Nový "Spiťák" na HobbyCity

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od Katapult »

To GEO.
No a jak to léce,néni to líné?Zdá sa ně že to nebude doví jaký drak.Na 4cl pohřbím motor co by dup a na 3 je to slabší.Podvozek je v poho,akorát si myslím,že neznese hrubší dosednutí.
MLK

Cena a poslatelnost - zmena?

#167 Příspěvek od MLK »

Koukám, že to někdo úspěšně objednával zřejmě ještě v lednu.

Teď to maj na HobbyCity za 199,99$ a váhu uvedenou 5619g.
Takže do ČR se to nedá objednat - přesahuje to 5500g.

Ale ještě v tom lednu to zřejmě bylo jinak, ne?
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od Katapult »

Jojo,je to tak mám to doma.A také na to čumím,že číňánci změnily váhu a do čr to néni šance dostat.Oni to totiž balijá do double krabice,která zvedne váhu min o 400g.A já sem to měl ještě ,že k tomu vyšla náhradní vrtula,tak nevím jak to prve zvážili.
geo
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od geo »

To Katapult - tak jak to "líce"?? Už se HK pošta dala do pohybu a příští týden by měla asi dorazit do Phy, a až to Ríša obdrží, tat budu kompletýrovat :lol: . Předběžné úpravy - cca 50% ze zamýšlených - mám hotový, jen čekám na kola a régl. Fota dodám. Doufám, že jsi ho nestačil rozvěsit, to by mne mrzelo.
geo
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Katapult »

To GEO......eště nic,je tu zima.Zatým ani jižní morava neoteplila.Takže nevím.Každopádně až to prubnu tak dám vědět.Když budeš rychlejší pošli foto.
geo
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od geo »

Tak včera jsem obdržel další a asi už poslední věci co mi chyběly k dokončení. Bude se KOMPLETOVAT. Už se těším. Teď jen to zdífčený počasí aby hodilo normální podmínky :wink: . RiMr slíbil vídejo :lol: ze záletu, tak snad to bude víc jak jeden start. :roll: Časový horizont bude dle počáska a příslušných rodinných konstelací :lol: Zatím dodám někam jen foto
geo
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od Milan Nes »

Zdravim,

takže teda už nejde koupit ? Máme kvůli váze smůlu?
Takže o něm jako o dárku k narozkám, svátku a vánocum v jednom už nemusim uvažovat jo? :(

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
geo
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od geo »

Čoveče, prý to jde nějak rozdělit do dvou balíků, ale nevím jak se to dělá. Možná RiMr by Ti poradil, ale bude to za cenu dvojí pošty, prý si i něco účtují za rodělání balíku. Podrobnosti neznám, určitě tu budou kluci co s tím mají zkušenosti :wink:
geo
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Milan Nes »

tak to je pruda :( já mu pak dám vědět,
díky

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Katapult »

O rozdělení pochybuju,přesně tak ňa to napadlo s airbusem320 je nádherný a napsali ně,že nic rozdělovat nebudů.Ale zkusil bych to možná to bude záležat na origoš balení,no za optanů nic.
geo
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od geo »

Tak jsem zase trošku pokročil ve "stavbě", dovolím si hodit na plac pár poznatků - fotodokumentace se připravuje a bude - slibuju.

Vůle v křidýlkách mi připadala nehorázná a ke všemu ještě v levém křídle servo při vracení z negativní výchylky "přejíždělo" cca o 15 mm na výchylce :evil: . Rozkuchal jsem tedy pant s přepákováním, vyndal táhlo a do spáry po něm zabudoval vodiče od serva. Servo "napřímo" přes ocelovou strunu za použití původního štelovacího červíku, jen jsem dal servo z výškovky - to chodí bezchybně. Vybrousil jsem podvozkovou šachtu - prohloubil - a dal tam lepší gumová kola taktéž z HK. Servo směrovky a výškovky šly ven a místo nich jsem osadil HS 81. Původní co vypadají jako HS 55 někam a někdy jindy :twisted: nebo jako náhradní do křidýlek, ( kdyby to náhodou lítalo, tak možná přibudou klapky :lol: ) To přepákování v křidýlkách nemají špatně vymyšlený - v jednoduchosti krása - ale o to hůř udělaný a bez vůle asi neproveditelný. Zkusím popis - plastový mohutnější pant s kovovou osou na které je navlečena páka se čtyřhranným profilem chodící v šikmé štěrbině. Ta štěrbina je na části pantu v křidýlku a druhá polovina páky klouže v domečku křídla. Tedy při stranovém pohybu serva tlačí páka na šikmou stranu a ta jde patřičným směrem. Ale při ploše křidélka u tohodle éra servo odpovídající 55 by bylo dle mého potřeba nahradit minimálně standartní velikostí cca 322 atp. Vlastní "převod" sice chodí, ale silou. Bylo by lepší vynechat strunu a páku spojit natvrdo se servem. ( to byla konstruktérská úvaha :oops: ) Mám to trošku nafocený, pověsím to zase na rajče, ale asi až po Velikonocích. Něco potom uděláme s RiMrem :lol:
geo
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od RiMr »

geo píše:... Něco potom uděláme s RiMrem :lol:

No tak to každopádně! :D Už se těším na zálet. Mám nakoupeno mnoho metrů barevného filmu Kodak Color :D
geo
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od geo »

... jo ale kameru máš s klikou :lol: :lol: :lol: , zavolám Ti...
geo
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Katapult »

To GEO.

Zdarec tak už sem ťa předběhl.Včéra sem to zalétal.Foto z letu nemám,enom na zemi,ale to niko´mu nepomože.
Takže,vše jak píšeš v předchozím možu potvdit.Chce to naprosto povyměňovat veškerů elektroniku ,protože tam navalility nejlacinější šmejdy.Vůle jak prase,přeběhy nedoběhy,nepřesné.
Jinak let na dolnoplošníka,klasika menší stabilita,ale umí letět i pomály.Zhrnuto let celkem příjemný.
Podvozek také velmi chabí,bude nutné ho předělat.
Letadlo je také docela náročné na spotřebu,dal sem tam 3cl Lipo 2700mAh a 4 minuty letu naplno.

Tož tak nejak.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od RiMr »

Je ta "spotřeba" na warbirda těchto parametrů přiměřená, zkušení letci?
S těma komponentama je to otrava, škoda že nejde (určitě jde, ale bůhví kde) koupit to éro prázdné... Kdo ví jestli jsou stejně problémové komponenty i u brášků spitfire (neslintat... :) ):
http://www.ready2fly.ch/shop/USER_ARTIKEL_HANDLING_AUFRUF.php?javascript_enabled=true&lang=de&darstellen=1&Kategorie_ID=26&Ziel_ID=221&anzeigen_ab=0&PEPPERSESS=67238ae079d06d34205ed3c8019e7f89
http://www.ready2fly.ch/shop/USER_ARTIKEL_HANDLING_AUFRUF.php?darstellen=1&kat_aktiv=26&is_deeplink=true&Ziel_ID=419&javascript_enabled=true&PEPPERSESS=b6940b1cf56a1f42e1485f00ffdc9322&w=1920&h=1106#Ziel419
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“