zdzd píše: No, tak to bylo jenže to vypadalo hnusně a ufiknul jsem to. Nehledě k tomu, že by se to muselo zasmršťovat i s tím popruhem a ten jsem ohřívat nechtěl.
A navíc potřebuji ta oka volná, protože ho za ně věším pod strop aby doma nezavazel.
Ok mne sa totiž už 2x popruch zasekol na boku strmena a skoro som si rozbil okno na aute jak ostal v zatačke
Kolega Vendys mě upozornil na tyto videa a myslím si, že by v ledasčem mohly pomoci začátečníkům [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-T0yz4mMyMg[/youtube]
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Včera to bolo super. Tie Hackerove padáky sú skutočne Hi-End! Nekonečné nízke prelety nad zemou a pod... Lietali sme i "formácie" Cool plus Free. Mal som pripravený na štart i Flair, no po zime som zabudol, že v ňom nemám futabácky prijmač. Mám ho v trojkole dosť komplikovanie obmotaný tak sme to nemenili. Celkovo to bol včera super podvečer!
Tak to krásná zpráva. Chlapi jen tak dál. Co jsi napsal o vrchlících od Hackera naprostý souhlas. Jen ta cena by mohla být trošku lidovější. Možná vysoká cena vrchlíků je důvod, aby v dnešní době došlo k většímu rozšíření RC paraglidingu mezi modelářský lid. Ne každý si to může dovolit Na druhou stranu stačí vybrat jeden vrchlík a má téměř nerozbitný stroj. Tak ať se daří . A nějaké foto by nebylo?
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Jo, jo pravdu máš. Takový stroj do kterého by se z jedné strany nastrkaly role skytexu a nějaké nitě, aby z druhé strany vypadl ušitý vrchlík ještě nevymysleli a ještě asi dlouho nebude.
U mého Free jsem žádný protokol neměl, asi ho dávají až k větším vrchlíkům. Musím to zaklepat, ale na to co s ním ve vzduchu provádím si zatím vede skvěle a je nepoškozen Když jsem dostal poprvé Free do ruky, tak to přichycení sňůr k žebrům pomocí lepící pásky ve mě moc velikou důvěru nebudilo. Ale časem se ukázalo, že mé obavy byly naprosto zbytečné.
TERAZKY píše:Flair mi prišiel i s kontrolným protokolom, všetko každá niť skontrolovaná, nastavená. Osobne podpísané kontrolórom... som čumel ako puk...
Tak jsem se informoval u Krilla kolik by stál ten vrchlík Arcus objednaný přes ně a je to 5475kč dodání do 14 dnů. Pořád mě láká klasický vrchlík než li singl skin. Přece jenom se spíš uchyluji ke klasickému létání než k akrobacii. Sám jsem totiž jeden čas na skutečném PG létal. Hacker jich má na skladě ještě 61 tak pořád vyčkávám a moc neubývají. Informací o Arcusu jsem mnoho nenašel, a tak nevím jestli je to dobrá volba. Stunt 3.0 bude jistě lepší vrchlík, je hodně rozšířen, ale tolik za to opravdu nedám. Další možnost je Astral V2 kde cena není také špatná ale podle informací je to už takový brus což pro začátky úplně nebude. Máte někdo nějaké klasické křídlo od Hackera?
Doubel skin je double skin, lépe proniká proti větru a let je realističtější, ale hůř se s ním startuje než se single skinem. A klapance ve vzduchu rozdejchává mohem húř než singl. Jestliže máš nějaké návyky z dospělého PG tak, se i budou určitě hodit. Dle mého bude ten Arcus do klidnějšího ovzduší. Když je ve vzduchu bordel, tak Ti singl odpustí mnohem víc. Od Hackera mám jen Free , tak moc neporadím. Možná , že se někdo ozve. Osobně bych volil typ hybrid , třeba Nyos , ale ta cena. Nexus je krásnej, ale moc velkej a drahej. No a teď babo raď Čekám na nějaká videa ze setkání RC paraglidistů v německém Moosbergu. Vlákno je zde: http://www.rcparaglidingforum.de/viewto ... 363&t=1751 Tam se uvidí jak se chovají ty hybridní křídla v porovnání s klasikou a single skinem. Snad tam někdo něco natočil. Moc tepla tam nebylo a v sobotu dokonce nasněžilo. Sledoval jsem to na webkameře . Tak nezbývá jen čekat
MartinMartin píše:Tak jsem se informoval u Krilla kolik by stál ten vrchlík Arcus objednaný přes ně a je to 5475kč dodání do 14 dnů. Pořád mě láká klasický vrchlík než li singl skin. Přece jenom se spíš uchyluji ke klasickému létání než k akrobacii. Sám jsem totiž jeden čas na skutečném PG létal. Hacker jich má na skladě ještě 61 tak pořád vyčkávám a moc neubývají. Informací o Arcusu jsem mnoho nenašel, a tak nevím jestli je to dobrá volba. Stunt 3.0 bude jistě lepší vrchlík, je hodně rozšířen, ale tolik za to opravdu nedám. Další možnost je Astral V2 kde cena není také špatná ale podle informací je to už takový brus což pro začátky úplně nebude. Máte někdo nějaké klasické křídlo od Hackera?
Mám Stunt ale iba pár štartov, čo potrebuješ vedieť?