Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Odpovědět

Přesouvat vlákna s nečitelným názvem

Anketa končí za ned 04.03.2012 17:37

ANO
57
57%
NE
21
21%
Je mi to jedno
22
22%

Celkem hlasů: 100

Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa

#151 Příspěvek od rampa_mckvak »

pepin píše:---diakritika je podle mého každého věc,kdo to nechce číst,nemusí,já se také nečertím,že někdo píše do větronu anglicky a vesele v tomto mě neznámém jazyku komunikuje na českém serveru

Souhlas s tím, že číst příspěvky bez diakritiky nemusím, ale psát by se mělo. Tak na co se to ve škole učí? Je to prostě určité veřejné zdělení. Do "soukromých zpráv", nebo mejlů jeden druhému ať si každej píše třeba tatarsky. A angličtina mezi češtinou? Proč ne, když tam bude pod tím překlad. Taky nelezu do světa na jejich fóra a neotravuju je svou češtinou. :lol:
Co neubrzdíš neukecáš.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Za čitelné a rozumné názvy témat - anketa

#152 Příspěvek od JirkaA »

rampa_mckvak píše:A angličtina mezi češtinou? Proč ne, když tam bude pod tím překlad. Taky nelezu do světa na jejich fóra a neotravuju je svou češtinou. :lol:
že by malá česká zaprděnost? Smiř se s tím, že nemluvíme světovým jazykem..
OK2WY
nostromo

#153 Příspěvek od nostromo »

Nevim, prijde mi, ze resite blbosti. Dobre, nesmyslny nazev vlakna beru, ale diakritiku... Ja na klavesnici ceskou diakritiku nemam a prelepovat kvuli tomu klavesnici nebudu. Pokud zde bude pravidlo jen s diakritikou, tak mi dej admine klidne BAN. Reste podstatne veci a ne kraviny. Akorat odrazujete lidi, kteri mohou a vedi poradit.
pepin

#154 Příspěvek od pepin »

ted jsem si tak nějak vzpoměl na ten problém s tou diakritikou :D

http://old.chmi.cz/meteo/olm/produkty/frcz40.html
shake13

#155 Příspěvek od shake13 »

LV píše:A podľa mňa. len priemerne vzdelaný človek by tú diakritiku používať mal. Blbec si je nemusí ani nezapne :wink:
Osobne používam klávesnicu SR/ČR; DE; EN a RU. V dnešnej uponáhľanej dobe mi trvá prepnutie tak sekundu... :wink:

Vo vlakne o legalnosti 2,4GHz sa kolega LV pripojil k diskusii takto napisanym diskusnym prispevkom:

"Tvoj clanok sa da opravit jedine vymazanim a dipisanim velkym pismom Som tlk!"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
FlyBear

#156 Příspěvek od FlyBear »

Samotná diakritika není všespasitelná.
Čistě subjektivně mi ani nedělá žádné potíže:

- Na jednu stranu jsem tolerantní vůči textům bez diakritiky, je to sice hůře čitelné, ale jde to, alespoň pokud je text jinak dobře zformulovaný a vhodně rozčleněný.

- Na druhou stranu sám nemám problém psát s diakritikou. Taky žiju v cizině, CZ klávesnici jsem neviděl, ani nepamatuji, ale přepínat si ji považuji za velmi jednoduché a naučit se ji používat i bez samolepek taky není žádná hrůza. Jde to. A při troše úcty k vlastnímu jazyku by to snad mělo být samozřejmostí a bez blbých výmluv... Nemám problém psát s diakritikou ani ze svého mobilu (Android). Patří to IMHO k základnímu vzdělání.

Daleko horší IMHO je, když lidi píšou zkomoleně, bez interpunkce, o závažných hrubkách ani nemluvím. Když se k tomu přidá psaní dlouhého textu bez jakéhokoliv náznaku odstavců - někdy dokonce bez náznaku začátku a konce věty - pak je pro mne takový text prakticky nečitelný. Ale nestěžuju si :) Prostě takový text až na malé výjimky nečtu :wink: Zpravidla tím o nic moudrého nepřicházím :twisted:
scarabeus

#157 Příspěvek od scarabeus »

FlyBear píše:- Na druhou stranu sám nemám problém psát s diakritikou. Taky žiju v cizině, CZ klávesnici jsem neviděl, ani nepamatuji, ale přepínat si ji považuji za velmi jednoduché a naučit se ji používat i bez samolepek taky není žádná hrůza. Jde to. A při troše úcty k vlastnímu jazyku by to snad mělo být samozřejmostí a bez blbých výmluv... Nemám problém psát s diakritikou ani ze svého mobilu (Android). Patří to IMHO k základnímu vzdělání.

V tom pripade nemam ani zakladni vzdelani :-)
FlyBear

#158 Příspěvek od FlyBear »

scarabeus píše:V tom pripade nemam ani zakladni vzdelani :-)

Možná ti jenom chybí správné technické vybavení :D
Ale žijeme již ve 21. století, určitě by se někde ta technika dala sehnat :twisted:

Diakritika šla při troše dobré vůle doplnit i na Sinclair ZX Spectrum. Uznávám ovšem, že to byl vopruz a výsledky nic moc praktického. Ale šlo to :lol: A to bylo tak plus mínus před 30 lety :!:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#159 Příspěvek od rampa_mckvak »

Mě už tohle vlákno přestalo bavit, ale tak mě napadlo a zajímá mě, ti co píší bez diakritiky a pod., jak třeba ti mladší píší ve škole? Úkoly atd. Taky tak? Ti starší. Když třeba vyplňují dotazník, píší na úřad, nebo cokoliv něco někomu, taky tak? A je jedno jestli to píší na pc, nebo vlastnoručně.
Co neubrzdíš neukecáš.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od jyrry »

rampa_mckvak píše:Mě už tohle vlákno přestalo bavit, .....

tak ho proste demokraticky necti, radsi jdi ven, je tam krasne :-)
jyrry.webnode.cz
rampa_mckvak

#161 Příspěvek od rampa_mckvak »

jyrry píše:
rampa_mckvak píše:Mě už tohle vlákno přestalo bavit, .....

tak ho proste demokraticky necti, radsi jdi ven, je tam krasne :-)

No to sem si mohl myslet, že se tu ozveš přímo ty, a to ještě demokraticky :mrgreen:
Co neubrzdíš neukecáš.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od jyrry »

rampa_mckvak píše:............ demokraticky :mrgreen:

Obrázek
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od jyrry »

rampa_mckvak píše:Mě už tohle vlákno přestalo bavit.............

a ted vazne - vis co to je "ignorovat", "nevsimat si", pripadne (jako vyssi level) "mokusacu"* ?
nebo eventuelne "tolerovat" ?

* google zna ....
jyrry.webnode.cz
zdekar

#164 Příspěvek od zdekar »

Bohuzel nekdo neovlada もくさつ :) Jeste zpatky k tem nazvum temat... ja treba spise kouknu do vlakna, ktere se bude jmenovat "pomóóóc" nebo "rada" apd. ... clovek je od přírody zvedavy tvor a tak me zajima o cem to tema je, kdyz to neni jasne hned z názvu tématu. Pokud by název vlákna byl "Potřebuju radu k Futabe TG8", tak to třeba ani neotevru, když je hned předpoklad, že o tom nic nevim... i když bych zrovna třeba věděl, jelikož ve spoustě případů se diskuze po pár prvních příspěvcích stočí úplně jinam :)
Ale každý jsme holt jiný, i když jsme všichni člověk.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
FlyBear

#165 Příspěvek od FlyBear »

zdekar píše:Pokud by název vlákna byl "Potřebuju radu k Futabe TG8", tak to třeba ani neotevru, když je hned předpoklad, že o tom nic nevim... i když bych zrovna třeba věděl, jelikož ve spoustě případů se diskuze po pár prvních příspěvcích stočí úplně jinam :)

No ale vždyť o tom to je :wink:

Pokud budou do dobře a výstižně pojmenovaného vlákna s dotazem odpovídat jen ti, kteří o tom něco vědí, pak nebudou taková vlákna mít tendenci ohýbat se někam úplně jinam a nebudou hned na druhé stránce nesmyslně zaplevelena pojednáním o naprosto něčem rozdílném.

Diskuse s dotazy by pak byla přehlednější a taky by se daleko líp vyhledávalo. A třeba by pak tady lidi nemuseli po sté (někteří znechuceně) odpovídat furt na to samé, když by si to třeba tazatelé snadněji našli a přečetli v existujících vláknech...
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“