FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#151 Příspěvek od RCStudio »

Me to hlasi telemetrie ztracena
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jarda19

#152 Příspěvek od jarda19 »

Honzo pokud vypneš napájení přijímače tak to nahlásí telemetrie ztracena ale vyzkoušej nějak skokově zrušit telemetrii např. zavři přijímač do kovové krabice, tak aby z plného RSSI skokem spadlo na 0.
Frsky HORUS
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od lubo1 »

RCStudio píše:Me to hlasi telemetrie ztracena

Mne tiež....
Aaaaale zahlási to iba raz a dosť.....
Malo by to predsa vrešťať, že RSSI je nízke.... že napetie RX je nízke... proste, že neriadiš....
Ak tú jednu hlášku "telemetria ztratena" prepočuješ, tak viac to nehlási nič. ... a malo by to hlásiť....
Ak si urobíš Log SW RSSI < "10" - tento sa vôbec nevykoná - tvári sa to že RSSI je pohode, pritom spojenie nieje????
http://lubo111.rajce.idnes.cz
macil

#154 Příspěvek od macil »

Pri nastavovaní modelu vo vysielači bez zapnutého prijímača by to bolo asi dosť otravné.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od ddano007 »

Ja keď vypnem model, tak mi NIEKEDY telemetria zavreští na nízke napätie ( zatiaľ som neprišiel na logiku, kedy vreští a kedy nie, ale úprimne povedané, ani som ju nehľadal ). Pri lietaní monitorovanie baterky funguje spoľahlivo, len pri vypnutí prijímača to nie je vždy jednoznačné.
Kôli RSSI som ešte telemetriu vrešťať nepočul, ani vo vzduchu, ani pri vypnutí prijímača.
Verziu OpenTX mám tuším 2.0.17, prijímače Déčkové.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Lark

#156 Příspěvek od Lark »

To chceš říct, že není žádné upozornění na ztrátu spojení s přijímačem, nebo jen někdy? To už dělal i starý Duplex a dělá to i Gr. HoTT, že pokud dojde k poklesu RSSI, nebo k úplnému vypnutí přijímače, vříská vysílač pořád, až do obnovení spojení. To mi připadá jako docela dost velký nedostatek, nebo možná chyba. Není někde v nastavení nějaká volba?
macil

#157 Příspěvek od macil »

Pri postupnom znižovaní RSSI sa pri úrovniach pod nastavenými hodnotami ozve alarm, ktorý trvá, až kým sa hodnoty nedostanú opäť nad nastavenú úroveň. Pri náhlej strate signálu, typicky pri výpadku napájania prijímača, sa ozve hlásenie o strate telemetrie, na telemetrickej obrazovke bliká nápis "NO DATA" a po pár sekundách začnú blikať aj posledné známe hodnoty telemetrie.
(OpenTX 2.1.8)
zz
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od zz »

Lark píše:To chceš říct, že není žádné upozornění na ztrátu spojení s přijímačem, nebo jen někdy? To už dělal i starý Duplex a dělá to i Gr. HoTT, že pokud dojde k poklesu RSSI, nebo k úplnému vypnutí přijímače, vříská vysílač pořád, až do obnovení spojení. To mi připadá jako docela dost velký nedostatek, nebo možná chyba. Není někde v nastavení nějaká volba?

No a proč by to mělo něco hlásit, když není co? Naopak mi připadá logické, když ztratím signál hlásí telemetrie ztracena a jak se chytne hned hlásí telemetrie je funkční a rssi jede taky. Graupnera hott jsem měl a ten alarm byl docela nepříjemný.
Ps: poslední dobou mám čím dál větší nutkání vypnout v tomto případě zvuk. :-) Furt slyším jen kritický signál ať je anténa taková, nebo maková...
www.rckozmodrom.com
Lark

#159 Příspěvek od Lark »

Mě to při úplné ztrátě signálu připadá naopak účelné, protože je jistota, že to člověk nepřeslechne. Hlasitost se dá přece upravit. Je to ale k posouzení, co komu vyhovuje.
macil

#160 Příspěvek od macil »

Ako som písal vyššie, ak je tá strata signálu postupná, hoci úplná, vysielač spustí alarm a bude tým otravovať až do znovuobjavenia patričnej hodnoty, alebo vypnutia vysielača. Ak je náhla - skoková, napríklad zo 70 padne na nulu, zahlási stratu telemetrie a model buď uletí, odpláva, odíde, havaruje, bez ohľadu na to, čo spravíš. :)
Lark

#161 Příspěvek od Lark »

Fakt je, že když dojde k úplnému výpadku, tak je vlastně jedno jestli bříská trvale, akorát hned víš na čem si, kdž neřídíš. :lol:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od RCStudio »

Pro zajimavost jeste doplnim ze prijimac vysila telemetrii nizsim vykonem nez vysila vysilac. Tzn kdyz se dostaneme na vzdálenost kdy vypadne telemetrie muze byt model jeste riditelny
Jan Janekx Urbanek
gego37

#163 Příspěvek od gego37 »

Ahojte,
kupil som jazdeného Taranisa, nie plus a mám maličký problém s komunikáciou s PC. Rozchodil som firmware v modeloch, prijmacoch, vsetko fugnuje eňo-ňuňo, teda az na komunikaciu s companion. Takze co mam:
Taranis X9D
PC s win 10
companion 2.1.8
USB kabel (4 kusy a sprava sa to rovnako)
Autonomne funguje Taranis OK, zjednotil som firmware modulu XJT a prijmaca 8XR, sparoval som na D16, napipal model a lietam.
Pomocou Companion som si stiahol firmware, cez SD kartu ho nahraL do radia a radio slape ok. Ked ho pripojim k PC a companionu, neurobi nic. Samozrejme som predtym opicim trojhmatom nastartoval bootloader 2.1.6, pripojil kabel, rozsvieti sa mi USB connection, ale sprava sa rovnako.
Pomocou ZIDAG som nainstaloval STM32 driver a dosiahol som, ze pri vypnutom radiu dokazem cez Companion preflesovat firmware. Vtedy sa taranis vo win10 ukazuje ako "STM32 BOOTLOADER"
Ked ho pripojim v bootloaderi(opici trojhat s trimrami k sebe), prihlasi sa vo windows zariadeniach a "Frsky Taranis bootloader"
a nefunguje v companione nic, pri nacitani modelov pise ze namam "opici trojhmat" a pritom ho mam, Pri nahravani firmware - co pri vypnutom raidu ide - mi pise ze treba modifikovat driver.
A este taky sprievodny jav ... taranis sa neprihlasi dvoma diskami, co ked som hodil na kamosov pc bez vsetkeho, hned sa ohlasil dva disky .. radio a SD kartu ... fakt uz neviem ...

Viete mi niekto prosim poradit ... dakujem
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od RCStudio »

Pokud se nekde hlasi a nekfe ne videl bych to problem ve windows a ovladacich. Zkusil bych v tom frsky taranis bootloader vratit stare ovladace je tam na to tlacitko, aktualizovat a vratit
Jan Janekx Urbanek
gego37

#165 Příspěvek od gego37 »

Dakujem, aj to by som vyskusal, ale tlacitko "Vratit zmeny ovladaca" mam neaktivne :(
Uz som ho skusal aj odinstalovat, nepomohlo ...
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“