Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PBS

Re: Phoenix RC

#1591 Příspěvek od PBS »

prikrylm píše: úte 28.01.2025 8:31 Stáhnul jsem si z https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/ simulátor čudlíku, připojuju rádio přes USB a neřeším PPM.
Navíc ETX slibuje a funguje v USB režimu na občerstvování mixeru 1000Hz. (Std režim, kdy se vysílá je ~250Hz)
Díky za tip, ale moje oldschool výbava Graupner MC 16/20 nic jako USB připojení k PC nemá :lol: Ale moment - historický quattro převodník to má, možná zkusím.
PBS

#1592 Příspěvek od PBS »

prikrylm píše: pon 27.01.2025 9:36 Co vím, tak některé starší PPM výstupy byly modulované napětí baterie, tak možná upravit napětí pomocí nějakého jednoduchého odpor (~1kOhm)-zenerka (3,3V) by mohlo pomoct
Jo to bude ono. Lehce měřeno je tam přes 7V. A stalo se to typicky při připojování kabelu při zapnuté vysílačce.
Poučení 1 - nejprve zastrčit kabel PPM do vysílačky, zapnout vysílačku, a potom do USB počítače - hlavně nezastrkovat kabel při zapojeném USB donglu a zapnuté vysílačce.
Poučení 2 - koukám na to zapojení. Je tam k donglu dodávaný 3,5mm stereo jack. A mínus je na prostředním dílku jacku, a signál na špičce. Zajímavé. Na spodním (zem) dílku jacku není nic. Možná i to je problém, zkusím mono jack příště, taky může pomoci.

Ok, zkusím nějakou zenerku, stejně to PPM na nic jiného nepoužívám, než PC Sim Phoenix. Díky.
PBS

#1593 Příspěvek od PBS »

Ještě bych měl dotaz k tomuto simulátoru. Mám namapované na vysílačce jak kanály pro "Autopilot", tak "Panic mode". Problém je, že to nic nedělá? Např. u MSH Protos 500 vidím na obrazovce dole Panic mode, můžu ho přepínat jak chci a nic se nemění. Obdobně Autopilot, to sice nevidím, a tak nevím.
Cílem je zkusit to nastavit tak, jako bych měl Spirit jednotku a zkoušel se učit ji správně aktivovat - tedy záchranu a stabilizaci. Má to někdo? Co mám kde nastavit? Jiný model, nebo? Díky...
prikrylm

#1594 Příspěvek od prikrylm »

Panic ani autopilot jsem nikdy v PhoenixRC nepoužil. Tipnu, že na TO musí být model.
Ale Spririt Panic jsem si "nanečisto" zkoušel na reálném modelu - jakože prudká zatáčka, rotor skoro kolmo k zemi, dostatečně vysoko, kdyby náhodou a cvak, co to udělá...
Co si pamatuju, tak pak jsem "Panic" párkrát použil "pro jistotu", vyloženě krizovku jsem tím neřeší. Ale lítám jen velmi "vlažně", tak možná proto. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“