Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba 8FG

#1531 Příspěvek od koulinek »

kovaco píše:A není už u T14SG V 1.3 ?

Ten je na světě od 19.12.2012 ale to patří do jiného vlákna ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Robin123

#1532 Příspěvek od Robin123 »

Ahoj.Poradil by mi niekto s mojim problemom?Ide o to, ze ked idem zapnut roztocenie motora na heli tak niekedy mi staci len vypnut autorotaciu ale niekedy musim dat packu plynu uplne dole aby sa zapol motor.Preco je to raz tak a inokedy zase tak?Dakujem
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1533 Příspěvek od OPR »

...........
Naposledy upravil(a) OPR dne čtv 31.01.2013 10:28, celkem upraveno 1 x.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1534 Příspěvek od OPR »

Nevím spíš si typnu, ale řekl bych, že máš špatně zkalibrovaný regulátor, nebo jsi něco "vyráběl" v ATV (end point) na kanálu plynu. A regl to špatně čte. Tuším spravně, že létáš na křivku bez governoru?
Robin123

#1535 Příspěvek od Robin123 »

OPR píše:Nevím spíš si typnu, ale řekl bych, že máš špatně zkalibrovaný regulátor, nebo jsi něco "vyráběl" v ATV (end point) na kanálu plynu. A regl to špatně čte. Tuším spravně, že létáš na křivku bez governoru?

Praveze lietam na governor,ale skusim sa pozriet na moje nastavenie autorotacie.S tym AVT si mi pripomenul, ze v podstate nerozumiem celkom tomu nastaveniu throttle holdu :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1536 Příspěvek od OPR »

No, defakto by ATV ( na Futabě se tomu nadává " end point" ) s autorotací neměl mít v zádsadě nic společné. Tudíž pokud je ta krabička hodna názvu regulátor - měla by plně postačovat úvodní její prvoklaibrace s kanálem plynu. To je ta vopičárna ouplně na začátku, jak mlátíš s kniplem kolektivu hore dole, jak smyslů zbaven a regl ti do toho brouká jeho poslední hitovky. :lol:
To znamená, že ukážeš tej šktulce od kud kam je Krakonošovo a tím jí vytyčíš jasně dané ony " end point-y" .......... no a pak pokud nepohneš s tím ATV (end point) na kanálu plynu - by to nadále mělo být in ordnung :mrgreen:
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#1537 Příspěvek od ZeXx86 »

Jak je to s kvalitou potenciometru u futaby? Mam DX7s teprv par mesicu a uz to vypada, ze pujde brzo na reklamaci a vymenu potaku pro smerovku. To stejne jsem musel udelat s DX6i po roce a po par mesicich na dalsi ose. Cetl jsem, ze u futaby to nekteri delaji dokonce kazdych 6 mesicu...
Spirit System
zdzd

#1538 Příspěvek od zdzd »

ZeXx86 píše:Jak je to s kvalitou potenciometru u futaby? Mam DX7s teprv par mesicu a uz to vypada, ze pujde brzo na reklamaci a vymenu potaku pro smerovku. To stejne jsem musel udelat s DX6i po roce a po par mesicich na dalsi ose. Cetl jsem, ze u futaby to nekteri delaji dokonce kazdych 6 mesicu...

To jsi asi četl nějakou ptákovinu. Vím o jen jednom případu, kdy se někdo sháněl po poťácích do Futaby. Konkrétně FC-18. Létá fakt hodně a měl ji v tu dobu deset let.
JK
Kontaktovat uživatele:

#1539 Příspěvek od JK »

ZeXx86 píše:Jak je to s kvalitou potenciometru u futaby? Mam DX7s teprv par mesicu a uz to vypada, ze pujde brzo na reklamaci a vymenu potaku pro smerovku. To stejne jsem musel udelat s DX6i po roce a po par mesicich na dalsi ose. Cetl jsem, ze u futaby to nekteri delaji dokonce kazdych 6 mesicu...
.... je to skutočne vtákovina. Od prevratu používam len Futabu a menenie potenciometrov je neznámy pojem. FC-16 som mal viac ako 10 rokov, Attack 4, Attack 2 DR sú doma už 15 alebo 16 rokov, T8FG od novembra 2009 - fungujú bez problémov...
T16SZ
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#1540 Příspěvek od ZeXx86 »

No jo, ale taky zalezi jak kdo za ty paky taha, verim, ze nekomu jinemu by i ta DX6 mohla vydrzet 10 let.
Spirit System
Lada1

#1541 Příspěvek od Lada1 »

spise nez potaky vymenuji vsichni draty ve futabach
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
kovaco

#1542 Příspěvek od kovaco »

:mrgreen: :mrgreen: O drátech jsem taky neslyšel. :mrgreen: :mrgreen:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Lada1

#1543 Příspěvek od Lada1 »

kovaco píše::mrgreen: :mrgreen: O drátech jsem taky neslyšel. :mrgreen: :mrgreen:

ja taky ne, ale hodne cetl
naposled pred par dny na mojehobby.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1544 Příspěvek od kratas »

A co tak být konkrétní o jaké dráty jde. Jí vím o potížích s "dráty" u T12FG možná se prý může projevovat u FX-30. Nicméně se to netýkalo drátů jako takových, ale konektorů ve spojení s dráty tak na knap. A abych nebyl jen jedna paní povídala, taky tady je o tom i odkaz. Navíc se tento problém netýká všech rádií, ale může se projevit pouze u několika málo sérií.

http://planet-soaring.blogspot.cz/2013/01/futaba-t12fg-robbe-fx30-issue-alert.html

Ony totiž ty hlášky, jak se nějaké rádio nějaké značky různě sypalo je tady hafo. Počínaje protokoly, přehříváním, zamrzáním. To beru jako obecné výkřiky, které pak nikdo neumí nějak podložit.

Jinak já mám T8FG doma již od 2009, lítám celoročně i přes zimu a nezaznamenal jsem naprosto žádný problém. Je ta moje vypadá už pěkně "jetě", jelikož jak lítáme hodně, tak třebas v létě v horku agresivní pot a podobně, takže některé na ní natištěné nápisy už neexistují.

Jinak ve srovnání s DX6i, vlastně bych si tato dvě rádia ani nedovolil srovnávat, je to kvalitativně o několik levelů jinde. DX6i je mechanicky k tomuhle rádiu hračka. Mám ji doma a pokud jsem s ní lítal stejně jako s Futabou tak po roce a půl se začala mechanicky sypat. Skřehlé plasty v zimním období praskaly, kynklající se anténa. Teď ji mám jako interface k simulátoru.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Kuna2

#1545 Příspěvek od Kuna2 »

Po dvou letech jsem reklamoval T8FG - rozkalibrovávání pravýho kniplu (hlavně horizontální osa, trochu i vertikální) v závislosti na teplotě nebo i na nějakých otřesech. V servomonitoru kanál ujel i o 10 procent (střed i koncový body). Myslím, že tato závada už byla v tomto vlákně jednou zmiňována. Čím to bylo nevím, z reklamace se to zatím se zdá vrátilo opravené. Druhý knipl funguje úplně bez problémů. Podle času jednotlivých modelů byla vysílačka zapnutá minimálně 800 hodin (nepamatuju si přesně kolikrát se nejpoužívanější modely přetočily přes 100 hodin). Čas páčkování odhaduju podle stopek motorovýho času u některých modelů a počtu odlítaných cyklů na baterkách za tu dobu na minimálně 350 hodin.
Ze čtyř vysílačů co jsem měl/mám jsem tak nakonec reklamoval všechny co jsem si koupil v krámu nový, jen jeden co jsem měl z druhý ruky byl bez problémů :-). Ty další dva reklamované ale měly vady hned po koupi a byly jiných značek...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“