Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1621 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:No vzhledem k tomu jak mě pošta pár let nasírá tak jim fakt příští léto udělám mňamku...pošlu sám sobě mrtvou rybu co hluboce zmrazím...schválně jak rychle mi ji pak dodají...jo a ve své oficiální stížnosti na českou poštu jsem jim to popsal. takže mi nikdo nemůže nic...

Záleží odkud to budeš posílat a jestli to nezadrží ještě dřív než se to vůbec dostane do ČR na poštu a pokud by se to k nim dostalo pak by to patrně zadrželi jako zásilku s nedovoleným obsahem při vstupní rentgenové prohlídce. Balík by rozbalili, proclili a rybu dali do nějakého pevnějšího neprodyšného igelitu, aby sis užil až ji dostaneš domů a rozbalíš. :mrgreen:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1622 Příspěvek od TomasC »

JuraS. píše:No vzhledem k tomu jak mě pošta pár let nasírá tak jim fakt příští léto udělám mňamku...pošlu sám sobě mrtvou rybu co hluboce zmrazím...schválně jak rychle mi ji pak dodají...jo a ve své oficiální stížnosti na českou poštu jsem jim to popsal. takže mi nikdo nemůže nic...

Nuda: http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/uz ... ek-id1080/
JuraS.

#1623 Příspěvek od JuraS. »

mrtvá ryba není v žádném z uvedených zakázaných....btw...přes poštu jsem obdržel ale i odeslal tlakovou nádobu nacpanou co2...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1624 Příspěvek od TomasC »

Přečti si to ještě jednou...
Drondys

#1625 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:mrtvá ryba není v žádném z uvedených zakázaných....

Zřejmě sis tam nevšiml toho textu viz citace.

Česká pošta píše:V případě splnění zvláštních podmínek mohou být obsahem:

... biologické látky podléhající zkáze – za podmínky, že zkažené látky nebudou obtěžovat své okolí zápachem a neproniknou obalem poštovní zásilky...

Všimni si, že u té podmínky není uvedena žádná časová lhůta tj. obal musí být v takovém případě neprodyšný i když bude zásilka třeba i delší dobu ve skladě České pošty tak, aby nemohl zápach pronikat mimo balík. Když tu rybu zabalíš do obalu, který bude neprodyšný bez ohledu na čas, tak bude vše OK, ale tvoje pomsta se tím mine účinkem. :wink:
JuraS.

#1626 Příspěvek od JuraS. »

jo už to vidím...nicméně o to jde..když mi balík doručí rychle nic se nemůže stát...s poštou mám já mnohokrát nevyřízené účty..například to, že jsem si před řadou let jako předplatitel jednoho časáku a výherce soutěže mohl objednat speciální edici DVD, jednalo se o známý film microcosmos ale se zvukem THX..na poštu zásilka přišla, pošta mi doručila oznámení o uložení zásilky, já si pro ni šle ale ta se na poště nenašla..dali mi papír, že se to ztratilo (!?!) a že si může odesilatel stěžovat...jo stěžovat by šlo ale protože se jednalo o speciální edici pak další DVD nebylo k mání...na poště jen pokrčili rameny...věřím tomu, že mrtvá ryba se neztratí...
Drondys

#1627 Příspěvek od Drondys »

JuraS. píše:jo už to vidím...nicméně o to jde..když mi balík doručí rychle nic se nemůže stát...s poštou mám já mnohokrát nevyřízené účty...například to, že jsem si před řadou let jako předplatitel jednoho časáku a výherce soutěže mohl objednat speciální edici DVD, jednalo se o známý film microcosmos ale se zvukem THX..na poštu zásilka přišla, pošta mi doručila oznámení o uložení zásilky, já si pro ni šle ale ta se na poště nenašla..dali mi papír, že se to ztratilo (!?!) a že si může odesilatel stěžovat...jo stěžovat by šlo ale protože se jednalo o speciální edici pak další DVD nebylo k mání...na poště jen pokrčili rameny...věřím tomu, že mrtvá ryba se neztratí...

Všimni si, že u té podmínky není uvedena žádná časová lhůta tj. obal musí být v takovém případě neprodyšný bez ohledu na dobu doručení tak, aby nemohl zápach pronikat mimo balík. Když tu rybu zabalíš do obalu, který bude neprodyšný bez ohledu na dobu doručení, tak bude vše OK, ale tvoje pomsta se tím mine účinkem. Pokud bude zápach pronikat ven pak s tím můžeš mít nepříjemnosti ty jako adresát. Otázka je kolik ti pak za to případně naúčtují. Takže se může stát, že tě ta pomsta přijde na dost draho a zkazí ti to radost z ní, ale určitě dej vědět jak to s tou rybou dopadne. Aspoň se pobavíme my ostatní co za to platit nebudem. :mrgreen:
vorel64

#1628 Příspěvek od vorel64 »

Můžu se zeptat?

Jak může být adresát odpovědný za neznámého odesílatele?

Chápu, když si to objedná.

Ale když mu to někdo pošle?

No tutok v henté pérdelo (čr) je vše možné.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1629 Příspěvek od TomasC »

Tohle je už dost od tématu "Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení", zde nepokračujte.

Pokud chcete, tak si založte vlákno "Pomstím se české poště" a já to tam přeházím.
Drondys

#1630 Příspěvek od Drondys »

vorel64 píše:Můžu se zeptat?
Jak může být adresát odpovědný za neznámého odesílatele?
Chápu, když si to objedná.
Ale když mu to někdo pošle?
No tutok v henté pérdelo (čr) je vše možné.

I když není přímo odpovědný tak by mu Česká pošta mohla naúčtovat určité náklady, které nebyly uhrazeny odesílatelem při podání zásilky v zahraničí a vznikly v cílové zemi byť v důsledku chyby odesílatele ze zahraničí viz totéž se děje i v případě poplatku 96 Kč, který je v některých případech uplatňován i vůči zásilkám mezi soukromými osobami, a to i když se třeba jedná jen o chybu způsobenou odesílatelem tak přesto za to platí adresát. Podle toho co tvrdí Česká pošta, a nikomu se to zatím nepodařilo z hlediska práva úspěšně napadnout, to umožňují mezinárodní poštovní předpisy a skutečnost, že pošty v jiných zemích tyto možnosti nevyužívají neznamená, že to nemůže činit ani Česká pošta a tak to činí.

Adresát má samozřejmě možnost v okamžiku kdy jej pošta osloví ohledně zásilky tuto rovnou odmítnout a v takovém případě pošta zásilku na vlastní náklady posílá zpět odkud přišla. Adresát pak nic neplatí, ale ani nic nedostane. Takže v případě odmítnutí zásilky se neplatí ani již zmiňovaný poplatek 96 Kč.

Další info k tomu jsem poslal přes SZ abychom zde nezaplevelovali zbytečnými OT příspěvky toto téma.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1631 Příspěvek od Dejfak »

Nevím zda se to tu řešilo.
Přišel mi nový formulář OZNÁMENÍ O PŘÍCHOZÍ ZÁSILCE.
Mám tam vyplnit adresu a mail, co jsem pochopil tak by oznámení mělo chodit mailem a mělo by to být rychlejší.
Posílal to už někdo? A fungujeto?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Drondys

#1632 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Nevím zda se to tu řešilo.
Přišel mi nový formulář OZNÁMENÍ O PŘÍCHOZÍ ZÁSILCE.
Mám tam vyplnit adresu a mail, co jsem pochopil tak by oznámení mělo chodit mailem a mělo by to být rychlejší.
Posílal to už někdo? A fungujeto?

Vyzkoušej a uvidíš. :wink:
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#1633 Příspěvek od shrubber »

Posílal jsem to, ale zatím jsem neměl možnost ověřit, jestli to funguje. Každopádně by tím člověk neměl nic pokazit, protože oni pošlou mail a pokud jim do tří dnů nepotvrdíš příjem, pošlou klasický doporučený dopis. Takže v nejhorším tím člověk ztratí tři dny, ale neměl by kvůli zatoulanému mailu přijít o zásilku.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#1634 Příspěvek od shrubber »

Tak ve čtvrtek před dlouhým víkendem jsem odeslal na celní poštu v papírové formě podklady, které tím pádem musely dorazit na místo v pondělí. A před chvílí se ve sledování zásilky objevilo "Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 03.11.2011." To není vůbec tak špatné.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Mrkvak

#1635 Příspěvek od Mrkvak »

No, evidentně neprudí každého. Teď mi přišly dvě zásilky, obě bez faktury, jen s deklarovanou cenou pod 22 EUR. Ani u jedné jsem nic neplatil.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“