Díky za tip, ale moje oldschool výbava Graupner MC 16/20 nic jako USB připojení k PC nemáprikrylm píše: úte 28.01.2025 8:31 Stáhnul jsem si z https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/ simulátor čudlíku, připojuju rádio přes USB a neřeším PPM.
Navíc ETX slibuje a funguje v USB režimu na občerstvování mixeru 1000Hz. (Std režim, kdy se vysílá je ~250Hz)
Phoenix RC
Re: Phoenix RC
Jo to bude ono. Lehce měřeno je tam přes 7V. A stalo se to typicky při připojování kabelu při zapnuté vysílačce.prikrylm píše: pon 27.01.2025 9:36 Co vím, tak některé starší PPM výstupy byly modulované napětí baterie, tak možná upravit napětí pomocí nějakého jednoduchého odpor (~1kOhm)-zenerka (3,3V) by mohlo pomoct
Poučení 1 - nejprve zastrčit kabel PPM do vysílačky, zapnout vysílačku, a potom do USB počítače - hlavně nezastrkovat kabel při zapojeném USB donglu a zapnuté vysílačce.
Poučení 2 - koukám na to zapojení. Je tam k donglu dodávaný 3,5mm stereo jack. A mínus je na prostředním dílku jacku, a signál na špičce. Zajímavé. Na spodním (zem) dílku jacku není nic. Možná i to je problém, zkusím mono jack příště, taky může pomoci.
Ok, zkusím nějakou zenerku, stejně to PPM na nic jiného nepoužívám, než PC Sim Phoenix. Díky.
Ještě bych měl dotaz k tomuto simulátoru. Mám namapované na vysílačce jak kanály pro "Autopilot", tak "Panic mode". Problém je, že to nic nedělá? Např. u MSH Protos 500 vidím na obrazovce dole Panic mode, můžu ho přepínat jak chci a nic se nemění. Obdobně Autopilot, to sice nevidím, a tak nevím.
Cílem je zkusit to nastavit tak, jako bych měl Spirit jednotku a zkoušel se učit ji správně aktivovat - tedy záchranu a stabilizaci. Má to někdo? Co mám kde nastavit? Jiný model, nebo? Díky...
Cílem je zkusit to nastavit tak, jako bych měl Spirit jednotku a zkoušel se učit ji správně aktivovat - tedy záchranu a stabilizaci. Má to někdo? Co mám kde nastavit? Jiný model, nebo? Díky...
Panic ani autopilot jsem nikdy v PhoenixRC nepoužil. Tipnu, že na TO musí být model.
Ale Spririt Panic jsem si "nanečisto" zkoušel na reálném modelu - jakože prudká zatáčka, rotor skoro kolmo k zemi, dostatečně vysoko, kdyby náhodou a cvak, co to udělá...
Co si pamatuju, tak pak jsem "Panic" párkrát použil "pro jistotu", vyloženě krizovku jsem tím neřeší. Ale lítám jen velmi "vlažně", tak možná proto.
Ale Spririt Panic jsem si "nanečisto" zkoušel na reálném modelu - jakože prudká zatáčka, rotor skoro kolmo k zemi, dostatečně vysoko, kdyby náhodou a cvak, co to udělá...
Co si pamatuju, tak pak jsem "Panic" párkrát použil "pro jistotu", vyloženě krizovku jsem tím neřeší. Ale lítám jen velmi "vlažně", tak možná proto.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)