Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ascentis

Re: Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu

#151 Příspěvek od ascentis »

kamils píše:Já nevím, mě už ta cena 8000, byť s vysílačem DX5 připadá na začátečnické letadlo trochu moc + dvě baterky a je na devíti tisících. Letadlo vypadá velmi hezky, provedení E-flite zaručuje kvalitu, ale ta ta cena ... Navíc je nutná pevná přistávací plocha, protože házet to z ruky a přistávat do žita, by byla škoda.

pokud se ti zdá přiložená baterka 3200, s kterou reálně lítáš hooodně dlouho, že ti nebude stačit, můžeš dokupovat další baterky. Běžně startujeme a přistáváme na trávníku nebo polní cestě a v pohodě.

Já nezpochybňuji Tvůj výběr, vždy existuje více cest jak začít ... já koupil 8kanálovou DX8 a k tomu Betu KIT, kterou jsem vybavil kvalitním osazením a až přejdu snad:-) na něco vyššího nebudu muset nějakou dobu Tx rešit. Ta dodaná DX5 pro letadlo se čtyřservovým křídlem stačit nebude (to možná ani ta DX8) ... ale určitě se jí půjde zbavit lépe než Cadeta a s menší finanční ztrátou. Takže jsem defacto dal víc než osmičku, ale vzhledem k tomu, že jsem kupoval Tx kvůli Blade vrtulníkům, jsem vlastně jinou volbu neměl...
Každopádně obě cesty mi příjdou lepší než třeba Beta RTF s Cadetem (získáš mizernou elektroniku a lehce podprůměrný Tx).
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od juraj.jurej »

S tímy baterkami to ne prehánajte, zbitočne ťažke airo, napr. do ES II stačí okolo 1600 mAh. Mám to z vlastných skúseností. Ako začiatočník nie je dobre dlho lietať. Radšej pristáť a (po pauze) znovu do oblakov.
FrSky Tandem X20
kamils

#153 Příspěvek od kamils »

ascentis píše:
Já nezpochybňuji Tvůj výběr, vždy existuje více cest jak začít ... já koupil 8kanálovou DX8 a k tomu Betu KIT, kterou jsem vybavil kvalitním osazením a až přejdu snad:-) na něco vyššího nebudu muset nějakou dobu Tx rešit. Ta dodaná DX5 pro letadlo se čtyřservovým křídlem stačit nebude (to možná ani ta DX8) ... ale určitě se jí půjde zbavit lépe než Cadeta a s menší finanční ztrátou. Takže jsem defacto dal víc než osmičku, ale vzhledem k tomu, že jsem kupoval Tx kvůli Blade vrtulníkům, jsem vlastně jinou volbu neměl...
Každopádně obě cesty mi příjdou lepší než třeba Beta RTF s Cadetem (získáš mizernou elektroniku a lehce podprůměrný Tx).

Pokud chceš lítat i heliny tak to je jasné, minimum DX6i. DX5 na 4servové křídlo přes ypsylóny, proč né. DX8 s firmware pro Sailplane, kde můžeš napípat 4 letové režimy pro větroně včetně crow mixů, lahoda. Elektronika v Apprenticu není špatná, ale není to kdovíjaká sláva. Celá vychytávka je v přijímači. S takovým přijímačem jsem se zatím na žadné Betě nesetkal. Přijímač obsahuje gyro a model krásně srovnává. Dokáže tak zachraňovat v krizovkách a pod. viz ukázková videa na youtube.
Nahodil jsem to sem, protože si myslím že pro začátečníky to je super stroj, který ustojí i tvrdé zacházení, s něčím takovým jsem se zatím na modelech pro "začátečníky" nesetkal. Cena 8tis je celkem vysolá, ale jak se to veme. Koupíš letadlo, vysílač, přijímač, regl, motor, serva, vrtuli, baterky, nabíječ... DX8 koupíš za 8tis a kde je zbytek.
Další cesta je ochotný kolega modelář, který ti model, třeba nějakého Hotwinga, sestaví, osadí elektronikou, seřídí, zalítne, pomůže ti vybrat nějakou aparaturu z bazaru a nakonec si tě vezme na kabel.

Dost už bylo keců jde se lítat
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
JMalik

#154 Příspěvek od JMalik »

kamils píše:....... DX5 na 4servové křídlo přes ypsylóny, proč né. DX8 s firmware pro Sailplane, kde můžeš napípat 4 letové režimy pro větroně včetně crow mixů, lahoda......

1) Zkoušel jsi někdy nastavit čtyřservové křídlo na DX5 ?
2) Programoval jsi na DX8 letové režimy pro větroně?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
kamils

#155 Příspěvek od kamils »

Chceš s něčím helfnout?
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od shrubber »

juraj.jurej píše:S tímy baterkami to ne prehánajte, zbitočne ťažke airo, napr. do ES II stačí okolo 1600 mAh. Mám to z vlastných skúseností. Ako začiatočník nie je dobre dlho lietať. Radšej pristáť a (po pauze) znovu do oblakov.

I tomto režimu mi připadalo pohodlnější dát víc letů na jednu baterku, než ji pořád vyměňovat. ES II v pohodě unese 2200 mAh.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od juraj.jurej »

Unesie ja ju tam mám. Ale je zbytočne ťažka. Dnes by som už volil ľahšiu, kvôli letovým vlastnostiam.
FrSky Tandem X20
kamils

#158 Příspěvek od kamils »

Vozím 1700 a je to OK. Baterku mám hodně vepředu.
Tomin

Na čem se učit létat?

#159 Příspěvek od Tomin »

Potřeboval bych poradit, vrátil jsem se po letech k modelaření a do začátku si koupil sky climbera, s kterým bez problémů létám. Takový můj sen a vize do budoucna je polomaketa stíhačky s 2 x 68mm dmychadlem. Jaký by jste mi doporučili model k naučení, abych po jeho zvládnutí byl schopný upáčkovat EDF polomaketu stíhačky? Nějakého cvičného akrobata nebo svižné samokřídlo? Nízká cena je výhodou..
Díky
miťo

#160 Příspěvek od miťo »

Samokřídla mi oproti polomaketám stihaček připadají až moc hodná. Mě hodně naučil jeden z nejzlobivějších modelů co může být. 800mm Spit od Pelikána :-) Malej, neposednej a rychlej lump, nemáš čas se ani podívat na stopky na hodinkách, jak dlouho letíš.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
VTjr

#161 Příspěvek od VTjr »

miťo píše:...jeden z nejzlobivějších modelů co může být. 800mm Spit od Pelikána :-) Malej, neposednej a rychlej lump, nemáš čas ...

A než zvedneš zrak, tak už neletíš :mrgreen:
Nápodobně, já zas s Messrem 109 od AlfaModelu. Mám trup, ale už nemám křídla, ale vlastní blbostí. :(
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Kuba78 »

Vite prd co je mala neposedna mrcha. Nalozte micro Doru od alferyho motorem ap-05 z hk, vrtuli 4x4 a uvidite ten tanec :-)
Quis custodiet ipsos custodes?
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od Kuba78 »

Vite prd co je mala neposedna mrcha. Nalozte micro Doru od alferyho motorem ap-05 z hk, vrtuli 4x4 a uvidite ten tanec :-)
Quis custodiet ipsos custodes?
Vlado C

Re: Na čem se učit létat?

#164 Příspěvek od Vlado C »

Tomin píše:Potřeboval bych poradit, vrátil jsem se po letech k modelaření a do začátku si koupil sky climbera, s kterým bez problémů létám. Takový můj sen a vize do budoucna je polomaketa stíhačky s 2 x 68mm dmychadlem. Jaký by jste mi doporučili model k naučení, abych po jeho zvládnutí byl schopný upáčkovat EDF polomaketu stíhačky? Nějakého cvičného akrobata nebo svižné samokřídlo? Nízká cena je výhodou..
Díky

Mam pocit ze si sa vela v dalsom nedozvedel. :) Takze moj nazor je kup si nejaky cvicny EPP akrobat s plochym trupom. Rozpatie 1m. V tejto faze vycviku kludne mozes aj podla ceny. (Hacker, RCfactory a pod.) A lietaj o dusu vcitane akrobacie. To ta dobre pripravi na polomakety. A potom by som ako dalsi stupen skusil nieco na sposob Funjeta. A az potom by som isiel do 2 dmychadlovej stihacky.

Ak pojdes priamo na tu stihacku tak to velmi pravdepdobne bude drahsie ako tie 2 pripravne era + stihacka. Drzim palce. :)

Ja som absoloval 2 comebacky. Jeden po 30 rokoch a jeden po 2 rokoch. Takze mam to odskusane a zazite. :lol:
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Tomin

Re: Na čem se učit létat?

#165 Příspěvek od Tomin »

Vlado C píše:Mam pocit ze si sa vela v dalsom nedozvedel. :) Takze moj nazor je kup si nejaky cvicny EPP akrobat s plochym trupom. Rozpatie 1m. V tejto faze vycviku kludne mozes aj podla ceny. (Hacker, RCfactory a pod.) A lietaj o dusu vcitane akrobacie. To ta dobre pripravi na polomakety. A potom by som ako dalsi stupen skusil nieco na sposob Funjeta. A az potom by som isiel do 2 dmychadlovej stihacky.

Ak pojdes priamo na tu stihacku tak to velmi pravdepdobne bude drahsie ako tie 2 pripravne era + stihacka. Drzim palce. :)

Ja som absoloval 2 comebacky. Jeden po 30 rokoch a jeden po 2 rokoch. Takze mam to odskusane a zazite. :lol:

Díky, to jsou rozumné rady :) Momentálně jsem už ale koupil z bazaru omlácenou deltu Jamara Roo, a včera byl první let, který trval asi 5 sekund.. Je to celkem rychlé éro :D Dnes to du zkusit znovu.. Podle toho jak to dopadne uvidím co dál.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“