Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Netopyr

Re: Blade 130 X

#1516 Příspěvek od Netopyr »

Tak dnes konečně let s opravenou deskou. Zatím jen klidné létání na malém prostoru a vše fungovalo jak má. Tranzistor je menší, ale má lepší parametry. Uvidíme jestli to přežije jestli se nespálí. Přemýšlím ještě o doplnění malého chladiče. Každopádně materiálové náklady cca 100Kč. Cena nové desky je opravdu někde jinde.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
golfino

#1517 Příspěvek od golfino »

Tak mi dneska blade spadl. Odletěl jsem daleko - ztratil orientaci a už to bylo.

Odnesly to listy. Můj dotaz zní.

Které listy jsou lepší?

Fast fligh?
Obrázek

Nebo High preformance?
Obrázek

Popřípadě dotaz na RadekCe nemáš doma listy do foroty, co už nepotřebuješ? koupím
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO ---> Phoenix, DX6i ---> Blade 130X ---> Mini Protos
pheek
Kontaktovat uživatele:

#1518 Příspěvek od pheek »

No, listy jsou podle toho co lítáš, bez čudlu jsou na akro a s pro lepší stabilitu.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
pheek
Kontaktovat uživatele:

#1519 Příspěvek od pheek »

Dobrý den pánové, mám stotřicítku a mám tento problém https://www.youtube.com/watch?v=D70hiDpjFTk, při roztočení se mi cyklika nahne na jednu stranu. Gyro jsem zkoušel nastavit na minimum a maximum, restartovat nastavení. Vytáhnout desku, aby měla minimum vibrací. Nic z toho nepomohlo. Nemáte nějaký nápad a nebo zkušenost s tímto problémem? Serva jsou v pořádku, když je prohodím, tak se začne naklánět na jinou stranu. Takže je to zjevně problém desky(elekrtoniky).
golfino

#1520 Příspěvek od golfino »

To by mě zajímalo taky mi to někdy dělá. Pomůže když odpojím baterii a zase připojím.
pheek
Kontaktovat uživatele:

#1521 Příspěvek od pheek »

Me to bohuzel dela pokazde,porad vrtulnik cestuje do leva :-(
Netopyr

#1522 Příspěvek od Netopyr »

Ahoj,

návod na tohle seřízení, je někde hluboko v téhle diskuzi.Ve zkratce: Odpoj motor, zapni 130 normálním způsobem a sleduj co ti děla cyklika. V rádiu přes Sub trim nastav tak, aby se ti cyklika nehýbala, nebo aspoň zcela minimálně. Tak můžeš seřídit klonění klopení i ocas. Snad takhle stačí.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Netopyr

#1523 Příspěvek od Netopyr »

Po spárování, zapni motor jako kdyby jsi chtěl startovat. Jenom pro doplnění.
Netopyr

pheek
Kontaktovat uživatele:

#1524 Příspěvek od pheek »

Diky Netopyre,ale tomuhle moc nerozumim. Co myslis tim aby se cyklika nehybala? Co znamena zapnout motor po sparovani?Vrtulnik sparovany je,ne?
Netopyr

#1525 Příspěvek od Netopyr »

OK psal jsem to rychle. Vrtulník spárovaný je. Já zapínám vrtulník tak, že na moji DX6 mám TH HOLD 1. To znamená vypnutý motor. Po zapnutí vrtulníku, se připravím na start. Přepínám TH HOLD na 0 a motor se roztáčí a začíná fungovat gyro. Protože jsi před tím odpojil konektor motoru, motor se netočí a gyro funguje. V tuto chvíli by se neměla hýbat deska cykliky, pokud samozřejmě vrtulník stojí na místě. Pokud se ti začne cyklika někam naklánět je to špatně a vyřešíš to přes SUB TRIM. Vyladíš takto klonění, klopení i vrtulku a pak už by se ti nemusela rozjíždět deska cykliky při startu do strany tak jako na videu. Snad je to srozumitelnější.
Netopyr

Rolu

#1526 Příspěvek od Rolu »

pheek píše:Dobrý den pánové, mám stotřicítku a mám tento problém https://www.youtube.com/watch?v=D70hiDpjFTk, při roztočení se mi cyklika nahne na jednu stranu. Gyro jsem zkoušel nastavit na minimum a maximum, restartovat nastavení. Vytáhnout desku, aby měla minimum vibrací. Nic z toho nepomohlo. Nemáte nějaký nápad a nebo zkušenost s tímto problémem? Serva jsou v pořádku, když je prohodím, tak se začne naklánět na jinou stranu. Takže je to zjevně problém desky(elekrtoniky).

Zdarec

mám naprosto stejnou zkušenost. Deska cykliky se automaticky naklání doprava. Stává se mi to tak jednou za 20-25 startů, proto zatím nijak neřeším. Odpojení a znovu zapojení baterie vždy funguje. Mám vypozorováno, že deska se nakloní do maxima v okamžiku kdy se pohne kniplem plynu do pozice těsně před roztočením rotoru. (režim mormal při křivce plynu 0-80) Jakoby byly špatně načteny počáteční pozice serv ?!?
pheek
Kontaktovat uživatele:

#1527 Příspěvek od pheek »

Netopyr píše:OK psal jsem to rychle. Vrtulník spárovaný je. Já zapínám vrtulník tak, že na moji DX6 mám TH HOLD 1. To znamená vypnutý motor. Po zapnutí vrtulníku, se připravím na start. Přepínám TH HOLD na 0 a motor se roztáčí a začíná fungovat gyro. Protože jsi před tím odpojil konektor motoru, motor se netočí a gyro funguje. V tuto chvíli by se neměla hýbat deska cykliky, pokud samozřejmě vrtulník stojí na místě. Pokud se ti začne cyklika někam naklánět je to špatně a vyřešíš to přes SUB TRIM. Vyladíš takto klonění, klopení i vrtulku a pak už by se ti nemusela rozjíždět deska cykliky při startu do strany tak jako na videu. Snad je to srozumitelnější.

Srozumitelnejsi to je.Je to vylozene problem desky(elektroniky).Kdyz ji pripojim do jine 130x tak se chova uplne stejne,zkousel jsem i jinou vysilacku. Porad to same.Jina 130x to nedela.Ted uz to vyzkouset nemuzu,ale myslim si ze kdyz nepohnu kniplem plynu tak se cyklika nenahne.Ale to mohu vyzkouset az zitra rano.
Netopyr

#1528 Příspěvek od Netopyr »

Už jsem našel kde je to přesně popsaný i s videem. Tady v diskuzi strana 67 na straně 68 je i video. Nenapsal jsem to ale chce to mít bud acro mod, nebo plyn aspoň na 75%. Všechno najdeš na těch stránkách. Snad to pomůže dej vědět. Hold soudruzi v číně nenaladí každou desku stejně :lol:
Netopyr

golfino

#1529 Příspěvek od golfino »

Mužu mít dotaz: Všichni mě odrazovali nekupuj si blade 130x je to takové malé kurvítko, drahé opravy, špatně se ovládá........

Nyní s ním lítám a zdá se mi celkem ok a hlavně vleze pod kočárek :-D

Chci se zeptat když si koupím druhou větší heli:

Opravdu se ovládá větší lépe?
Vydrží více? Například na blade 130x jsou ty serva uplně mini a na větší heli jsou přeci jen takové velké kostky. vydrží tedy déle než na bladovi?

Díky za odpověď
Tsisters

#1530 Příspěvek od Tsisters »

ANO čím větší heli tím lepší, navíc ve chvíli kdy se proletíš z větší heli, tak ta menší jde převážně na poličku a za chvíli na bazar :mrgreen: teda aspoň můj poznatek :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“