinaji tect a zobrazovat se data, tak to zhuci. Vecer to zkusim na jinem pocitaci, dokonce mam na nejake partisne odlozene nainstalovane XP. Ale az vecer, ted musim valit do kolbenky... :)

#157 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Takze to same. Jak zapnu i prijimac a zacinaji tect a zobrazovat se data, tak to zhuci. Vecer to zkusim na jinem pocitaci, dokonce mam na nejake partisne odlozene nainstalovane XP. Ale az vecer, ted musim valit do kolbenky... :)

Pokud jsi to ještě nezkoušel, tak zkus ten restart a pokud to nepomůže tak ještě vyzkoušej ve Windows 7 spustit ten program v XP módu. Popis postupu jak nainstalovat a používat XP mód ve Windows 7 viz tento odkaz.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od RiMr »

Tož Drondys... Já se vrtám v počích od dob trojky DOSu... :)

Ten program ve w7/64 prokazatelně funguje. To může být nestabilita způsobená konkrétní konfigurací a třeba jen špatným výběrem USB portu (příběh sám o sobě, nesouvisející pouze s napájením).
Můj stroj je jednostranně postavený na vysoký výkon při střihu HD videa, SSDčka, RADové pole, SLI s 2GB kartama, maximální osazení RAM a spousty provázaného a rozsáhlého softu. A čím jednodušší a/nebo starší soft, tím větší s tím může mít problémy.
Ale jak říkám, mám to na co dalšího připojit, to pude... :)

#159 Příspěvek od JuraS. »

proto aby mi všechno co na komp připojuju a co mám v něm právě udržuju starší desku a fungující systém...nicméně dneska zkusím připojit kabel já a zkusit program a uvidíme...dám sem pak info...
jinak nevím zda je frsky tak dobrý nebo tak špatný ale třeba na modelbazaru ho moc není...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od RiMr »

Neřeš.
Je výborný.

Trust me, jak říkáme na Moravě...

#161 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Tož Drondys... Já se vrtám v počích od dob trojky DOSu... :)

Já se zas programování i záležitostma okolo počítačů přímo živím už docela dost dlouho. Začínal jsme na DOSu 5.0. :wink:

RiMr píše:Ten program ve w7/64 prokazatelně funguje. To může být nestabilita způsobená konkrétní konfigurací a třeba jen špatným výběrem USB portu (příběh sám o sobě, nesouvisející pouze s napájením). Můj stroj je jednostranně postavený na vysoký výkon při střihu HD videa, SSDčka, RADové pole, SLI s 2GB kartama, maximální osazení RAM a spousty provázaného a rozsáhlého softu. A čím jednodušší a/nebo starší soft, tím větší s tím může mít problémy. Ale jak říkám, mám to na co dalšího připojit, to pude... :)

Není až tak podstatné, že ten program pod w7/64 prokazatelně funguje, ale spíš to že může mít problémy v koexistenci s tím ovladačem a i v takových případech může pomoci spustit program pod Windows 7 v XP módu tj. není vyloučeno, že se to podaří zprovoznit v XP módu i pod těma sedmičkama a s tou konfigurací co máš. Takže to můžeš klidně vyzkoušet, a že máš možnost to zkusit i na jiné konfiguraci to máš jako zálohu toho pokud by ani tohle nepomohlo. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od RiMr »

No to já rozhodně vyzkouším :)
Díky za rady :)

#163 Příspěvek od JuraS. »

Jsem připravený na zkoušku připojit počítač k modulu DFT a ejhle...nevím jak to zapojit..kterým směrem zapojit kabel...čtu návod a nic nevidím..poradí někdo ??
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od RiMr »

červeným k anténě...
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od RiMr »

Máte někdo tucha, jaké hodnoty podle tohoto obrázku:
Obrázek

nastavit do políček na Input A2, když tam strčím ten napěťový senzor z HC, který bude připojený na tříčlánek dejme tomu na první varování na 11,1V a druhé na 10,5V?
Hlavy moudré? :)

Zpět na „Turnigy T9x“