Výběr foťáku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr foťáku

#151 Příspěvek od Pajas »

Takže u mě by to bylo: http://www.c-baterie.cz/baterie/canon/nb-5l/dcca0010/ . A jsou fakt tak kvalitní? Cena se mi zdá celkem nízká. Oproti tomuhle? http://www.alza.cz/avacom-za-canon-nb-5 ... 309237.htm . Která je kvalitnější?
FlyBear

#152 Příspěvek od FlyBear »

Než jsem koupil ty svoje baterky, zkoumal jsem reputaci ecellu přes internetová fóra a spol. Na základě toho jsem se rozhodl do toho jít a ty baterky koupit, celkem důležitým kritériem pro mne byla taky o poznání vyšší kapacita 2300 mAh oproti originálu s 1620 mAh. Navíc cena byla tak nízká, že mi to za pokus stálo, i kdybych je měl hned zahodit. Originál stojí hodně vysoko nad 1000 Kč.

Moje vlastní praktická zkušenost mi správnost volby potvrdila, zatím alespoň v krátkodobém testu, protože ty baterky mám teprve pár měsíců (ale od té doby originál leží v šuplíku :) ).

Proto jsem si troufnul ecell doporučit jako vhodného dodavatele alternativních baterií.

Ty Canony, na které odkazuješ sám neznám, takže tvou otázku po kvalitě konkrétních bateriií, navíc ještě v porovnání s pro mne neznámou značkou od Alzy, odpovědět neumím. Jen vím, že někdo koho znám, kupoval jiné baterky od c-baterie a nestěžuje si. Takže pokud bych byl nucen kupovat jen u českého prodejce, šel bych na c-baterie.cz.

Jen tak mimochodem, všimni si, že Alze tam nesedí popis s údaji na vyfotografované baterce (rozdílné kapacity) - a teď věř, co že to vlastně prodávají - zatímco c-baterie tu kapacitu z fotografie raději vygumovali :twisted: Jinak ale obě baterie vypadají na fotkách shodně a nedivil bych se, kdyby šlo o jeden a tentýž produkt stejného výrobce :)
pepin

#153 Příspěvek od pepin »

dnes jsem se stavil v prodejně ohledně toho flíčku a případnému vyčištění čipu,do čištění se jim vzhledem k ceně fotáku nechtělo a hned mi nabídli vrácení peněz,tak jsem si ještě prošel jiné nové podobné fotáky,ale vzhledem k ceně co bych musel doplatit na nový foták mi zase tak moc ten flíček nevadil :D konec koncu,to co jsem potřeboval fotit je už stejně nafocené :D nakonec jsme se dohodli na rozumné slevě 900kč,takže mě ten foták nakonec vyšel na 2000.
Časem se rozhodnu,jestli pořídím něco jiného.
jio

#154 Příspěvek od jio »

Hmm, to neděláš dobře s těmi sirkami, Jaromíre ... ;-)

Ten flíček tě bude štvát časem víc a víc. Když budeš někomu ukazovat fotky, tak pokud to není hobby fotograf, tak to neuvidí dokud ho na to neupozorníš, ale ty o něm budeš vědět a časem ti to bude ubírat radost z pořízených fotek stále víc a víc. :cry:

Píšu z vlastní zkušenosti.
robotmz

#155 Příspěvek od robotmz »

Mal si ho aspoň vymeniť za druhý nový kus...
pepin

#156 Příspěvek od pepin »

jio píše:Hmm, to neděláš dobře s těmi sirkami, Jaromíre ... ;-)

Ten flíček tě bude štvát časem víc a víc. Když budeš někomu ukazovat fotky, tak pokud to není hobby fotograf, tak to neuvidí dokud ho na to neupozorníš, ale ty o něm budeš vědět a časem ti to bude ubírat radost z pořízených fotek stále víc a víc. :cry:

Píšu z vlastní zkušenosti.

Vím o čem mluvíš,jedna Praktika mi při tisícině dělá tmavší fotku na levé straně,tak dlouho jsem si říkal,musím nechat seřídit uzávěrku--nebo jak se těm lamelám říká,až začali vyrábět digifotáky,tak už jsem se na to vyprdnul to řešit :D

kdyby to bylo s flíčkem za dvojku a bez flíčku tak maximálně za 4000,tak ještě možná,ale skoro desítku za to,co se mi líbilo už mi přišlo moc peněz.

háld bude foták s flíčkem a bez flíčku možná pokud se nakonec rozhodnu nejspíš toto:

http://www.valentamodel.cz/volcano.htm
pepin

#157 Příspěvek od pepin »

robotmz píše:Mal si ho aspoň vymeniť za druhý nový kus...

nemohl,byla to bazarovka a nic podobného tam neměli .v podstatě ta sleva 900kč spočívá v ceně vyčištění toho čipu v odborném servisu canon.

ještě jsem trošku váhal nad tímto fotákem

http://www.aaron.cz/produkty/fujifilm-finepix-s4200

ale věděl jsem,že by mi určitě vadil nezaklopitelný display--za celou dovolenou jsem ani jednou nefotil přez dysplay a to,že mužu foták vošmatávat jak chci mi vyhovovalo,navíc se mi moc líbila přímá volba citlivosti filmu,rychlý přístup k ev--prostě canon mi uživatelsky opravdu sednul,navíc do něj pasuje vstupní propojka z čínské turnigy klíčenky :D jediný co mě tak trošku prdí,vyndavání tužkovek na nabijení,na druhou stranu se nechají ale po modelářsku vcelku rychle prasácky bez problému doládovat bv nějakém sámo,domo přípravku---konektor na přímé ládování by se mi ale líbil víc--je tam nějaký vstup 7 něco voltu,ale to asi nebude sloužit k nabijení---nevím,pokud ano,tak to by byla pecka.
pomalinku se prochroustávám i bez návodu obsluhou,mraky věcí tam nechápu----spíš se ale bojím,abych omylem nenavolil nějaký nesmysl,než že bych byl stejně s občasným použitím schopný využít všechny hovadinky co tam jsou---něco objevím,ale stejně budu po pul roce vědět prd,jak že se to mělo a na co použít.
trošku mám výhradu k minimální kontrole zkouknutí vyfoceného snímku 2s--je to někdy dlouho a otravuje to,ale třeba nastavení tří ruzných expozic automaticky za sebou,nebo přednastavení času tří expozic se mi opravdu líbí.

myslím,že at to s tímto fotákem dopadne jakkoli,zustanu u canona v podobném kompaktním provedení---zrcadlovka,do které nemužeš koupit jiný další objektiv a vejde se do ledvinky :D

samozřejmě páč jsem se o digitály nikdy nezajímal,chrochtám si třeba nad naprosto běžnou nabídkou a obsluhou jakéhokoli jiného fotáku,nicméně zpětně vím,že ačkoli jsem se snažil se sám sebe donutit si koupit skladný kompakt,takovou radost jako fotit přez okénko u oka stejně jako klasická zrcadlovka by mi nepřinesl,proto nakonec prohrál ten samsung,ke kterému jsme se tu ohledně mých nároku dobrali---mimochodem výsledně fotil určitě líp,jen byl nudnej---cvak , hotovo a je to tam :( trošku mě právě v tomto ohledu zklamalo i kdysi dávno pořízení zrcadlovky nikona vedle praktiky--prostě s ní fotím radši nežli s tím nikonem ,ačkoli fotí určitě procentuální počet fotek líp,nežli ta praktika.
robotmz

#158 Příspěvek od robotmz »

aha, to som prehliadol.
Ináč ten canon musí byť celkom slušné delo. aspoň oproti tým lacným malým kompaktom...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Abu »

pepin píše:háld bude foták s flíčkem a bez flíčku možná pokud se nakonec rozhodnu nejspíš toto: http://www.valentamodel.cz/volcano.htm

Ta cena ze ten fotak je podle me super.
Ale k tomu Volcanu - fakt to chces koupit, pripada ti to jako dobrej napad? Podle me to je takovej kockopes - ani poradna polomaketa, ani poradnej ucelovej brus. Proste neco mezi. Kdyz to nekdo chce mit jako jedinej univezalni model na prevazne klidnejsi politani, tak klidne. Ale k cemu to budes mit ty? Vzdyt podobne velkejch modelu mas uz nekolik.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od TomasC »

pepin píše:trošku mám výhradu k minimální kontrole zkouknutí vyfoceného snímku 2s--je to někdy dlouho a otravuje to.

Na svém Canonu mám tuto funkci vypnutou. Pokus si chci hned snímek prohlédnout, tak stačí držet spoušť, do té doby je obrázek vidět. Myslím, že stejně funguje i pokud při zobrazení vyfoceného smímku ťukneš do spoušti. Foťák si uvědomí, co po něm chceš. :wink:
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od PiNa »

Abu píše:
Vigo píše:http://www.uloz.to/xdjt361/p1010034-jpg

Barvicky pekne, ale kresba nic moc. :(

Myslím, že ve své době byla LX-trojka na špici. Koupil jsem ji jako obrazový záznamník a nikdy jsem nelitoval ... vlastně nelituji ani dnes. LX-5 by byla určitě o málo lepší, ale full hd video mne nebere a větší zoom pro své potřeby nepotřebuji.

Tady je fotka z ruky, je tam i link na original JPEG přímo z LX3 - vše zcela bez úprav. Focení do RAWu u LX-3 podle mého postrádá smysl, vzhledem k tomu, že je to "jenom" obrazový záznamník :wink:

http://www.pina.cz/2009/07/31/panasonic ... zsky-hrad/
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
pepin

#162 Příspěvek od pepin »

Abu píše:
pepin píše:Ale k tomu Volcanu - fakt to chces koupit, pripada ti to jako dobrej napad? Podle me to je takovej kockopes - ani poradna polomaketa, ani poradnej ucelovej brus. Proste neco mezi. Kdyz to nekdo chce mit jako jedinej univezalni model na prevazne klidnejsi politani, tak klidne. Ale k cemu to budes mit ty? Vzdyt podobne velkejch modelu mas uz nekolik.

nic lepšího asi na létání venku neseženu-----je to levný,trošku to vypadá jako větron,je to velký,oklapkovaný celý křídlo--obyčejná kulatá spojka křídla,takže při ráně je větší šance že se ohne,nežli že uletí křídlo--určitě bych měl náhradní.

ty své 4m makety bych už nevozil,moc mě venku neberou,je to v tom provedení dýhopolyšové křídlo spíš na termiku a občasný výkrut,přemet,nic moc ale na ostřejší létání,navíc ty trupy docela zabírají místo v autě.nejvíc jsem létal s tím 3m Condorem,s ním to bylo daleko zábavnější ,jenže nejde naložit,aby měl větší dinamiku.
sice jsem si loni koupil akrobatického Foxe,ale ten mě zase nebere na termiku,toho asi nechám jen do větru na Ranou.
to Volkáno mi přijde prostě na dovolenou venku ideální,s nějakou slušnější elektronikou z číny to vyjde relativně na pár šupu .
Zatím jsem ho neobjednal,není už ted proč spěchat,ale asi do toho pujdu,rád bych jezdil ven každý rok a opravdu mi ten model přijde jako vhodný univerzál.
pepin

#163 Příspěvek od pepin »

TomasC píše:
pepin píše:trošku mám výhradu k minimální kontrole zkouknutí vyfoceného snímku 2s--je to někdy dlouho a otravuje to.

Na svém Canonu mám tuto funkci vypnutou. Pokus si chci hned snímek prohlédnout, tak stačí držet spoušť, do té doby je obrázek vidět. Myslím, že stejně funguje i pokud při zobrazení vyfoceného smímku ťukneš do spoušti. Foťák si uvědomí, co po něm chceš. :wink:

díky,zkusím :wink:

zkusil jsem a funguje to tak, když cvaknu snímek a držím spoušt,dokud ji držim,tak dlouho koukám na vyfocený záběr,pokud ho nedržim,nic se nezobrazí a nezdržuje,takže problém vyřešen :D
ještě jednou díky.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“