SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz-první dojmy

#166 Příspěvek od kope »

petr64 píše:
Plánujete někdo udělat z přepravní krabice a distančních výlisků nějaký festovnější cestovní kufr?

Zatím jsem udělal jen to, že jsem ke krabici přidělal plastové ucho, aby se dala líp nosit (vykuchal jsem ho z krabice od LCD monitoru). Pokud se mi podaří za rozumný peníz sehnat materiál, kterému se říká plastkarton (používají to reklamky, něco jako dutinkový polykarbonát, ale lehčí a měkčí), tak asi nějaký přepravní box spáchám, aby se to případně dalo převážet na střeše auta. Pokud neseženu, zkusím popřemýšlet jak vyztužit a "zvoděodolnit" tu původní krabici.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#167 Příspěvek od kope »

Hledal jsem na netu bližší info k reglu, který je v Climberu/Scorpiu. Dokonce jsem volal do astramodel, který je dovozcem. Ale nezjisti jsem nic. Nemáte nĕkdo info o možnostech programováni? Nebo alespoň o tom, při jakem napĕtí vypíná motor, jestli natvrdo vypne nebo klesnou ot.a pod...
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz-první dojmy

#168 Příspěvek od kope »

petr64 píše:
kope píše:6) Křídla jdou do trupu fakt HODNĚ ztuha. Je jasný, že je to lepší, než kdyby plandaly, ale bojím se, že přechody u trupu budou brzy omačkané. Řešil jste to někdo (olepením páskou a pod)

Že jsou křídla ztuha je velké plus - ono se to časem vychodí.
Stejná obava z promáčknutí křídla. Páska to ale podle mě nevyřeší - všechny jsou měkké a navíc to hezké nebude (rádius - zkroucená páska) - zatím mě nic nenapadá (laminace?).

Tak jsem našel nápad, jak vyřešit tuhé zasouvání křídel u Climbera:

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... ht=climber
LukasK

#169 Příspěvek od LukasK »

Dobrý večer,

ježíšek mi nadělil toto letadlo, nicméně u něj nevidím zdroj. Zkusil jsem zapojit zdroj 12v ze starého NTBku a ta krabička jenom pípá a bliká červené světlo.

Mohli by jste mi prosím doporučit nějaký konkrétní zdroj, případně cokoliv čím bych to pak mohl dobít? :D

Díky moc :-)
kulisek751

#170 Příspěvek od kulisek751 »

LukasK píše:Dobrý večer,

ježíšek mi nadělil toto letadlo, nicméně u něj nevidím zdroj. Zkusil jsem zapojit zdroj 12v ze starého NTBku a ta krabička jenom pípá a bliká červené světlo.

Mohli by jste mi prosím doporučit nějaký konkrétní zdroj, případně cokoliv čím bych to pak mohl dobít? :D

Díky moc :-)

Nepípá to náhodou kvůli tomu že baterie je nabitá?
LukasK

#171 Příspěvek od LukasK »

Pípá to i tehdy pokud to jen zastrčím do té krabičky
kulisek751

#172 Příspěvek od kulisek751 »

Samozřejmě, protože nabíječka nenabíjí...buď tam není baterie a nebo když je bat, připojená, tak už je nabitá....
Měl jsem stejnou nabíječku ale od jiného výrobce a tam to bylo stejný...
LukasK

#173 Příspěvek od LukasK »

Chvíli sem si stím hrál, pouštěl motor, zkoušel ovládání. A pořád stejné.

Zítra pudu ven to vyzkoušet, tak se pak uvidí :-)
kulisek751

#174 Příspěvek od kulisek751 »

uvidíš...možná si baterku málo vybil... :?:
kulisek751

#175 Příspěvek od kulisek751 »

schválně dej vědět jestli to bylo nabíječkou a nebo nabitou baterkou..... :wink:
LukasK

#176 Příspěvek od LukasK »

Jjj, určitě tám vědět :-)
kope
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od kope »

Tak jsem se chystal vyměnit na Climberu/Scorpiu orig. vidličky za nejmenší MP Jety, ale narazil jsem na to, že v MP JETECH je závit na mnohem větší závit, než je závit na táhlech. Řešil jste to už někdo ? Napadlo mne, díru ve vidličce "zacpat", třeba tímhle

http://www.rcmarket.cz/zbozi/chemicke-p ... elina.html

a těsně před vytvrzením tam našroubovat táhlo (tím se vyřízne závit).
kope
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od kope »

Dneska jsem napípal climbera (teda jeho klon A200 Scorpio, což je ale totéž jen s jinými samolepkami) do rádia a když jsem testoval výchylky, objevil se známý problém s regulátorem - po protočení motoru a nečinnosti 2-3 minuty motor začal pištět a škubat sebou. Musel jsem vypnout/zapnout a pak to bylo ok. Kupoval jsem na začátku prosince u Pecky, tak jsem hned sedl a napsal mail, jak postupovat při výměně s tím, že jsem ochotný v případě výměny za jiný, nesetový třeba i něco doplatit-nechce se mi čekat měsíc, než se vyřídí "reklamační kolečko". Tak uvidíme, jak to dopadne. Ale štve mi to, chtěl jsem využít toho, že podle Windguru se má na 1-2 dny uklidnit vítr a letadlo zalítnout. Takhle si netroufám...
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Vašek1948 »

kope píše:Dneska jsem napípal climbera (teda jeho klon A200 Scorpio, což je ale totéž jen s jinými samolepkami) do rádia a když jsem testoval výchylky, objevil se známý problém s regulátorem - po protočení motoru a nečinnosti 2-3 minuty motor začal pištět a škubat sebou. Musel jsem vypnout/zapnout a pak to bylo ok. Kupoval jsem na začátku prosince u Pecky, tak jsem hned sedl a napsal mail, jak postupovat při výměně s tím, že jsem ochotný v případě výměny za jiný, nesetový třeba i něco doplatit-nechce se mi čekat měsíc, než se vyřídí "reklamační kolečko". Tak uvidíme, jak to dopadne. Ale štve mi to, chtěl jsem využít toho, že podle Windguru se má na 1-2 dny uklidnit vítr a letadlo zalítnout. Takhle si netroufám...

Tak tento problém řeším od začátku listopadu. Kolem 15.11. jsem zaslal regulátor po předešlé domluvě prodejci, těsně před vánocemi se mi vrátil s připsaním že je to nový regulátor. Vyzkoušel jsem ho a závada se přesně opakuje. Prodejce m tvrdí, že to není reglem, ale že tam musí být jiná závada
(asi prý nějaký zkrat). Jelikož se mi to vůbec nelibí, vezu mu komplet model po předešlé domluvě do prodejny. Výsledek zde zveřejním.
kope
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od kope »

Tak regl poslal prodejce do Astry k reklamaci s poznámkou, že preferuju výměnu za nesetový regl (i s případným doplatkem), protože tomuto typu regulátoru už po zkušenostech jiných uživatelů nedůvěřuju. Tak uvidíme, prý během 14 dnů se dá čekat nějaká reakce. Pak sem dám info.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“