2m nadupana elektra (Daidalos, Lynx atd)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od m2 »

AR1 píše:
m2 píše:
AR1 píše:Já jsem spokojenej. Mám nejpevnější uhlíkový křídlo aby to něco vydrželo.

Nevieš, čo za profil je tam na krídle? Aspoň % hrúbku profilu?

hloubka 190mm, tloušťka 16mm

8,4%. Klasika svaháč. Použiteľné. Dík.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:ten váš Linx má přesně 1kW ze 3S :-) Mám už změřený pohon. Večer sem juknu grafík. Takže ani není potřeba jít na 4S :-)

Váš = čí? Aký pohon?

1kW je na Lynxa síce dosť (dosť je čokoľvek od 500W nahor), ale dnešné obežky, čo vojdú do Lynxa, zvládnu v pohode viac. Škoda nevyužiť dostupné technológie...
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od vitousek »

m2 píše: Buď si Optimista alebo Jonista. Oboje byť nemôžeš... :twisted:

IONisti všech zemí, spojte se !!! :wink:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Milan Nes »

:lol: ja sem Optimista co momentalne lita s IONem, takze mne ceka jako hermafrodita upalovani a kamenovani :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od vitousek »

Milan Nes píše::lol: ja sem Optimista co momentalne lita s IONem, takze mne ceka jako hermafrodita upalovani a kamenovani :-d

Oboupohlavní a ještě pražák - to je snad ta nejhorší kombinace :wink:

ION je dle mého názoru univerzálnější, Optima ( ne XXL ) je mooc rychlá na termiku. Je to dané koncepcí - ION je "staré F5B", Optima je primárně svahák. O tom, že LS je schopný udělat individuální úpravy už toho bylo napsáno také mnoho. Navíc je velmi dobrý rádce v nastavení letadla ( mně pomáhal ladit IONa a to tak, že dobře )
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Milan Nes »

sakra sem mrtvej muz 8)

ne ja chtel otestovat male agilni letadlo, proto ta verze mini ale holt ted ho nahradi Corado hlavne z duvodu pristavani, on nalozenej miniion tak krasne plachti v metru prez celej chodov a ne a ne dolu ale uz sem si taky pristal k noze ale ne vubec s jistotou ..
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#172 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:
graup15 píše:ten váš Linx má přesně 1kW ze 3S :-) Mám už změřený pohon. Večer sem juknu grafík. Takže ani není potřeba jít na 4S :-)

Váš = čí? Aký pohon?

1kW je na Lynxa síce dosť (dosť je čokoľvek od 500W nahor), ale dnešné obežky, čo vojdú do Lynxa, zvládnu v pohode viac. Škoda nevyužiť dostupné technológie...

Linx pro švagra mv :-) je to GS3020-8 Hyperion. Vrtule RF 12.5/8..otáčky skoro 10 000 :-) Proud 94 A ....až budu doma, dám grafík.
Linx je velmi potuněný uhlíčkem :-)
m2
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od m2 »

Fííha, zaujímavá kombinácia.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od lakotamm »

Práve to vytunenie chceme vidieť. :lol:

Základ bol sklo, nie? :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#175 Příspěvek od graup15 »

Mám nějak málo času, tak jen pár střípků z gynekologie jménem Linx. Ač to vypadá jako objemný trup, není tam místa nazbyt a Corado se dělá líp :-)

Samo,že základ je jen sklo a pár srandovních výztuh. Takže celý čumák až pod křídlo je uhlí, kanál na kabely taky, držák baterek taky a držák serv VOp a Sop taky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Až to budeš matlat..tak upřímnou soustrast. Naprosto nejdéle trvá vymýšlení jak to tam vše dostat, nějak trošku rozumně.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od lakotamm »

Vďaka za fotky. :wink:

Ako kukám, regulátor dávaš dopredu...

Na čo je to množstvo uhlíka? Veď s tým motorom by ti nemala byť veľká raketa, nie? :lol:

To už možno radšej uhlíkový trup...

Ale urobené to máš pekne... :)

Inak - pripomína mi to gynekológiu v mojom f3k, ale tam to je ešte viac na sebe, nepočítajúc že som robil s 2 pinzetami. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
AR1
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od AR1 »

Poraďte mi s nastavením - mám výše uvádený Swalow. Mám s tím 2 problémy, od začátku.

Model silně kloní na jednu stranu. Přestože křídla byla s výroby +- 2g, to křídlo co jde nahoru (model kloní doleva, tj pravé křídlo) jsem dovážil už asi 10g olova, model na stole tedy přepadává doprava, za letu ovšem doleva. Abych to zjednodušil - za letu mi kloní na lehčí křídlo.

A druhý problém - v motorovém letu silně stoupá, přešel by rychle do přemetu. Sklopil jsem motor asi ještě o 2-3 stupně, nepomohlo. Přidal jsem závaží, postupně až 70g olova ale nic. S tím zavážím jde však bez motoru po zpomalení rychle čumákem dolu.
m2
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Až to budeš matlat..tak upřímnou soustrast. Naprosto nejdéle trvá vymýšlení jak to tam vše dostat, nějak trošku rozumně.

No neviem. Mám v ňom väčší motor, väčšiu baterku a žiadne takéto nácviky neboli. Jedna preglejková doštička pod baterku vybrúsená pilníkom v ruke a to je všetko.
graup15

#179 Příspěvek od graup15 »

AR1 píše:Poraďte mi s nastavením - mám výše uvádený Swalow. Mám s tím 2 problémy, od začátku.

Model silně kloní na jednu stranu. Přestože křídla byla s výroby +- 2g, to křídlo co jde nahoru (model kloní doleva, tj pravé křídlo) jsem dovážil už asi 10g olova, model na stole tedy přepadává doprava, za letu ovšem doleva. Abych to zjednodušil - za letu mi kloní na lehčí křídlo.

A druhý problém - v motorovém letu silně stoupá, přešel by rychle do přemetu. Sklopil jsem motor asi ještě o 2-3 stupně, nepomohlo. Přidal jsem závaží, postupně až 70g olova ale nic. S tím zavážím jde však bez motoru po zpomalení rychle čumákem dolu.

a) že ti kloní křídlo..znamená, že je zkroucené. 2 gramy pokud je rovné s tím opravdu nehnou. Smiř se s tím, že to prostě vytrimuješ na rovný let a víc se s tím asi nedá dělat..jedině nakroutit křídlo :-)
b) To, že ti stoupá pod motorem a bez něj jde dolů..je těžiště právě moc vpředu!! Díky tomu máš buď přitaženo, nebo je na prd nastavení VOp vůči křídlu. Začni tím, že vrať těžiště dozadu a vpředu podlož lehounce VOp. Celé to funguje tak..že pokud máš ideálně seřízené úhly nastavení křídla vůči VOp a těžiště na max zadní hranici, model po mírném potlačení z výšky cca 300m sotva sestup vybere..(tzn dive test)...pak je model ideálně seřízen podélně. Motorový let pak je ovlivněn potlačením motoru, nebo v nouzi prostě přimixuješ lehounké potlačení Vop do motoru.
graup15

#180 Příspěvek od graup15 »

Slíbený grafík pohonu pro Linxe.
Hyperion řady GS 3020-08.

Obrázek

O fous 1kW :-) To bude na Linxe stačit až bohatě. :-)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“