reprap 3D tiskárny v modelařině - II

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II

#151 Příspěvek od RCStudio »

Kluci jak jste sokojeni s slicerem 129? Kdyz pouziju ten samy profil a 1.1.7 tak tam jde citelne nene matrosu nez u 1.2.9.
Takze to co je solid infill preteka u 129
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Celeron »

Pánové, co jste srostlí s nějakým 3D Cadem. Potřeboval bych vymodelínovat formu na ostruhu tvaru roztažený S. Dýlka cca 150, šířka 20 a tloušťka 3-4 mm. Stačí jen korejtko bez víčka do kterýho bych naplácal uhlolamino. Namaloval jsem si formu naplocho ale nějak nemůžu přijít na to jak ji ohnout do toho S. Mělo by to jít ohnout podle křivky ale nedaří se. Věřím, že pro borce co umí a ví jak na to je to otázka chvilky.
Díky
Jirka
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od RCStudio »

Ano roztahnout podle krivky v 123d vterinka
Jan Janekx Urbanek
kroxigor

#154 Příspěvek od kroxigor »

janekx píše:Kluci jak jste sokojeni s slicerem 129? Kdyz pouziju ten samy profil a 1.1.7 tak tam jde citelne nene matrosu nez u 1.2.9.
Takze to co je solid infill preteka u 129

Jo to už jsem řešil při vydání 1.2.9 nikdo neví vrátil jsem se zpět k 1.2.7
http://www.rebelove.org/viewtopic.php?f=12&t=673
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od RCStudio »

Ano diky, to je ono. U 129 se me libi ze zmacknu tlacitko a posle to do octoprintu, ale hrani s tou intenzitou je dost divne.
Dal jem 100% misto nul v tom extrusion width a chovalo se to jinak i kdyz by moc nemelo, ma to nejake vlastni automaticke oocitani a to zlobi
Jan Janekx Urbanek
Lark

#156 Příspěvek od Lark »

Celeron píše:Pánové, co jste srostlí s nějakým 3D Cadem. Potřeboval bych vymodelínovat formu na ostruhu tvaru roztažený S. Dýlka cca 150, šířka 20 a tloušťka 3-4 mm. Stačí jen korejtko bez víčka do kterýho bych naplácal uhlolamino. Namaloval jsem si formu naplocho ale nějak nemůžu přijít na to jak ji ohnout do toho S. Mělo by to jít ohnout podle křivky ale nedaří se. Věřím, že pro borce co umí a ví jak na to je to otázka chvilky.
Díky
Jirka

Teď jedu pryč, ale večer už snad budu doma, tak mi pošli nějaký okótovaný náčrtek a já ti to udělám.

Edit: Teď jsem si všim, že tu rozměry máš. To chceš opravdu jenom prohnutý pásek? Nechceš nějaké vyztužení konců, třeba pro pouzdro ostruhy? Pri modelování už je to jedno. Formu budeš tisknout, nebo frézovat a z žeho? Nebylo by lepší jí udělat rovnou dvoudílnou, aby se dala sevřít třeba svěrkama? Výsledek by byl určitě i kvalitnější.
Lark

#157 Příspěvek od Lark »

to Celeron: Tady máš vzorek. V PDF je výkres. Jak dlouhé chceš ty rovné konce, a jak velký výškový odstup konců. Nechceš to směrem ke kolečku užší?
Přílohy
Vzorek.pdf
(32.08 KiB) Staženo 25 x
Vzorek.png
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Celeron »

Já věděl Larku, že se ozveš. :wink: Dnes už to nestihnu a v neděli a pondělí jsem pryč. Tak to namaluju v pondělí večer. Měl jsem představu, že to korejtko vytisknu a vyhladím acetonem. Jestli myslíš, že je potřeba víko tak budiž, myslel jsem, že bych formu uzavřel 0,5 mm plastovou deskou, dal do pytle a zvakuoval. Teď si uvědomuju, že by tam chtělo dát jak píšeš i ložisko pro ostruhu aby se rowing omotal kolem, vrtání 10 mm díry do 20mm šířky ostruhy není pevnostně ideál. Do trupu jsou 2 šrouby M4, pro ty se vrtat může.
Problém ale je, že nevím na kolik ostruhu dimenzovat aby optimálně pérovala. Funtána má prázdná 12,5 kg. Dvoukolák je až před křídlem a na ostruhu působí staticky skoro 6 kg. Pokud není zcela hladký přistání a jsou tam nějaký rázy při dosednutí, může to být podstatně víc. Stará ostruha byla vyřezaná a ohnutá za studena z duralu z dvoukoláku ze starý 6 kg Extry který se ani nehnul i pri blbým přistání. Avšak u Funtány stačí jen nepatrně tvrdší přistání a postupně se obýbá.
Šířka u trupu cca 25 a na konci 20 mm je jasná, ale jakou tloušťku? Uhlíkovej rowing mám od výrobce vrtulí PT, takže by to měl být slušný matroš. Konzultoval jsem to s ním a oba povrchy ze dvou vrstev uhlí a výplň z 150 tkaniny. Jenže jakou vrstvu?
Jirka
Lark

#159 Příspěvek od Lark »

S tou fólií nevím, mám dojem, že se to bude tím vákuem propadat, a když použiješ silnou, tak se zas bude špatně ohýbat přes ty vlny. Když dáš proti špalík s profilem té vlny, a pak to dáš vakuovat, mělo by to být perfektně rovné a slisované. To pouzdro pro osu ostruhy bych rovnou zalaminoval, takže jestli tam chceš nějaký nákružek na zesílení, není problém. Do formy můžeš dát kolík jako centráž pro to pouzdro. Hlavně všechno to namaluj do toho náčrtu s mírama, ať to mám podle čeho upravit. S tou sílou (pevností) ti ale neporadím.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Celeron »

Lark píše:to Celeron: Tady máš vzorek. V PDF je výkres. Jak dlouhé chceš ty rovné konce, a jak velký výškový odstup konců. Nechceš to směrem ke kolečku užší?

Zrovna jsme se trefili do sebe. :) Jo tak nějak jsem si to představoval. 8) I to položení na stůl aby se dobře laminovalo. Zůžení jsem už psal 25/20 mm. U kolečka bude středová kužel 8/9 mm díra pro ložisko aby to šlo vytáhnout z formy. To samý boky plátu ostruhy. Rovný konec u trupu by kvůli stávajícím šroubům měl být delší, cca 46 mm, výškový odstup by byl lepší cca 42 mm. Celková délka 150 je moc, 130 mm by bylo lepší. Pokud k tomu namaluješ i protějšek, aby to složený dělalo kvádr, jen dobře. Pouzdro zalamimovávat nebudu, dělám ložisko z delrinu a točí se na velkým průměru přímo v listu ostruhy.
Velké díky za pomoc!
Jak jsi to dělal? Namaloval rovný list a pak ho zkroutil?
Jirka
Lark

#161 Příspěvek od Lark »

Takže jestli dobře chápu chceš udělat kuželovou díru průměr 9/8 a po vylaminování si jí převrtáš na těch 10 pro ložisko? Nechceš v tom místě udělat nákružek pro zesílení kolem ložiska? Pípadně jak vysoký?
Konstrukce je jednoduchá. Udělal jsem si profil té vlny a z ní vytáh na obě strany plochu, aby přesahovala předpokládaný kvádr. Pak jsem si z ní udělal offsetovou plochu o sílu dílu. Použijou se na ořezávání polotovarů. Mezi koncema délky dílu jsem si udělal pomocnou čáru, abych získal potřebný úhel naklonění tvaru, udělal rovinu pod tímto úhlem a v té rovině udělal špalek polotovaru formy. Ten jsem potom rozříznul tou první plochou. V základní rovině udělal obrysovou křivku dílu a vytáh solid pod úhlem naklonění a oříznul tou offsetovou plochou. Potom jsem od spodní části formy odečet ten oříznutý solid dílu a případně nákružek pro ložisko. To zkosení boků budu dělat až jako poslední, až bude hotový definitivní tvar. Vrchní díl se jen ořízne tou dělicí plochou, případně se ještě odečte nějaký nákružek pro ložisko.
Snad je to k pochopení.
kroxigor

#162 Příspěvek od kroxigor »

janekx píše:Ano diky, to je ono. U 129 se me libi ze zmacknu tlacitko a posle to do octoprintu, ale hrani s tou intenzitou je dost divne.
Dal jem 100% misto nul v tom extrusion width a chovalo se to jinak i kdyz by moc nemelo, ma to nejake vlastni automaticke oocitani a to zlobi

Zkusil jsem komplet vymazat všechna nastavení Slic3ru, znovu projít úvodní nastavení v Slic3ru 1.2.9 a zatím se zdá, že to pomohlo od toho přeplňování. Možná tam byl nějaký pozůstatek nastavení staré verze co ho ovlivňoval.
Hledal jsem to i na support foru Slic3eru a nikde nic. Už jsem myslel, že tento problém mám jenom já.

Samozřejmě doporučuju předem všechna nastavení exportovat a zálohovat.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
HynX
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od HynX »

Ahoj, ako si tie nastavenia vymazal?
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
kroxigor

#164 Příspěvek od kroxigor »

Jednoduše smázneš/přesuneš/přejmenuješ složku Slic3r, kterou najdeš v Knihovna\Application Support (používám OS X)

Na Windows to bude asi v %APPDATA% neboli C:\Users\tvůj profil\AppData\Roaming
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od jyrry »

janekx píše:... kdo bude tak hodny a natiskne me krytky na XT60 konektory ? ...

jyrry píše:Hodný je už i HobbyKing :mrgreen:

A už jsou i v EU wárehauzu ;-)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“