Bellanca Decathlon 480
abu: tohle je jinej pripad. 2x jsem letel s rychlikovo belankou a pokazdy problemy s rusenim, naposled na hvezde sem to vybral asi metr nad zemi... ja mel v belance stejny radio a takovy veci mi to nikdy nedelalo a koneckoncu vzdyt Peca ma ten Tx a Rx dodnes v kombatu a i prez zvysenou hustotu signalu kdyz lita vic lidi to je OK. a znam lidi kteri jsou s tim Rx spokojenejsi nez s REXem... videl bych to opravdu jako nejakou zavadu (regl, bouchlej krystal...
) a nikoliv jako vlastnost. uvidime po reklamaci.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Je to mozny, ale ja videl uz dva tyhle sety (jednou Belu a jednou Lejdynu) ktery delaly pekny bejkarny, Bellanca cukala servama kdyz bylo zapnuto vic radii (treba i moje na 40MHz) a Lejdyne vypinal motor za letu a taky obcas cukala, a to byla prakticky nova (mpx ji zalitaval), zkouseli jsme laborovat s polohou anteny (ven z turpu a nechat vlat), ale moc se to nezlepsilo... proste je to podobne jako s tema malejma Hitec nebo "Pelikan-FM" prijimacema za 600,- nekomu chodej v pohode a nekdo je proklina....
- Lada B
- Kontaktovat uživatele:
Azy píše:Lada B píše:Jo, ještě jednu věc, nevalej se vám někomu doma bačkory z podvozku? Potřeboval bych alespoň jednu na jiný éro.
zdravim ja ma doma celej podvozek......a kdyz uz jsme u ty belanky nevy nahodou nekdo jakou bych tam mel narvat vrtuly ta puvodni se mi zlomila a ja nevim jakej to byl rozměr takze s ni tet nemuzu litat protoze nemam vrtuly diky za odpoved
O ten podvozek bychměl zájem. Dá se nějak dohodnout?
Jinak já tam dal pohon 2,33:1 PMJet plechovka 400 a 8/6. S 3S 1700mAh to vydrží 25 min klidného letu, víc jsem to zatím nezkoušel.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
Ovládání křidélek?
Prosím nemáte někdo fotku či návod na ovládání křidélek pro Bellancu 
Bellanca pohon
Bellanca je moje první éro, jsem s ním spokojený. První lety nedopadly vždy dobře, ale byly většinou způsobené nějakou závadou či mojí volbou lítat ve větru. Nejdříve vadný příjímač byl příčinou asi tří kolizí. Po reklamaci vše OK. Jenže díky této závadě mám již 3 trup a druhé křídlo. Dalším důvodem byla moje neuváženost kdy jsem chtěl lítat za každou cenu i za silnějšího větru. S origoš motorem a baterií to prostě nejde. Letadlo je opravdu určeno do bezvětří nebo do mírného vánku. Začal jsem hledat řešení silnějšího motoru. Po poradě s wroumem jsem zakopil stříďáček http://www.bel-shop.eu/detail345.html , regulátor, vrtuli 9/6 či 8/6, cena kompletu 999,-Kč. Nejdříve jsem ho vyzkoušel na NiMH, éro letělo v klidu na 1/2 plynu cca 5min. Rozhodl jsem se k zakoupení Li-Pol 3čl 2100mAh. Byl jsem to poprvé vyzkoušet a je to moc velký rozdíl. Ke klidnému letu v mírném větru stačí 1/3 plynu, za plným plynem se dá vystoupat kolmo vzhůru do viditelné vzdálenosti za pár vteřin. Pak jsem motor vypnul úplně a 5 min jsem kroužil až na zem. Celková doba letu 40min v pohodě. Baterie byla vybitá ze 3/4.
Takže s tímto motůrkem je výkonu nadbytek, uložení jsem vyřešil vlepením překližkové přepážky do předního prostoru. Chvíli mi trvalo než jsem vychytal vyosení motoru, ale i to se nakonec podařilo.
Takže s tímto motůrkem je výkonu nadbytek, uložení jsem vyřešil vlepením překližkové přepážky do předního prostoru. Chvíli mi trvalo než jsem vychytal vyosení motoru, ale i to se nakonec podařilo.
Po 15 letech jsem se vrátil k érům. Tak jsem si pro začátek koupil starší set Bellanca 480. Je to parádné éro pro začátek hned první let se mi poved vč vzletu ze země prostě paráda. Jsou na ní přidaná i křidélka, ale jsou u toho éra na ... nepoužívám je lítám jen směrovka výškovka
A teď pár komplikací jelikož nemám originál novou ale starší Bellču
1) nemáte někdo oscanovaný návod na poslaní mailem? (na inetu jsem šťoural ale nevyšťoural
)
2) Jak signalizuje rádio slabé baterky? (mě pořád svítí zelená i červená kontrolka)
3) Jakou verzi máte? Koukal jsem na inetu a někde je verze s podvozkem před krytem baterek někde za krytem. Já mám tu s podvozkem za krytem baterek to bude asi starší verze
A teď pár komplikací jelikož nemám originál novou ale starší Bellču
1) nemáte někdo oscanovaný návod na poslaní mailem? (na inetu jsem šťoural ale nevyšťoural
2) Jak signalizuje rádio slabé baterky? (mě pořád svítí zelená i červená kontrolka)
3) Jakou verzi máte? Koukal jsem na inetu a někde je verze s podvozkem před krytem baterek někde za krytem. Já mám tu s podvozkem za krytem baterek to bude asi starší verze
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
stridacek
Cau,
ten samej stridacek mam na tornadu XX a je to skvely politani (pod plynem kolmo do oblak, s tim se daj vyvadet veci ...). Navic i kdyz pod plynem vlitnu kolmo do zeme, tak ho staci zvednout a bez jakychkoliv oprav znovu letet(samozrejme nejdriv prekontroluju jestli vsechno funguje).
Myslim, ze by to bylo skvele pouzitelne i jako letadlo pro zacatecniky.
ten samej stridacek mam na tornadu XX a je to skvely politani (pod plynem kolmo do oblak, s tim se daj vyvadet veci ...). Navic i kdyz pod plynem vlitnu kolmo do zeme, tak ho staci zvednout a bez jakychkoliv oprav znovu letet(samozrejme nejdriv prekontroluju jestli vsechno funguje).
Myslim, ze by to bylo skvele pouzitelne i jako letadlo pro zacatecniky.
Bellanca bylo taky moje prvni ero ja sem si ale radsi novej regl koupil.Ale ze zacatku to blblo tak jsem rozebral vsechno co se rozebrat dalo
a zijstil ze vysilac je velmi odflaklej tak jsem si trochu zapajel a bylo to vpoho jenom po case se mi rozbilo servo vyskovky proste to porad kmitalo tak jsem ho vimnenil a zas jsem mohl litat.Ted uz neni mezi nami
to kroxigor:1)mohl bych to zkusit oscenovat
2) mne taky porad svitili obje ledky
3)ja mam verzi s podvozkem pred kritem baterek (ja podvozek nepouizval)
ja sem taky lital jen na smeroku a vejskovku
to kroxigor:1)mohl bych to zkusit oscenovat
2) mne taky porad svitili obje ledky
3)ja mam verzi s podvozkem pred kritem baterek (ja podvozek nepouizval)
ja sem taky lital jen na smeroku a vejskovku
Díky, návod už jsem sehnal v PDF.
Já tam mám pořád origoš regl přijímač i serva, jen na křidélka je přidané E-Flite servo. Lítá mi to v pohodě zatím se mi jen uvolnil motor a protáčel se tak jsem ho přilepil a v pohodě lítám dám.
Já tam mám pořád origoš regl přijímač i serva, jen na křidélka je přidané E-Flite servo. Lítá mi to v pohodě zatím se mi jen uvolnil motor a protáčel se tak jsem ho přilepil a v pohodě lítám dám.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Znamy mam taktez belanku s orig vybaveni koupil to pro kluka a ten se s tim boji litat mam obavy ze by rozbil ale lita tak max 5min me by zajimalo jak za minimalnich nakladu prodlouzit dobu letu.Regulator stejnosmerny mam doma skoro zanovni jes 020 moc se u me neohrala tak bych mu ji nechal tak za 350Kc + 360Kc 9,6V 1050mAh SHARK kostka no a prepokladam ze ta nabijecka co je u belancy 8cl neumi takze by to chtelo nejakou levnou nabijecku. Privitam i jine napady diky predem za rady.