První zařízení pro FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rety

Re: První zařízení pro FPV

#151 Příspěvek od rety »

Zase tolik práce to nedalo. Za necelé 2 hodinky to bylo i hotové. Nejhorší to bylo právně naměřit aby to pasovalo. Je pravda že jsem vypadal jak něco z hvězdných válek. Taky už jsem kdesi viděl upravenou helmu stormtroopera pro FPV. Je to můj první pokus.
Zapoměl jsem připsat že jsem to OSD flashnul na CL-OSD. Jen mi přijde že dávalo divné údaje, snad se to spraví.
Ještě ten bastl předělám na quadcoptéru ať si vyzkouším jiné létání a uvidíme. Zkusím natočit nějaké videa jak záběry z helmy tak z kamery na zemi
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
gardenroute

#152 Příspěvek od gardenroute »

Nejdriv jsem si myslel, ze se jedna o nejakou pr.el pro Haloween (ktery za chvili bude), ze to nemuze byt opravdu :lol:
Ale je videt, ze s tim bylo hafo prace, primarne asi na straseni deti :evil: Ja bych asi utek, az prilis me to pripomina Darth Vadera...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ripal

#153 Příspěvek od ripal »

Chci se jen zeptat ta gps u OSD je napajena pres osd nebo primo z baterie?
rety

#154 Příspěvek od rety »

Samotný GPS modul je napájený z přijímače, to znamená že má vlastní napájení.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od RimmerCZ »

rety píše:Zase tolik práce to nedalo. Za necelé 2 hodinky to bylo i hotové. Nejhorší to bylo právně naměřit aby to pasovalo. Je pravda že jsem vypadal jak něco z hvězdných válek. Taky už jsem kdesi viděl upravenou helmu stormtroopera pro FPV. Je to můj první pokus.
Zapoměl jsem připsat že jsem to OSD flashnul na CL-OSD. Jen mi přijde že dávalo divné údaje, snad se to spraví.
Ještě ten bastl předělám na quadcoptéru ať si vyzkouším jiné létání a uvidíme. Zkusím natočit nějaké videa jak záběry z helmy tak z kamery na zemi

Prosimte, ktere OSD presne mas z HK ? Vim, ze nektere pry na CL flashnout nejdou.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
ripal

#156 Příspěvek od ripal »

takze staci pripojit k OSD a uz se nemusim starat o dalsi 5V zdroj pro GPS?
Robinsson

#157 Příspěvek od Robinsson »

Já mám tedy Gps modul napájeny přímo z osd. Jde k tomu jeden kabel z te osd jednotky a hotovo
rety

#158 Příspěvek od rety »

Mám tohle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
Z GPS jednotky jsou 2 dvoulinky. První do OSD jednotky, druhá na napájení. Podle návodu zapojit do přijímače. V přijámači je 12V ne? Takže klidně připojit na větev co jde do OSD ne?
Flashnout to šlo krásně, postupoval jsem podle návodu zdejšího uživatele co má stránky http://quadcopter.8u.cz

Manuál se schémátkem zapojení http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 8646X4.pdf
Himoto Zenit MT
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od RimmerCZ »

Cetl jsem, ze tohle OSD ma docela hodne stary GPS cip, ktery jednak neni tak presny a i mu dost dlouho trva nez nacte. Proto je to taky tak levne - zbaveni se starych zasob. Mas s tim pozitivni realne zkusenosti ? Rad bych, aby to melo rozumnou presnost aspon v ramci treba 20-30metru. Ukazuje ti to i vysku ?
rety

#160 Příspěvek od rety »

No, je to takové horší. Je to moje první OSD a za ty prachy bych nečekal vůbec zázrak. Nemám telemetrii tak mi šlo spíše o napájení. To taky neukazuje moc přesně. Možná se to musí zkalibrovat, to nevím, musím zjistit. Ty gps souřadnice nejsou moc přesné, letěl jsem s tím 2x a bral jsem to jen jako orientační údaje. Ono bude rozdíl používat osd s gps za 500kč nebo jiné za 3000kč. Mám to na takové blbnutí do pár set metrů od sebe, takže mě to moc netrápí :)
Himoto Zenit MT
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od RimmerCZ »

To je jasne, ze za ty prachy by to asi musel byt zazrak. No jak rikas, cenovy rozdil je velky. Ja docela pokukuju, ze bych ted poridil jenom nejake eOSD na mereni napeti baterky a na zbytek se vyprdnul a na pristi sezonu treba koupit APMko s Minim OSD. Tim si otevru moznost mit i pripadne RTH, stabilizaci, spoluprace se SW na pocitaci atd atd. Ale to je samozrejme cenove radove jinde. Libi se mi proste konfigurovatelnost a velka rozsiritelnost.
Robinsson

#162 Příspěvek od Robinsson »

V přijímači rozhodně není 12V, záleží na BECu, ale ta GPS bude tedy stavěná na nějakých 6V. Na větev od OSD to nepřipojuj to by to neměli takhle udělané.
rety

#163 Příspěvek od rety »

Už jsem si to dohledal v návodu. Je to na těch 5V takže z BECu.
Himoto Zenit MT
Staans

#164 Příspěvek od Staans »

už mě to láká čím dál víc když vidim tady ty popisy, jakou by jste mi doporučily k tomuhle http://www.rcflying.cz/product.php?id_product=390 kameru? Vim že jsou tu vlákna o kamerách, ale většinouřeší jen natáčení... Za každou odpověď dík...
rety

#165 Příspěvek od rety »

Takže FPV helma/brýle číslo 2 vyrobeny. Nechal jsem se inspirovat Bobs Eco Goggles a taky trošku od uživatele ST. Je to EPP a vyřezával jsem to na svůj ksicht. Nedělal jsem to nějak přesně, je to jen pokus a pokud se osvědčí, bude další verze. Ještě jsem neměl možnost vyzkoušet je v praxi, ale myslím že to bude fajn. Zkusil jsem i fresnelovu čočku, ale buď mám malou nebo velkou a po zkušenosti to nejde že bych kus uříznul a použil. Ještě vymyslet kam dát baterku. Jestli nechat na helmě nebo dát třeba na do kapsy kalhot. Taky si musím vymyslet měřák na baterku na zemi, ale to časem.
Materiál: 15mm EPP, 4.3" monitor z GLB (prý 960x480 ale moc tomu nevěřím), guma ze staré paintball helmy, nějaké pěnové těsnění od 3M.

http://retyus.rajce.idnes.cz/FPV_Helma_2
Himoto Zenit MT
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“