Nové DJI vrtule !
Re: Nové DJI vrtule !
Jenom poznámka k těm "plněným uhlíkem":
Neříkám že je to tak u DJI vrtulí, ale měl jsem (myslím že z RC Timeru) nějaké cca 1045 vrtule "plněné uhlíkem", a byla to tragédie. Nelítaly špatně, na omak byly pěkně tuhé, vyvážení docela dobré, to vše bylo O.K., ALE byly stašně křehké. Každý kontakt s překážkou, i mírný který jiné vrtule přežívaly v pohodě, končil jejich zlomením. Na lomu to pak vypadalo jako bakelit. Dostal jsem z nich strach a všechny (koupil jsem jich více do zásoby) jsem zadarmo věnoval, hlavně daleko ode mě a s varováním. Jsem rád že jsou z domu.
Neříkám že je to tak u DJI vrtulí, ale měl jsem (myslím že z RC Timeru) nějaké cca 1045 vrtule "plněné uhlíkem", a byla to tragédie. Nelítaly špatně, na omak byly pěkně tuhé, vyvážení docela dobré, to vše bylo O.K., ALE byly stašně křehké. Každý kontakt s překážkou, i mírný který jiné vrtule přežívaly v pohodě, končil jejich zlomením. Na lomu to pak vypadalo jako bakelit. Dostal jsem z nich strach a všechny (koupil jsem jich více do zásoby) jsem zadarmo věnoval, hlavně daleko ode mě a s varováním. Jsem rád že jsou z domu.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
No Graupner E-prop jsou taky plněné uhlíkem a byl problém je vůbec zlomit - lítal jsem s nimi dlouho. Tyhle od DJI mi je docela vizuálně i na omak připomínají a proto jsem byl rád, že jsem na ně narazil když jsem přešel na motory E300. Můžu se mýlit protože jsem s nimi zatím o nic nezavadil, ale zdají se mi pevnostně OK.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
-
salamander
Testoval som tie nové vrtule s uhlíkom - biele konce 9443, váha ako 9450 .
Státie na mieste 8sat.4m výška . 11min. 30% baterka , hlučnosť strašná, 9443 čierne s uhlíkom.
Státie na mieste 8sat.7m výška. 9min.30% baterka, omnoho tichšie , 9450 biele.
Tie biele ma prekvapili s výdržou , nie je možné tak veľký rozdiel .
Dneska to znovu odskúšam ,ale prehodím baterky, prekvapila ma tá hlučnosť tých čiernych .
Minulí týždeň som lietal výška 200m vzdialenosť 500m a bolo ich počuť , počul som poznámky že to počuť na takú veľkú vzdialenosť .
Konce vrtuli boli ako pílka tak som to jemne zbrúsil do hladka a uvidím , odskúšam aj staré mäkké 9443 .
Státie na mieste 8sat.4m výška . 11min. 30% baterka , hlučnosť strašná, 9443 čierne s uhlíkom.
Státie na mieste 8sat.7m výška. 9min.30% baterka, omnoho tichšie , 9450 biele.
Tie biele ma prekvapili s výdržou , nie je možné tak veľký rozdiel .
Dneska to znovu odskúšam ,ale prehodím baterky, prekvapila ma tá hlučnosť tých čiernych .
Minulí týždeň som lietal výška 200m vzdialenosť 500m a bolo ich počuť , počul som poznámky že to počuť na takú veľkú vzdialenosť .
Konce vrtuli boli ako pílka tak som to jemne zbrúsil do hladka a uvidím , odskúšam aj staré mäkké 9443 .
Není prosím nějaký odkaz na podrobné informace o vrtulích 9450 a 9343? Kdysi dávno jsem to trochu studoval, dlabal vrtule na ultralajty a v profesionálních dobách jsme jich vyzkoušeli desítky, u nastavitelných zkoušeli různá nastavení a podrobně měřili rozdíly. Vrtule modelu koptéry je něco jiného, ale principy zůstávají. Zajímaly by mne i geometrické údaje, zkroucení, úhly náběhu apod.
A ještě dotaz - o vrtuli 9450 jsem četl, že snad je samonastavitelná, resp. překlad anglického výrazu byl trochu jiný, ale nenapadá mne jiný praktický význam, než že vrtule by mohla podle otáček měnit geometrii zkrucováním. Ale je to jen můj hypotetický výklad, víte o tom něco víc?
Děkuji.
A ještě dotaz - o vrtuli 9450 jsem četl, že snad je samonastavitelná, resp. překlad anglického výrazu byl trochu jiný, ale nenapadá mne jiný praktický význam, než že vrtule by mohla podle otáček měnit geometrii zkrucováním. Ale je to jen můj hypotetický výklad, víte o tom něco víc?
Děkuji.
IvanGS píše:Není prosím nějaký odkaz na podrobné informace o vrtulích 9450 a 9343?
9343 to bude zrejme preklep... či?
Pardon, 9443. A mohl by mi někdo vysvětlit ty víry blíž ke středu vrtulí (ty koncové + další síly jsou jasné)?
experti Dominik a Hadrák určitě poradí...
né že bych já nechtěl, ale nedovedu...
né že bych já nechtěl, ale nedovedu...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
...
...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 17:52, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Je tu ještě někdo, kdo mi umí vysvětlit ty víry blíž ke středu vrtule? Ty na koncích znám, vyrovnává se přetlak pod vrtulí s podtlakem nad ní, na křídlech (i vrtulích) se to řeší winglety nebo jiným vhodným zakončením, ale víry blíž ke středu mi nejsou jasné. Ono to na statickém obrázku vypadá, jako že část vrtule vůbec nevztlakuje, což není pravda, protože list vrtule se pohybuje dopředu a víry zůstávají za ní, ale každý vír je ztráta nehledě k tomu, že při visení do víření za listem vzápětí vletí druhý list, což může mít vliv na jeho chvění a čistotu obtékání vzduchu.
A taky mne zajímají ty geometrické rozdíly a "samostavitelnost" 9450...
A taky mne zajímají ty geometrické rozdíly a "samostavitelnost" 9450...
Na Banggood se objevily nové třílisté vrtule typu 9450. Nemáte s tím někdo praktické zkušenosti, nejlépe přímo na Phantomu?
http://www.banggood.com/Self-locking-94 ... 64415.html
Zajímalo by mě, jestli se projevuje např. menší hlučnost, resp. vliv na manévrování, stabilitu, letový čas. Mají pár za necelé dvě stovky, přemýšlím, zda je neotestovat, ale abych nenosil zbytečně dříví do lesa.
Díky za odpovědi.
http://www.banggood.com/Self-locking-94 ... 64415.html
Zajímalo by mě, jestli se projevuje např. menší hlučnost, resp. vliv na manévrování, stabilitu, letový čas. Mají pár za necelé dvě stovky, přemýšlím, zda je neotestovat, ale abych nenosil zbytečně dříví do lesa.
Díky za odpovědi.
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Také jsem je viděl. Za otestování budu rád - já se trochu obávám vyvážitelnosti a s tím související kvality obrazu (jello). Předpokládám že budou mít větší tah a kratší dobu letu
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Já mám z těch vrtulí na P2 trochu zmatek. 9450 je jasný, ale může mě někdo vysvětlit rozdíl mezi těmito vrtulemi? Vypadají stejně, určeny pro P2, cena stejná, ale kat. číslo jiné:
DJI0308-05
DJI0310-03
DJI0252-05
Mám F309 a když se podívám na to, pro co je to určeno, je pro F309 DJI0308-05 a DJI0252-05, nikoliv DJI0310-03, který je určen pro F306. Fakt je rozdíl ve vrtulích například pro F309 a F306?
Som z toho voľaaký zmetěný
DJI0308-05
DJI0310-03
DJI0252-05
Mám F309 a když se podívám na to, pro co je to určeno, je pro F309 DJI0308-05 a DJI0252-05, nikoliv DJI0310-03, který je určen pro F306. Fakt je rozdíl ve vrtulích například pro F309 a F306?
Som z toho voľaaký zmetěný
Nevím, jak to má katalogově řešené Pelikán, něco budou asi původní 9443, ale kupuju je buď přes Amazon (poslali mi neznačkové 9450, ale spokojenost), nebo Banggood. Důležitý je označení typu - 9443 původní vrtule Phantoma 2, 9450 nové s úpravou charakteristiky. U P2 mohu vřele doporučit, myslím, že všechny klony P2 s nimi budou spokojené. Akorát jsem narazil u Banggoodu na nové třílisté 9450, takže předpokládám, že charakteristiku budou mít shodnou, akorát koncipovanou na tři listy. Vidím, že bude záhodno, abych je objednal a vyzkoušel, a pak dám vědět. Za tu cenu se to dá. Dva páry za 4 stovky - to jde.
Petr Tišnov
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
tak už se řadím taky mezi kvadrokopteristy
mám f450 od DJI a koupil jsem ser motoru, regulatoru a vrtuli AIR GEAR 350, vypadají opravdu hodně dobře, ví někdo jak ve skutečnosti na tom jsou??