Hledám kolegu modeláře

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jimi-m

Re: Hledám kolegu modeláře

#166 Příspěvek od jimi-m »

Někdo z okolí Březina, Ochoz u Brna, Křtiny? Začínám a vím úplně prd... :-D
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
jimi-m

#167 Příspěvek od jimi-m »

JosefSvejk píše:Kluci, nerozdmýchávejte tu zase flame o tom, který mód je lepší. Všechny jsou dobré, je to čistě individuální záležitost.

Mne by vyhovoval mód 4, ale to bych byl asi úplný exot :mrgreen:
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
JardaRůžička

#168 Příspěvek od JardaRůžička »

jimi-m píše:Mne by vyhovoval mód 4, ale to bych byl asi úplný exot
Jak se to vezme. Já právě tak létám, ale nejspíš proto, že jsem s tím začal asi před 40-ti lety. Za jedinou nevýhodu lze považovat, že protože je to dnes opravdu exotické, málokomu půjčím model (nebo on mně). Ale mně osobně to nevadí, záleží na tom, jakou váhu tomu přikládáš Ty.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od dagx »

Pokud v tom máš jasno,je určitě nejlepší volba lítat mod jaký Ti vyhovuje.Já ani nevěděl že jsou nějaké možnosti a přizpůsobil jsem se tomu co mi padlo poprvé do ruky.Slyšel jsem od kolegy z vyprávění o modeláři který lítal letadla s obráceným plynem(nahoře nula,dole plný).Snad proto že mu to vyhovovalo a tyhle diskuze ještě neexistovaly.Poslední dobou přemýšlím o ovládání dvoukanálového větroně(výškovka,směrovka)pistolovou volantovkou co mám na autíčka. :wink: Taky exotika ale co?Je to moje zábava,moje modely,moje peníze :)
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
dejv18

Samonosné křídlo

#170 Příspěvek od dejv18 »

Našel by se někdo ochotnej pořeboval bych pomoc se zapojenim a natavenim mixeru.. Jedná se o křidlo 2xservo vysilačku mam graupner mz 12 Mockrát děkuju za každou radu
Přílohy
IMAG0065.jpg
AR1
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od AR1 »

Doplň si bydliště, třeba se ozve někdo kolem.. Mixerem myslíš funkci mix, jakože míchání kanálů a funkcí do sebe?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JosefSvejk

#172 Příspěvek od JosefSvejk »

Musíš si nastavit typ křídla ELEVON - určeno pro ovládání delta křídla. Levé servo připoj jako křidélko a pravé jako výškovku. Kdyby to nefungovalo správně, tak reverzuj serva popř. je přehoď mezi sebou.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od Hoki »

AR1 píše:Doplň si bydliště, třeba se ozve někdo kolem.. Mixerem myslíš funkci mix, jakože míchání kanálů a funkcí do sebe?

No myslím si, aby mu plácadla fungovala jako křidélka a zároveň jako výškovka - delta mix
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Hoki »

JardaRůžička píše:Jak se to vezme. Já právě tak létám, ale nejspíš proto, že jsem s tím začal asi před 40-ti lety. Za jedinou nevýhodu lze považovat, že protože je to dnes opravdu exotické, málokomu půjčím model (nebo on mně). Ale mně osobně to nevadí, záleží na tom, jakou váhu tomu přikládáš Ty.

Spíše že žádnej modelář moc nepomůže ze zálety modelů, takovému začátečníkovy. MOD-2 se dá ošulit lehce na kterékoliv vysílačce na můj Mod-1 a můžu být tady jednomu s Modem-2 užitečnej. Ostatní mody bych asi nedal.
jakub11811

Mini EXTRA 300 s tříosým gyrem 3G3X

#175 Příspěvek od jakub11811 »

Tento model jsem obdržel darem a v duchu "Darovanému koni nehleď na zuby" jsem ho přijal. Tento model vyžaduje vysílač SKY GO2, 2,4GHz, 4ch LCD. Po nějaké době se mi ho podařilo sehnat, ale i když má uvedené označení, tak jeho ovládání je diametrálně odlišné, než na svých stránkách uvádí výrobce SKYARTEC (http://www.skyartec.com) Už jen pohled na display vysílače ukázal, že se jedná o jinou verzi, než je uvedena v manuálu. Nechce se mi věřit, že bych zrovna já získal nejnovější model, který se ještě nestačil presentovat na trhu. Jediné, co se mi zatím podařilo, tak spárovat vysílač s přijímačem a reverzovat všechna serva. Doteď nevím jak a už vůbec ne, jak se mi to podařilo vrátit zpět. Proto se obracím na modelářskou veřejnost, jestli se nenajde někdo, kdo s tímto modelem a hlavně s nastavením vysílače má zkušenosti, než to dokonale rozladím. Zatím vše funguje včetně gyra, které reaguje na pohyb. Zdá se mi ale, že by to chtělo upravit velikost výchylek, což se dělá přes vysílač. Zatím jsem nenašel odvahu jít s tím do luftu. Díky za každý podnět.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini EXTRA 300 s tříosým gyrem 3G3X

#176 Příspěvek od Hoki »

jakub11811 píše:Tento model jsem obdržel darem a v duchu "Darovanému koni nehleď na zuby" jsem ho přijal. Proto se obracím na modelářskou veřejnost, jestli se nenajde někdo, kdo s tímto modelem a hlavně s nastavením vysílače má zkušenosti, než to dokonale rozladím. Díky za každý podnět.

První co Ti poradím - udej místo bydliště, třeba v okolí někdo se najde. Je to lepší osobně, než deset zpráv a námětu tady. Si teda myslím ....
svahak
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od svahak »

čus, někdo rozumný z okolí Podbořan na svah, F3K, bublinky ???
chroustjazz

#178 Příspěvek od chroustjazz »

pokud létáte někdo v Českém středohoří, pak koukněte sem:

https://plus.google.com/u/0/communities ... 6815164440
Sdružení letců Českého středohoří
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: F7F Tigercat 82" ASM elektro

#179 Příspěvek od corsair »

..........................
bv9
Kontaktovat uživatele:

Re: F7F Tigercat 82" ASM elektro

#180 Příspěvek od bv9 »

corsair píše:..........................

....................................................???
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“