Baterie do Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterie do Turnigy 9x

#166 Příspěvek od jyrry »

Cokoli lze nabíjet ve vysílači... otázkou je možný výsledek...
Měl jsem ve dvou vysílačích LiFe a jsou OK (vysílače prodané, slouží dál), teď v Tx mám LiIon a také je nevyjímám.
jyrry.webnode.cz
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od bighugo »

Já mám v 9x dva články Li-ion 18650, balančák jsem tam vůbec nedělal, tu diodu u nabíjecího konektoru na rádiu jsem odstranil a nabíjím přes něj (samozřejmě tedy bez balancování). Velmi levné, funkční, pohodlné a bezpečné řešení. Používám to už asi 3 roky k maximální spokojenosti. Pro zajímavost jsem měřil napětí jednotlivých článků, rozjíždí se po těch letech a desítkách cyklů o pár setin voltu. Takže spokojenost.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od ddano007 »

jyrry píše:...LiPol nee...

A preco nieeeee? Mam v TG9x vyse troch rokov
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... a_JR_.html
a stale facha v pohode. Nabijam 1C s balancovanim, dokonca pri tom nepouzivam ani porcelanovy hrncek... :D
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Šmudla

Turnigy x9

#169 Příspěvek od Šmudla »

Turnigy x9
Máte někdo zkušenosti s touto vysílačkou?
Bylo mi doporučeno, abych si do ní pořídil li-pol baterii, ale nevím jakou a jak jí mám do rádia napojit. Mohl by mi někdo poslat odkaz jak to mám udělat? A jaká baterie je nejvýhodnější?
Pip

Re: Turnigy x9

#170 Příspěvek od Pip »

Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Drondys

#171 Příspěvek od Drondys »

Šmudla píše:Turnigy x9
Máte někdo zkušenosti s touto vysílačkou?
Bylo mi doporučeno, abych si do ní pořídil li-pol baterii, ale nevím jakou a jak jí mám do rádia napojit. Mohl by mi někdo poslat odkaz jak to mám udělat? A jaká baterie je nejvýhodnější?

Spoustu návodů, tipů a informací k této vysílačce najdeš na webu Rimra viz tento odkaz. Konkrétně návod na instalaci lipolky je v článku viz tento odkaz.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od arda1 »

Proč to dáváš do spalovacích motorů ,když ve vysílačích je jedna sekce věnovaná přímo T9x ?? Radek
ICQ 638556901
Marena
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od Marena »

Zde se nedá říci jinak než hledej Šmudlo :-D
Jak už někdo dal odkaz výše, projdi toto vlákno a baterie tam určitě najdeš.
Konektor je JST-XH.
Pokud zakládáš nové téma, snaž se prosím dávat dotazy do správné sekce.
V Sekci spalovací motory to není nejvhodnější.
Největší se vejde 3S 2,65Ah, ale už je to tam blbé s konektorem.
Naposledy upravil(a) Marena dne pon 07.07.2014 22:49, celkem upraveno 1 x.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Xenomorfus

#174 Příspěvek od Xenomorfus »

Osobne mam v T9x aku Dualsky TXB270003-F/J. (2700 mAh). Vyhodu ma tu, ze ma dva vyvody, takze jeden mam neustale zapojeny ve vysilacce a pres druhy nabijim bez toho, aniz bych neco vyndaval ci vypojoval. (balancni nepocitam).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Drondys

#175 Příspěvek od Drondys »

Xenomorfus píše:Osobne mam v T9x aku Dualsky TXB270003-F/J. (2700 mAh). Vyhodu ma tu, ze ma dva vyvody, takze jeden mam neustale zapojeny ve vysilacce a pres druhy nabijim bez toho, aniz bych neco vyndaval ci vypojoval. (balancni nepocitam).

Aku Rhino 2620mAh, který je na již uvedeném odkazu v článku na webu Rimra je na tom v tomto ohledu stejně. Také má kromě balančního konektoru dva silové konektory s tím, že jeden může být trvale zapojen do vysílačky a přes ten druhý lze aku dobíjet. Je to uvedeno i v tom odkazovaném článku.

Jediné na co upozorním v souvislosti s objednáním lipolky z centrály Hobbykingu v Hongkongu kam vede odkaz ve zmíněném článku je skutečnost, že nyní je cena dopravy lipolek z toho místa příliš vysoká. Stejná lipolka je ovšem skladem i v EU skladu Hobbykingu viz tento odkaz a tam je poštovné pro tyto účely podstatně levnější. Konkrétně do ČR jen necelých 10 USD a z EU skladu to jde do ČR v rámci EU tedy bez celních formalit. Celkově vychází tato lipolka z EU skladu Hobbykingu včetně poštovného na cca 600 Kč.

Levněji lze koupit Tx lipolku Turnigy 2650 mAh, která z českého eshopu viz tento odkaz vyjde včetně poštovného na 534 Kč. Lipolka Turnigy 2650 mAh rovněž pasuje do šachty Turnigy 9X a rovněž má kromě balančního i dva silové konektory.
toty

#176 Příspěvek od toty »

Ahoj, zrovna objednávám 9x z Hobykingu a měl bych na Vás jeden dotaz a jednu žádost o "vysvětlení":
Vejde se do 9x baterie o délce 98x30x27 tedy přesněji tato: Turnigy 2650mAh 3S 1C LLF Tx Pack. Předpokládám, že ano, pár podobných sem tu našel, ale jen pro jistotu...vrátit ji nebdu moci :)
A teď to vysvětlení. Můžete sem napsat čím je tak špatná ta klec na 8xAA ? Četl jsem všude, vyměnit, zahodit, vyměnit,ale nikde jsem nenašel pořádný vysvětlení proč. Na Rimr stránkách se zmiňuje o špatné kvalitě. To je ta klec opravdu tak hrozná ? Opravdu hrozí, že se baterie odpojí při letu ? Nebo je to nějaký obecný odpor k AA bateriíím? Nebo ta klec se rozpadá už při prvním použití. Nechci prudit a rovnou s 9x chci lepší baterii (dám na názor většiny),ale prostě mě to zajímá proč...
Možná až mi přijde 9x domů, tak mě to bude hned jasné...ale zatím ji v ruce nedržím...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Drondys

#177 Příspěvek od Drondys »

toty píše:Vejde se do 9x baterie o délce 98x30x27 tedy přesněji tato: Turnigy 2650mAh 3S 1C LLF Tx Pack. Předpokládám, že ano, pár podobných sem tu našel, ale jen pro jistotu...

Ano vejde.

toty píše:Můžete sem napsat čím je tak špatná ta klec na 8xAA ?...
To je ta klec opravdu tak hrozná ? Opravdu hrozí, že se baterie odpojí při letu ?...

Ano hrozí a v řadě případů se tu už v minulosti i stalo. Kontakty v té kleci nic moc díky čemuž lze konstatovat, že je až příliš náchylná na výpadky napájení. V některých případech se to zpočátku když je úplně nová třeba ani nemusí tolik projevovat, ale když si člověk nedá poradit tak na to po čase může doplatit.
jag42

#178 Příspěvek od jag42 »

To je jednoduché 8 článků, každý dva vývody = 16 míst držených přužinkami, kde může ztratit kontakt s fatálními následky (při letu).
Lipolka = dva dost spolehlivé a pevné kontakty.
toty

#179 Příspěvek od toty »

OK, díky za odpovědi. Baterie je pasé, nevejde se k vysílačce a HK mě to do CZ nepošle. Takže ji budu objednávat separé, takže se kouknu na EU trh.
S těmi bateriemi mi to stejně nejde do hlavy [:(], AA baterie používám všude a nikdy se nic podobného nestalo, a kór když je to uzavřené v boxu a nemají kam ty vyskočit a ještě navíc, když letím, tak mám vysílačku v klidu na těle a nedělám žádné psí kusy. Ale budu Vám věřit a baterii vyměním [:)]
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
jag42

#180 Příspěvek od jag42 »

Svou roli hraje i oxidace a špína. 16 mizerně pocínovaných kontaktů nemá šanci proti dvěma pozlacenými (třeba i mizerně) a většími kontakty. :P
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“