RC zaciatocnik
Marek71 píše:Walhalla:
Možeš dať, prosím ťa, nejaký priamy odkaz, alebo návod, ako nájsť DX6i, mne sa to nepodarilo
Pokiaľ to výjde z GB za 3.000 (s prijímačom ???), tak nie je čo riešiť.
primy link tam mocnejde najit. jednak ta vysilacka ja na prvni strance a jednak to jde najit prez v levo dole search
"
Search Database For Items.
We search the database by Department, Description & Stock
"
Zadej DX6i a ono ti to da moznost kosiku...
Peppy - ted jsem precetl uplne cele vlakno a fakt jsem z tebe trochu rozpacity. Chapu te, jak se citis. neni to tak davno, co jsem uvazoval jako ty. akorat ze ja na to sel tak, ze sjem nejdriv studoval internet ze vsech stran. bylo toho hodne co jsem netusil - napriklad prave ty krystaly. ale nez se ptat lidi, tak jsem opravdu radsi hledal. Je to mnohem rychlejsi a efektivnejsi.
a WildHawk je pro tebe presne to prave.. ovsem.. wildhawk se tusim neda momentalne sehnat. takze pak je volba fokus. i kdyz v jinem vlakne zde o nem je sahodlouze psano a je tam popsano mnoho "much", ktere ma..
ovsem... ja koupil WH, parkrat lital, parkrat s tim opravdu drsne prastil a diky materialu byl schopen dal a dal litat.. potom se ovsem stalo to, ze mi za letu vypovedela sluzbu vyskovka - uvolnilo se tahlo. jedno se tak stalo, model uletel, ja ho nasel a opravil. ale stalo se tak i po druhe, kdyz byl model hooodne vysoko a foukal i dost vitr a model sem diky repkovemu poli, ktere nez jsem prekonal, model zmizel a jiz ho nenasel. a vysilacka mi je na dve veci, protoze funguje zase jen s prijmacem ze setu WH. Nicmene jsem uz vedel, ze letani je to co mne bavi a tak jsem si poridil onu DX6i. Neni to zadna megasuperspickova vysilacka, ale je cenove prijatelna, je 2,4ghz a pro zacatky letani staci vice nez dostatecne. k ni jsem si z ameriky dokoupil nekolik dalsich prijmacu (39-49usd) a jsem maximalne spokojeny...
takze rada pro tebe. prestan uz hledat neco dalsiho. tim ze ti lidiporad radi a ty dost okate na jejich rady kasles, brzo vsechny nastves a uz ti nikdo neporadi. navic jak zde jiz bylo receno, co clovek, to (trochu) jiny nazor a nikdy se vsichni nemuzou shodnout. takze demokraticky udelej prumer (a neni treba ani hlasovat) a vyjde ti, ze mas jit do wh abys to vyzkousel a nebo, pokud si myslis, ze u toho zustanes, tak jdi do neceho lepsiho. protoze ve finale to bude levnejsi. Jinak totiz das "pet penez" za wh a pak budes kupovat dalsi veci a tech "pet penez" jsi vlastne vyhodil oknem.. i kdyz to neni uplne pravda, protoze se naucis zaklady litani..
nicmene.. az zase neco nebudes vedet, podivej se nejdriv po internetu, napriklad na web libora kolmana a nebo proste dej do vyhledavani tady na foru. urcite odpoved najdes a lidi, pokud nebudou muset odpovidat stale na to same znovu a znovu, budou o to radsi odpovidat na nove a neotrele otazky...
Takze uz opravdu neres nic.. chces li hracku tak kup nejaky to prditko, jak jsi psal na zacatku (nedoporucujij), pokud se chces neco naucit, tak kup wh a pokud mozno sezen modelare, ktery s tebou pujde letat (doporucuji) a pokud chces zariskovat, tak jdi do neceho lepsiho (doporucuji jen castecne)
Nicmene uz to resis opravdu dlouho a jak to tak ctu, tak ac te porad lidi nekam smeruji, tak ty se porad cukas a chces jit stale novyma a novyma cestama, ktere nejsou ty nejlepsi pro tebe...
Mnoho nabidek i v bazaru zni zajimave, ale zjistis, ze to neni to prave orechove.. takze moje finalni slovo je wildhawk - a nebo focus, ale toho jsem nikdy in natura nevidel a nemuzu rict o co je horsi (lepsi) nez wh... Ale urcite bych nezacinal nicim jinym v tvoji situaci... a jak rikam, v podobne situaci jsem byl opravdu nedavno...
PS: mohu se zeptat, kolik ti je let?
Marek71 píše:Abu:
Tiež som si to medzitým zistil... tak budem zhovievavý k decku
ja presne hadal tech patnact let.. ale znam mnoho takych, kteri v patnacti uz jsou nejak.. tak...jak to rict.. vyspelejsi..
Ale jak rikam, chapu ho, taky jsem resil podobne dilema.. jen muj vice jak dvojnasobek veku mne hold pomaha hledat vice a mene se ptat...
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Ve čtrnácti - 13. 1. 1994Walhalla píše:Marek71 píše:Abu:
Tiež som si to medzitým zistil... tak budem zhovievavý k decku
ja presne hadal tech patnact let.. ale znam mnoho takych, kteri v patnacti uz jsou nejak.. tak...jak to rict.. vyspelejsi..
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
To je čitaničko
ach jaj.
Ale Marek RESPECT
ja by som to vzdal uz v polke.
Jedno ale nechapem. Ako sa niekto moze pustat do niecoho ked nema otom ani sajn, ani nema zaujem si to vyhladat iba sa pyta dokola nieco aby mu to ostatni servirovali na zlatom podnose, to by ma ani nebavilo.
Tak bud fakt si robi srandu chalan, alebo neviem.
Ale Marek RESPECT
Jedno ale nechapem. Ako sa niekto moze pustat do niecoho ked nema otom ani sajn, ani nema zaujem si to vyhladat iba sa pyta dokola nieco aby mu to ostatni servirovali na zlatom podnose, to by ma ani nebavilo.
Tak bud fakt si robi srandu chalan, alebo neviem.
PRÔTOS Carbon
Peppy píše:OMG vsak ked vas to tak velmi stve tak ste nemali reagovat.
no, kdyz lidi zacali odpovidat, tak proto, ze chteli pomoct.. to modelari mezi sebou delaji.. ale asi nevedeli, ze jedine co jsi modeloval byla plastelina ve skolce, jak sam jinde pises...
ale pomahame i takovym a proto jsme pomahali.. netusili vsak na jak urodnou pudu nase rady padaji...
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
Víš, Peppy, na počátku byla upřímná snaha ti podle svého nejlepšího vědomí poradit.
Tak kolem 3. - 4. stránky diskuse jsme trochu začali kroutit hlavou, no a po 10. straně je to už pro některé z nás celkem nepochopitelné.
Já začal třeba tak, že jsem si koupil katalog Pelikán (ten první, tlustý) a po večerech jsem si v něm listoval. Skoro bych řekl, že díky tomuto katalogu jsem začal lítat. Vše je v něm srozumitelně vysvětleno i pro amatéra bez předchozích zkušeností a bez vzdělání v oboru elektro, strojní atd..... tedy i můj případ.
Dneska můžeš kouknout na desítky opravdu dobrých webových stránek i v češtině (předpokládám i ve i slovenštině). Mimo zmíněného Pelikána třeba stránky Libora Kolmana.
Základy, tj. aby se člověk (i ve čtrnácti) neptal jako trubka, se tam v pohodě dozvíš. Sám si pak uděláš nějaký názor.
Pro trochu odbornější dotazy a zejména zkušenosti z praxe máš takovéto fórum, kde ti lidi opravdu rádi poradí.
Taky občas dám nějaký dotaz, třeba na zkušenosti s konkrétním letadlem, nabíječkou, vysílačem... když uvažuju o koupi. To si myslím je v pořádku a absolutně nikoho to neotráví.
Když ale pořád meleš jak kafemlejnek a nechceš rady slyšet, je to tvoje volba. Jen se nediv reakcím některých méně trpělivých.
Tak kolem 3. - 4. stránky diskuse jsme trochu začali kroutit hlavou, no a po 10. straně je to už pro některé z nás celkem nepochopitelné.
Já začal třeba tak, že jsem si koupil katalog Pelikán (ten první, tlustý) a po večerech jsem si v něm listoval. Skoro bych řekl, že díky tomuto katalogu jsem začal lítat. Vše je v něm srozumitelně vysvětleno i pro amatéra bez předchozích zkušeností a bez vzdělání v oboru elektro, strojní atd..... tedy i můj případ.
Dneska můžeš kouknout na desítky opravdu dobrých webových stránek i v češtině (předpokládám i ve i slovenštině). Mimo zmíněného Pelikána třeba stránky Libora Kolmana.
Základy, tj. aby se člověk (i ve čtrnácti) neptal jako trubka, se tam v pohodě dozvíš. Sám si pak uděláš nějaký názor.
Pro trochu odbornější dotazy a zejména zkušenosti z praxe máš takovéto fórum, kde ti lidi opravdu rádi poradí.
Taky občas dám nějaký dotaz, třeba na zkušenosti s konkrétním letadlem, nabíječkou, vysílačem... když uvažuju o koupi. To si myslím je v pořádku a absolutně nikoho to neotráví.
Když ale pořád meleš jak kafemlejnek a nechceš rady slyšet, je to tvoje volba. Jen se nediv reakcím některých méně trpělivých.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
[quote="Peppy"] Je leto. Ak chceš začať tento rok, máš najvyšší čas, aby si sa stihol niečo naučiť. Ale pokiaľ hľadáš len drahú hračku, aby si ohúril kámošov, tak to vzdaj hneď na začiatku, ono to je viac o vytrvalosti, ako o peniazoch - tie sú dôležité, ale vždy sa nájde niekto kto ťa prečúra s otrepaným modelom a rádiom z bazáru za 5 stoviek. Navyše musíš počítať s tým, že na prvých desať štartov budú max dve pristátia, samozrejme, ak to model prežije.... Takže kým sa naučíš ako tak to udržať vo vzduchu, bude model vypadať, ako po súboji s japonským Zerom. Toto všetko musíš pretrpieť a počítať s počiatočnými neúspechmi. Ak to nemyslíš vážne, zrejme sa ďalej ani nedostaneš a môžeš to vzdať hneď a ešte ušetríš.
Pre začiatok teda treba FUNKČNÉ rádio, model ktorý je lietavý, model ktorý niečo vydrží a mnoho odhodlania prejsť začiatočnícke nezdary.
Ja som začínal s dvojkanálom Atack DR2 na 27 MHz a modelom Junior od Modely -polyst. krídlo a balzový trup. Tie trupy som mal namakané tak, že v nedeľu som ho rozbil a v pondelok večer bol postavený nový... krídla prežili všetko.
Pre začiatok teda treba FUNKČNÉ rádio, model ktorý je lietavý, model ktorý niečo vydrží a mnoho odhodlania prejsť začiatočnícke nezdary.
Ja som začínal s dvojkanálom Atack DR2 na 27 MHz a modelom Junior od Modely -polyst. krídlo a balzový trup. Tie trupy som mal namakané tak, že v nedeľu som ho rozbil a v pondelok večer bol postavený nový... krídla prežili všetko.