F3A mini

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzis

#166 Příspěvek od honzis »

pepin píše:
honzis píše:No tak klucí modelářský.
Snad to F3A mini nezabalíme :(
Mluvil jsem s panem Havlem a konalo by se to 4.června v Neratovicích

Já svuj vnitřní boj prohrál,jakmile vylezlo sluníčko,zvítězila ve mě ta polovina,co chce jít ven s větroněm :cry:

Říkal jsi, že seš připraven a najednou větroň. :roll:
Sednout si na židličku a koukat jak to éro samo lítá, že jo.
A teď řekni že nemám pravdu
pepin

#167 Příspěvek od pepin »

honzis píše:
pepin píše:
honzis píše:No tak klucí modelářský.
Snad to F3A mini nezabalíme :(
Mluvil jsem s panem Havlem a konalo by se to 4.června v Neratovicích

Já svuj vnitřní boj prohrál,jakmile vylezlo sluníčko,zvítězila ve mě ta polovina,co chce jít ven s větroněm :cry:

Říkal jsi, že seš připraven a najednou větroň. :roll:
Sednout si na židličku a koukat jak to éro samo lítá, že jo.
A teď řekni že nemám pravdu

Já nevim čim to je,s motorákem mě to ven vubec netáhne,ale řekl bych,že je to tím,že partáka na létání s větroněm vždy nějakého seženu,ale s akrobatem budu zase pokaždé pilovat někde sám,nebudu mít s kým o tom pokecat a to mě asi už nebaví,provozovat ten koníček takhle samotářsky.V tý hale je to jiný,.tam má ten akrobat každý a kecáme právě o tom samém,ale abych někoho unavoval výlevama jak mi jde blbě zaletět nějaký obrat a na oplátku si musel vyslechnout jak se stříkají výsostné znaky na eppáka mi už neba.Nejvíc mě ale asi umlátilo,že přez ty motoráky nemám poblíž nikoho,v kom bych měl nějaký vzor,což ohledně větronu mám a mě je líp v roli žáka,nežli učitele.
S vrtulákama je to u mě mimo halu už asi definitivně v háji i když jich mám plný byt :cry: No nic,jdu nakoupit něco na zítra do práce a snad stihnu ještě termiku :lol:
patty111

#168 Příspěvek od patty111 »

starnes :D
pepin

#169 Příspěvek od pepin »

patty111 píše:starnes :D

to teda jooo :cry:
patty111

#170 Příspěvek od patty111 »

u nas se odjakziva rikalo, ze letadlo co nema vrtuli, neni letadlo.
..a co za krkem?? te neboli?
pepin

#171 Příspěvek od pepin »

patty111 píše:u nas se odjakziva rikalo, ze letadlo co nema vrtuli, neni letadlo.
..a co za krkem?? te neboli?

Mě to špičkování nevadí :lol: s těmi motoráky a zvláště s akrobacií je to jako bys hrál s kapelou revival,kdežto ta termika,to je komponování,vždy musíš najít ten správný ton k tomu předcházejícímu,čím déle to hraješ,tím líp rozpoznáš dopředu,který ton použít určitě nepujde a z těch které použít jdou,se snažíš vybrat ten nejvhodnější pro daší možný ton.No a pokud vás tu termiku najednou létá víc,tak to už je opravdu kolikrát orchestrální skladba. :wink:
honzis

#172 Příspěvek od honzis »

Nevymlouvej se akoukej přijet do Neratovic. Jinak budeš mít neomluvenou ABSENCI a do haly tě nepustíme.
S větroněm můžeš lítat na kolečkovém křesle v 90 ti :D :D
honzis

#173 Příspěvek od honzis »

Tak jsem rozlítal Miss Winda 50 E.
Moc hezký a teď se pokouším tu sestavu F3A mini a je to docela honička. Dneska fučák ale pokoušel jsem se nepřipouštět si to a do toho 4. června v Neratovicích to bude hustý. :)
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od JerryK »

TomasC píše:to ZAMI: dle mě Jirka míří na dvě skupiny:
na RCA piloty, kteří se v sestavě RCA nudí a pak si pořídí menší model a zkusí F3A mini, když to zvládnou, tak se doučí pár špeků, vezmou dvoumetrovku a mohou jít na F3A
na piloty, kteří by si zkusili akrobacii, ale nechce se jin létat proti uhlíkovým speciálům, pokud to zvládnou, tak si koupí/postaví dvoumetr, doučí se pár špeků a mohou jít na F3A:wink:

No pokud Jirka míří na piloty RCA, tak je asi zbytečné aby si pořizovali další letadlo, když si můžou zkusit F3A sestavu s plnohodnotným modelem a pokud je to začáčetník v suotěžním akrobatickém létání tak by asi dal přednost snadnější sestavě.
Podle mne by byla logičtější, snadnější a pro všechny levnější cesta udělat kategorii RCA mini. Se stejnou sestavou jako "velké" RCA. Pak by se mohli na jakoukoli soutěž RCA přihlásit i soutěžící s mini modelem, což ostatně můžou i dnes, ale výsledky RCA mini by se vyhlašovaly samostatně.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od TomasC »

Každý, kdo létá soutěžně RCA ví, že pořídit další letadlo je snadnější než se naučit létat (dobře) novou sestavu. A přiznejme si, v F3A sestavě jsou fakt těžké věci.
RCA sestava je moc jednoduchá a zdlouhavá.
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od JerryK »

To s tebou souhlasím. Ale v tom případě to není kategorie pro nové soutěžící.
Modelová situace.
Mám letadlo kolem 1,5m a tak nějak zkouším RCA sestavu. Nejsem špičkový pilot, ale chtel bych zkusit soutěžit. Ale kde?
V RCA proti 2m brusům nemám šanci a F3Amini sestava je "náročná".
Takže pokud by nějaká nová kategorie měla být náborová a přilákat nové soutěžící měla by to podle mně být RCA mini, ale pokud má usnadnit cestu od RCA k F3A pak by to mohla být kategorie F3A kadet nebo RCA expert s 2m éry ale sestavou složitější než RCA a snadnější než F3A.
Toť můj názor. Uvidíme jaká bude realita.
pepin

#177 Příspěvek od pepin »

honzis píše:Tak jsem rozlítal Miss Winda 50 E.
Moc hezký a teď se pokouším tu sestavu F3A mini a je to docela honička. Dneska fučák ale pokoušel jsem se nepřipouštět si to a do toho 4. června v Neratovicích to bude hustý. :)

Ono docela poslední dobou fučelo,ale máš už něco nalétáno?Co ten model,spokojenej,nebo pokukuješ po jiném?
honzis

#178 Příspěvek od honzis »

VŮBEC nekoukám po jiném. Je to snad nejlepší model ( a taky nejhezčí) který jsem měl. Jen lítat a lítat. Ten vítr tomu moc nevadil.
K tomu ostatnímu. Sestava není zas tak složitá a já bych viděl se v těch Neratovicích potkat a soutěž pojmout jako výchozí bod a doladit si novou kategorii a to za pomoci p. ing. Havla a možná i jiných pilotů co létají F3A. Vždyť je to všechno ve vývoji a tak se o to musíme postarat. :(
Nebo že bychom to nechali z lenosti zahynout?
To snad ne. :D
martinni

#179 Příspěvek od martinni »

JerryK píše:To s tebou souhlasím. Ale v tom případě to není kategorie pro nové soutěžící.
Modelová situace.
Mám letadlo kolem 1,5m a tak nějak zkouším RCA sestavu. Nejsem špičkový pilot, ale chtel bych zkusit soutěžit. Ale kde?
V RCA proti 2m brusům nemám šanci a F3Amini sestava je "náročná".
Takže pokud by nějaká nová kategorie měla být náborová a přilákat nové soutěžící měla by to podle mně být RCA mini, ale pokud má usnadnit cestu od RCA k F3A pak by to mohla být kategorie F3A kadet nebo RCA expert s 2m éry ale sestavou složitější než RCA a snadnější než F3A.
Toť můj názor. Uvidíme jaká bude realita.
Mě se taky zdá, že to nedává smysl, hlavně skutečnost, že je to nová kategorie s "horšími" modely než RCA, ale těžší sestavou než u RCA, tomu nerozumím.
honzis

#180 Příspěvek od honzis »

Kdybychom se sešli v těch Neratovicích či někde jinde a ukázali bychom si jak na to, tak by sestava nebyla tak složitá jak se o ní tady píše.
Lítat umíme a paměť nám snad slouží (RCA i F3A mají nápovědu) .
Tak kde je ta sestava složitá.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“