LA700
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Re: LA700
Tak jsem konečně něco odlítal.
Dneska probíhalo ladění Spirita v LAčku.
Vyplácal jsem 4 baterky a furt to bylo přegyrovaný na cyklice.
Nakonec pomohl sám konstruktér a upozornil mne, že jsem blba a mám šílené hodnoty na geometrii hlavy.
Po opravě už bylo vše naprosto perfektní, dvě baterky na nějaké to hrubé doladění a pak jedna, kdy už jsem si užíval létání.
No a pak to přišlo.
Možná si někteří ještě vzpomenou, jak jsem dělal v jiném vlákně machra, že přece neni možné spojit si baterky do zkratu.
No, dávám teď za pravdu, že to možné je.
A to mne ani nikdo nerušil.
Prostě jsem jen honem chtěl do vzduchu.
Výsledek je odpařený jeden konektor a zatraceně spálený prsty.
Baterka snad přežila. Právě prodělává jeden cyklus na nabíječce a uvidíme, jak jí to ublížilo. Myslim že snad ani moc ne, jelikož to bylo dílem okamžiku.
No, tak a teď co za konektory?
Byly tam 3,5MPJet, ale přemýšlím nad Antispark od Jeti 5,5.
Nebo nechat 3,5 a přidat odpor?
Ještě tady mám 8párů 5mm gold.
Co kdo máte na velký heli?
Martin
Dneska probíhalo ladění Spirita v LAčku.
Vyplácal jsem 4 baterky a furt to bylo přegyrovaný na cyklice.
Nakonec pomohl sám konstruktér a upozornil mne, že jsem blba a mám šílené hodnoty na geometrii hlavy.
Po opravě už bylo vše naprosto perfektní, dvě baterky na nějaké to hrubé doladění a pak jedna, kdy už jsem si užíval létání.
No a pak to přišlo.
Možná si někteří ještě vzpomenou, jak jsem dělal v jiném vlákně machra, že přece neni možné spojit si baterky do zkratu.
No, dávám teď za pravdu, že to možné je.
A to mne ani nikdo nerušil.
Prostě jsem jen honem chtěl do vzduchu.
Výsledek je odpařený jeden konektor a zatraceně spálený prsty.
Baterka snad přežila. Právě prodělává jeden cyklus na nabíječce a uvidíme, jak jí to ublížilo. Myslim že snad ani moc ne, jelikož to bylo dílem okamžiku.
No, tak a teď co za konektory?
Byly tam 3,5MPJet, ale přemýšlím nad Antispark od Jeti 5,5.
Nebo nechat 3,5 a přidat odpor?
Ještě tady mám 8párů 5mm gold.
Co kdo máte na velký heli?
Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
3.5 mam v 450
... do velkej heli take konektory nepatria ani nahodou. Na Logu 600 a v TDR mam MP-JET 5 Gold. Aby sa ti to uz nestalo, skus si dako farebne, alebo aj inak oznacit konektory ktorymi spajas baterky do serie.
rcblog.houseofcode.eu
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Uznávám, že to nebylo optimální, ale takto jsem to pořídil.
Měl jsem v plánu to předělat, ale tak moc jsem chtěl lítat, že jsem to zatim odložil.
No, teď mám času dost.
Barevné rozlišení už jsem taky provozoval a bylo to v pohodě, no tady jsem si říkal, že na pár letů to bude dobrý, když si dám pozor.
No nebylo.
Na ty 5,5 MPJet si dáváš nějaký odpor?
Nebo to jiskření neřešíš?
Měl jsem v plánu to předělat, ale tak moc jsem chtěl lítat, že jsem to zatim odložil.
No, teď mám času dost.
Barevné rozlišení už jsem taky provozoval a bylo to v pohodě, no tady jsem si říkal, že na pár letů to bude dobrý, když si dám pozor.
No nebylo.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
bonis píše:Uznávám, že to nebylo optimální, ale takto jsem to pořídil.
No, teď mám času dost.
No nebylo.
Já používám EC5 konektor a spokojenost. Nedá se spojit do zkratu a jde opakovaně rozebrat.
T 550E, 600EFL PRO HC3-SX,GOBLIN 700 HC3-XTREM
Futaba T8FG SUPER
Futaba T8FG SUPER
swalko píše:Nedavam ziadne odpory, Kosmik neiskri a pri Jive iskrenie neriesim. Aj tak ti to bude pravdepodobne prskat pri pripajani na nabijac, takze konektory budes mat tak ci tak oprskane.
Souhlasím a taky prskání na JIVE neřeším. Prostě jednou za čas vyměňuji konektory.
Považuji to za jeden z údržbových úkonů.
Za mě EC5. Nejde udělat chybu při zapojení a při převozu nemusím mít strach, že se někde konektory o něco otřou a šlusnou se mi v kufru!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Achjo.
Já ty združený konektory nemám vůbec rád, ale koukám, že mi asi nic jiného nezbude.
Míval jsem je na buggy a neseděli mi.
Ale to se raději přenesu přes svou antipatii, než bych znova svařoval.
Tak jdu kouknout, jestli zdejší prodejci nabízí něco použitelného.
Díky za rady.
Martin
Já ty združený konektory nemám vůbec rád, ale koukám, že mi asi nic jiného nezbude.
Míval jsem je na buggy a neseděli mi.
Ale to se raději přenesu přes svou antipatii, než bych znova svařoval.
Tak jdu kouknout, jestli zdejší prodejci nabízí něco použitelného.
Díky za rady.
Martin
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
bonis píše:Na ty 5,5 MPJet si dáváš nějaký odpor?
Kdyz budes zapojovat posledni konektor v rade, tak staci velice jemne a pomalu. Takto se uspini ploska na spicce ca 2mm ctverecni. Mam i Jeti antispark a i u tech, kdyz se rychle spoji, tak jiskri. - pisu o 12s aku
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
-
BORN_TO_GRILL
Za me MPJET 6mm. Mam je poradne barevne odlisene. Co se tyka elektrickych vlastnosti,nejsou lepsi konektory...
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
georgIII píše:Já používám EC5 konektor a spokojenost. Nedá se spojit do zkratu a jde opakovaně rozebrat.
A jak to děláš?
Já musel vždy rozřezat obal, nebo štípnout kabel.
Proto taky mám v šuplíku 8 páru 5mm.
To jsou pozůstatky právě z EC5.
BORN_TO_GRILL píše:Za me MPJET 6mm. Mam je poradne barevne odlisene. Co se tyka elektrickych vlastnosti,nejsou lepsi konektory...
A nemslíš náhodou 5,5? Tady jsem rozhodně 6mm nenašel.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
3,5mm MPJet jsou dimenzované na kontinuální proud 80A. Helina bere za letu kolem 25A a ve špičkách 60A. 5,5mm MPJet jsou na 200A. Dřív jsem používal 4mm Gold, ale ty se po pár cyklech začaly zahřívat a vznikal na nich přechoďák jak prase. Proto osobně konektory s podobným principem spojení nedoporučuju, ať si na ně výrobce píše co chce. Tyto konektory prostě do heliny nepatří. MP Jet jsou výborné.
Jinak, hlavně že to nedopadlo hůř a máš všechny prsty. Mě se to mimochodem stalo také- ne při startu, ale při nabíjení. Teď už si stejně jako já nadobro poučen a dáš si sakra bacha.
Jinak, hlavně že to nedopadlo hůř a máš všechny prsty. Mě se to mimochodem stalo také- ne při startu, ale při nabíjení. Teď už si stejně jako já nadobro poučen a dáš si sakra bacha.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
-
BORN_TO_GRILL
Ne,ne. Myslim 6mm. Tyhle:
http://www.mpjet.info/market/index.php? ... ts_id=1259
V te tabulce je nemaji,ale vyrabeji je:)
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
60A v spickach? Jedine ak by som mal nieco zle
. 100A spicka je pri 700 podla mna uplne bezna ak to pilotuje niekto kto ma sikovne ruky. Stred vidim tak na 200A. Potom su extremy ... 300A, 400A ...
Naposledy upravil(a) swalko dne úte 27.08.2013 13:16, celkem upraveno 1 x.
rcblog.houseofcode.eu
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
BORN_TO_GRILL píše:Ne,ne. Myslim 6mm. Tyhle:
Aha, díky. To jsem nějak přehlídnul.
to lefty:
Jojo, poučen
Blbej sem na to dost.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
No zde budu trochu kategorický jediné bezpečné konektory jsou ty co nejdou zapojit nikdy špatně. Elektrikařské průchodnost je druhořadý aspekt. Baterie v modelech jsou mobilní a vyměňují se velmi často takže prvořadá ochrana je ochrana zdraví a pak až majetku (elektroniky). Samo sebou mám li podezření na horší vodivé vlastnosti nebo mám opálený konektor vyměnit. l
Takže pouze a jen EC5 konektory. Popřípadě jiné ale které mají zámek proti špatnému zapojení a ochranu proti možnému zkratu při dotyku se šroubovákem v kufru a podobně. Ono nikdo asi nevozí baterie v base na nářadí ale ono stačí aby to jen upadlo na stole a odkutálelo se to nešťastně k baterce.
Takže pouze a jen EC5 konektory. Popřípadě jiné ale které mají zámek proti špatnému zapojení a ochranu proti možnému zkratu při dotyku se šroubovákem v kufru a podobně. Ono nikdo asi nevozí baterie v base na nářadí ale ono stačí aby to jen upadlo na stole a odkutálelo se to nešťastně k baterce.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30