Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
paegas123

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#151 Příspěvek od paegas123 »

Tak jsem si s tím teď hrál a je to v pohodě teda alespoň doufám. Kalibrace Horizontu tzn.accelerometru :plyn dozadu,výškovka dopředu,směrovka doprava a držet 3 vteřiny tak nechat ve vodováze než se to vrátí zpět. Kalibrace magnetometru : plyn dozadu ,výškovka nahoru , směrovka doleva držet 3 vteřiny rabbit začne broukat a otáčím dopředu pak kolem svislé osy a pak doboku. Odarmování je plyn dolu a křidélka doleva(držet 3 vteřiny) a Zaarmování je plyn dolu křidílko doprava. Je to tak jak to má být nebo jsem někde dělal chybu. Pak tam ještě je jedno nastavování ale to nevým co je : je to plyn dopředu a křidýlka doleva ,bliká první modrá a asi další 3 svítí nevýte někdo co to je za setup? Jinak motory respektive regulátory jsem zkalibroval s propojkou na RX a TX na výstupech GPS. Ješte by mě zajímalo jestli je to zprávně když deska ukazuje na sever (diodama ve směru letu na sever) tak mi to na PC zobrazuje 180deg a když na jih tak 0 deg.Je to tak zprávně? A ještě v PC to ukazuje ,když je plyn stahlej, na motorech 1000 to je asi taky nermální že?

S tím Barem to skusím vymyslet,když jsem měl je to už dávno AeroQuada tak jsem to měl celý zavřený v krabici a baro zřejmě nefungovalo pač to vubec nedrželo výšku tak jsem dal krabici prič a bylo to to samé takže proto jsem se ptal jak to třeba řeší ostatní:-)
siki
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od siki »

Ten dotazovaný setup je pro zobrazení a případnou změnu těchto parametrů: Stability, Auxiliary Stability, Dynamin Stability, Balance, Auxiliary Balance, Battery Alarm Voltage Trim, Aileron
Balance Trim, Elevator Direction Balance Trim pomocí vysílače. Ale na to se bych se vyprdnul :) . Co se týče údajů pro jednotlivé kanály, tak min až max výchylka by měla být v rozmezí 1000 až 2000. Tedy nastavením vysílačky tak, aby pro minimální bylo v programu 1050, pro maximální hodnota 1950 a pro střed 1500 nic nezkazíš :wink:
Šiki
paegas123

#153 Příspěvek od paegas123 »

Co máte nastaveno na ESC update rate a na servo update rate.
Troll

#154 Příspěvek od Troll »

paegas123 píše:by mě zajímalo jestli je to zprávně když deska ukazuje na sever (diodama ve směru letu na sever) tak mi to na PC zobrazuje 180deg a když na jih tak 0 deg.Je to tak zprávně?...

No vidíš jak jsi šikovnej když chceš .
Správně to není, ale je to u této verze normální. Stáhni si tam novější firmware odsud http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 4&page=341 je tam soft který opravuje chybu kompasu a celkově to funguje daleko lépe. Dnes jsem s úspěchem vyzkoušel. S tímto softem je to fakt o třídu lepší stroj. :D
Troll

#155 Příspěvek od Troll »

paegas123 píše:Co máte nastaveno na ESC update rate a na servo update rate.

Na servo nic pokud tam servo není. Pokud tam je, tak podle toho , co zvládne. Když pustíš moc vysokou frekvenci do analogového seva, tak je servo na cestě do modelářského nebe. Nejvyšší frekvenci můžeš pustit do digitálu co se obvykle používá na ocasní vrtulku do vrtulníků. Obyčejný analog je na 50 Hz a digitály dle výrobce a typu až někam nad 300 Hz.
Na regly taky co zvládnou, jenom s tím rozdílem, že pomalým reglům vyšší frekvence neublíží. Jenom nestíhají a letové vlastnosti se nezlepší ať tam pustíš co chceš. Pokud jsou regly flashované, je to zcela jiná písnička a vyšší frekvence je hodně poznat. Opravdu velmi hodně. U obyč reglů nastavuji 270 Hz, asi je to nanic ale prostě to tam dávám. Ty flashované zvládají kolem 400 Hz.
Troll

#156 Příspěvek od Troll »

Odkaz na ten upravený soft je špatně, tak sem dávám opravu http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 4&page=341
paegas123

#157 Příspěvek od paegas123 »

Jo diky za soft hned ho tam teď hodím.Kolik to teda musí ukazovat když Ledky koukaj na sever?Na to Flashování jsem už se taky díval ale asi bych to nezvládl pač jak jsem psal neumím anglicky a návod v češtině jsem nikde neviděl ani tady na foru jsem nic nenašel nebo sem snad slepej? Ale viděl jsem nějaký video kde je motor na tyčce s gyrem a drží se sám ve vzduchu a je tam obyč regl a fleshovanej a je to asi hodně poznat.
Troll

#158 Příspěvek od Troll »

Na sever to má ukazovat cca 0°, pár stupňů chyby nehraje roli. Ono je to s kompasem v copteru poněkud komplikovanější než s obyčejnou turistickou buzolou a mapou. :? To až někdy příště.
Postup flashování je na netu ke stažení včetně softu , není to úplně primitivní, ale ani moc složité. Potíž je v tom, že není soft pro všechny možné regly a taky musí mít regly procesor Atmel. Pro jiné procesory nejsou programy.Zatím. Na tuhle cestičku flashování se vydej až za čas, budeš zkušenější a taky bude víc softu pro regly. Není třeba spěchat,flashování není nezbytné, on Rabbit létá dobře i s obyč. regly.
pakozdy

#159 Příspěvek od pakozdy »

Troll píše:...... To až někdy příště.
Postup flashování je na netu ke stažení včetně softu , není to úplně primitivní, ale ani moc složité. Potíž je v tom, že není soft pro všechny možné regly a taky musí mít regly procesor Atmel. Pro jiné procesory nejsou programy.Zatím. Na tuhle cestičku flashování se vydej až za čas, budeš zkušenější a taky bude víc softu pro regly. Není třeba spěchat,flashování není nezbytné, on Rabbit létá dobře i s obyč. regly.

K flashovaniu by som pripojil zaujimavu skusenost - pri pokuse o flash cisteho flash rabbita na verziu xx.9 alebo xx.10 to zamrzlo a bolo treba spravit reset - skratovanie prepojok (niekde vo vlakne je postup). takze si pred flashovanim priprav postup na resetnutie dosky - zide sa.
paegas123

#160 Příspěvek od paegas123 »

Fleshovani rabbita je v pohodě jen se nesmí přehrávat firmware menší jak .209 za .210. TZN pokud chceš firmware 1.210 a máš tam teď třeba 1.208 tak musíš napřed nahrát 1.209 a pak teprve 1.210 a šlape to jak víno.

pro Trolla: Tak po přehrátí toho Beta 2 to pořád ukazuje 180° na sever ale na RC Groups píšou že je to normální a už je firmware 1.211 a tam už by to mělo být v pohodě.

Jinak v tom softu asi nic novýho než v tom beta2 není jen opravenej ten kompas takže asi nejnovější soft je teď 1.211 a GUI se muže použít ten 1.210
Troll

#161 Příspěvek od Troll »

Ty že neumíš anglicky :wink: . Všechno správně, pokud se flashuje starší soft než 1.209 zamrzne to a musí se resetovat. Ano, nejnověší soft je 1.211 , ten jsem ale ještě nestihnul zkusit, musím i trošku pracovat. :?
paegas123

#162 Příspěvek od paegas123 »

Neumím!S tím fleshováním to vím z vlastní zkušenosti a s tím softem sem to tak nějak přelouskl pomocí gougla.:-)
paegas123

#163 Příspěvek od paegas123 »

TAk na Goodluckbuy nabízejí novej !!!Levnější!!! GPS modul k Rabbitovi.
http://www.goodluckbuy.com/gps-for-rabb ... ional.html
siki
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od siki »

Začalo se tu trochu mluvit o flashování reglů. Tak sem hodím pár užitečných odkazů, na které jsem narazil. Stačí si důkladně přečíst první stránku zde:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1513678&highlight=flash+turnigy+esc+simon
Je tam vše důležité, včetně tabulky reglů a fw:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhR02IDNb7_MdEhfVjk3MkRHVzhKdjU1YzdBQkZZRlE#gid=0
Nebo flashovacího prográmku:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1577773
Šiki
paegas123

#165 Příspěvek od paegas123 »

A už jste někdo fleshoval osobně?Hezke by bylo napsat tady přímo návod na konkrétní regl.
A docela by mě zajímalo co se teda všechno změní co se týká funkcí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“