Walkera UflyS

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
jose75

Re: Walkera UflyS

#166 Příspěvek od jose75 »

Tak pridávám to slíbené video.Létal sem ve stodole kvůli stabilitě . Rychle umí lítat každý . :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZpKjVH5 ... ata_player
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
hosa

#167 Příspěvek od hosa »

jose75 píše:Tak pridávám to slíbené video.Létal sem ve stodole kvůli stabilitě . Rychle umí lítat každý . :)

Ahoj, no jose to jsi opravdu dobrý FAKT! Můžes dávat lekce. Doufám, že se k takovému poletování někdy dopracuji. Kolegové video určitě ocení a máš můj obdiv. Já mám problémy s motorem nebo regulátorem, až jej vyřeším, tak se podělím o info. Psal jsem o tom v heli technika.
Zdraví hosa :)
jose75

#168 Příspěvek od jose75 »

hosa píše:
jose75 píše:Tak pridávám to slíbené video.Létal sem ve stodole kvůli stabilitě . Rychle umí lítat každý . :)

Ahoj, no jose to jsi opravdu dobrý FAKT! Můžes dávat lekce. Doufám, že se k takovému poletování někdy dopracuji. Kolegové video určitě ocení a máš můj obdiv. Já mám problémy s motorem nebo regulátorem, až jej vyřeším, tak se podělím o info. Psal jsem o tom v heli technika.
Zdraví hosa :)

A co přesně máš za problem?
hosa

#169 Příspěvek od hosa »

Ahoj, už jsem to popisoval 28.2. rozběh motoru. Kabely jsou OK, tak jedině motor, nebo regulátor. hosa :(
jirakus

#170 Příspěvek od jirakus »

Nemáš náhodou příliš natlačený pastorek na ozub. kole? Měla by tam být vůle-povolit motor,vložit kousek papírku,natlačit rukou na ozub.kolo a přitáhnout. Pokud to jde ztuha-pastorek příliš tlačí na kolo,nemusí se to rozběhnout.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
jose75

#171 Příspěvek od jose75 »

jirakus píše:Nemáš náhodou příliš natlačený pastorek na ozub. kole? Měla by tam být vůle-povolit motor,vložit kousek papírku,natlačit rukou na ozub.kolo a přitáhnout. Pokud to jde ztuha-pastorek příliš tlačí na kolo,nemusí se to rozběhnout.

Tak tak. Při nejhorším by si mohl nastříkat silikonovým olejem vnitřek motoru. Ale to bude ten pastorek.
hosa

#172 Příspěvek od hosa »

jose75 píše:
jirakus píše:Nemáš náhodou příliš natlačený pastorek na ozub. kole? Měla by tam být vůle-povolit motor,vložit kousek papírku,natlačit rukou na ozub.kolo a přitáhnout. Pokud to jde ztuha-pastorek příliš tlačí na kolo,nemusí se to rozběhnout.

Tak tak. Při nejhorším by si mohl nastříkat silikonovým olejem vnitřek motoru. Ale to bude ten pastorek.

Ahoj, hoši díky za rady, já jsem si měnil náhonový pastorek na zadní rotor a hlavní kolo, ale za prase si teď nezpomenu jestli to před tím dělalo, nebo ne. Zdraví hosa :oops:
ELKAN

#173 Příspěvek od ELKAN »

Pro jose75: Tu stodolu ti závidim, takovou soukromou halu bych taky bral. :wink:
Už ti to jde, na rozdíl odemě už umíš viset i čelem k sobě, a podle videa máš ten vrtulník podstatně klidnější. Buď to dělá to gyro co má UFLYS, a moje UFLY ještě nemá, nebo nevim.
Chci se zeptat, koukám, že už lítáš bez kříže, je v tom rozdíl, když se ten kříž sundá? Já se ještě bojim. Jinak už taky dokážu odlítat celou baterku ve vzduchu, ale mám takovej rozkmit, že by mi ta stodola asi nestačila. :lol:
ELKAN

#174 Příspěvek od ELKAN »

Pro hosa: Jestli jsi měnil hlavní kolo, tak to vypadá, že budeš mít opravdu moc těsný pastorek k hlavnímu kolu.
Jinak kdyby si fakt potřeboval regulátor nebo motor, tak mám od každýho tři, nějak bychom se domluvili.
jose75

#175 Příspěvek od jose75 »

ELKAN píše:Pro jose75: Tu stodolu ti závidim, takovou soukromou halu bych taky bral. :wink:
Už ti to jde, na rozdíl odemě už umíš viset i čelem k sobě, a podle videa máš ten vrtulník podstatně klidnější. Buď to dělá to gyro co má UFLYS, a moje UFLY ještě nemá, nebo nevim.
Chci se zeptat, koukám, že už lítáš bez kříže, je v tom rozdíl, když se ten kříž sundá? Já se ještě bojim. Jinak už taky dokážu odlítat celou baterku ve vzduchu, ale mám takovej rozkmit, že by mi ta stodola asi nestačila. :lol:

Bez krize to není tak líné. Citlivost mám nastavenou asi na 3/4 a je to mnohem lepší než s míň. Zkus si vzít šroubovák ,kabinu nech doma a šteluj ty 3kolečka na jednou a uvidíš co ji bude vyhovovat. A to dovážení je hodně důležitý! I s tou kuličkou na čumáku mám trim klopení na 39 a bočení 49.
jose75

#176 Příspěvek od jose75 »

ELKAN píše:Pro jose75: Tu stodolu ti závidim, takovou soukromou halu bych taky bral. :wink:

A k tomu 3osému gyru . Trex a jiné sekačky ho také nemají a jak to funguje :) ;)
hosa

#177 Příspěvek od hosa »

jose75 píše:

Bez krize to není tak líné. Citlivost mám nastavenou asi na 3/4 a je to mnohem lepší než s míň. Zkus si vzít šroubovák ,kabinu nech doma a šteluj ty 3kolečka na jednou a uvidíš co ji bude vyhovovat. A to dovážení je hodně důležitý! I s tou kuličkou na čumáku mám trim klopení na 39 a bočení 49.

Ahoj, doufám, že už vyřeším problém s cukáním motoru a budu moci trénovat. ELKAN mi pomohl s ND, prosim Tě jose můžeš přiblížit seřízení UFLYS, třeba já mám bočení až na 75% doprava, aby to bylo jakž takž srovnaný, je to proti tahu vrtulky, ale je to dost a proto je to rozevlátý.
Zatím jsem nenašel české video s postupem seřízení heli. Dík hosa :)
jose75

#178 Příspěvek od jose75 »

Hosa kde bydlíš?
Já mám výškovku na 39,bočení na 60 ,thortle na 100 a vrtulku na 50.
Plus ve předu ta kulička.
Jinak 75 % si myslim že je příliš. Spáruj heli,nastav trimi na 50 procent,odmontuj na servech cikliky ty šroubky co drží táhla u serv a srovnej cikliku do roviny. Potom nasad táhla zase na serva utáhni a pak trimuj při letu. A to servo výškovky si dej klidně o kousek dolů,aby ti to rovnou vyrovnávalo zadek.

Já si budu muset taky trochu upravit bočení,ale nějak sem línej :)

Snad ti to pomůže. Když tak se ptej :D
Přílohy
IMAG0437.jpg
hosa

#179 Příspěvek od hosa »

Ahoj Všichni, nejdříve díky pro ELKANA za pomoc s ND, peníze poslány, díky za rady joseho k seřízení. Ráno jsem byl vše odzkoušet na firmě, šlo to supr no na joseho nemám, ale proti předchozím zkouškám to už k něčemu drobátko vypadalo. Jen jsem musel ještě více přesadit páku na servu klonění a upravit trimy na přijímači podle joseho foto. Sám jsem byl překvapen, jak se chování vrťáska zlepšilo, teď už jen trénovat. Ještě jednou děkuji a zdraví hosa. :D
jirakus

#180 Příspěvek od jirakus »

Nejlepší nastavení je takové-dáš trimy a subtrimy,pokud tam nějaké jsou do nuly. A zkoušíš viset. Případné uhybání do strany či vzad a vpřed kompenzuješ nastavením délky táhel od serv. Vždy jednu otáčku otočit očko,dát zpět a zase zkoušet. A neustále seřizovat až to řekněme v 1,5metru nad zemí za absolutního bezvětří samo visí na místě. Pak máš perfektně seřízeno a nemusíš pořád trimovat. Když si s tím člověk vyhraje,heli se pak skoro ani nehne,krom vlivu turbulencí od svého rotoru.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“