Fling RC házedlo

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
kratas
Kontaktovat uživatele:

Re: Fling RC házedlo

#166 Příspěvek od kratas »

JMalik píše:To " relativně jemné přistání do strany" se jmenuje " Hvězda" a kdyby jsi v tom seděl, tak tě skládají do rakve po kouskách.
Zkus přistávat, ne havarovat :wink:

I pád se dá brát jako přistání :lol: . Pokud má takové pády s tímhle házedlem, nechci vidět jak dopadne Minicorádo :roll: .
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
RedAce

#167 Příspěvek od RedAce »

No já doufám, že natočí to plánované "núdzové pristátie na chrbáte" :D
pepin

#168 Příspěvek od pepin »

tak ono to lámání ocasu u takto koncipovaných výškovek není nic neobvyklého, já už to ted řeším raději šroubovanou výškovkou, která se muže trochu přetočit, zase to má tu nevýhodu, že je to před startem třeba zkontrolovat.
IMG_1707.JPG
IMG_1708.JPG
IMG_1709.JPG
kratas
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od kratas »

Vis Pepine, ale ty umis litat :-)
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Tom1974

#170 Příspěvek od Tom1974 »

kratas píše:Vis Pepine, ale ty umis litat :-)

Zadnej ucenej z nebe nespad, ale tohle je fakt moje oblibene vlakno :-) Ty rozbory....uuuzasny!!! Bylo by z toho nekolik dalsich dilu Leteckych katastrof :-D
pepin

#171 Příspěvek od pepin »

kratas píše:Vis Pepine, ale ty umis litat :-)

ty se budeš smát, ale jednou se mi podařilo trefit do policejního auta, když přijeli policajti na letiště na čumendu :lol:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od JirkaA »

pepin píše:
ty se budeš smát, ale jednou se mi podařilo trefit do policejního auta, když přijeli policajti na letiště na čumendu :lol:

Vzdyt pise ze umis litat :mrgreen:
OK2WY
pepin

#173 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:[Vzdyt pise ze umis litat :mrgreen:

kdepak, to už jsem byl starší a rozumější, takže takové krávoviny a zbytečné provokace, jako že vylezeš s kytarou na elektrický sloup a tam hraješ na kytaru, aby se jim líp kontrolovali dole občanky,ale sralo je, že bud si za tebou vylezou, nebo tvojí nezkontrolujou, to už jsem měl dávno za sebou, tady muselo jít určitě o neštastnou náhodu.
BKSL

#174 Příspěvek od BKSL »

Zaujimavostou tohoto modelu je ze sa chova ako keby u neho neexistovala nejaka padova rychlost (samozrejme existuje ale jej prejav je iny).
Pokial mate model spravne vyvazeny a mate ho vo vzduchu v rovine tak vam v podstate nikdy nepadne po kridle do strany ako ine modely.
Je tak dobre vystabilizovany cez to trojmo zalomene kridlo ze aj ked strati dostatocny vztlak tak v podstate stabilne klesa k zemi ako keby ste ho vozili na vytahu.

Teraz ma to napadlo ked som si uvedomil ze ten Arcus Sport mi vzdy spadol po kridle a sup hned do vyvrtky a nikdy som u neho neriesil ci leti dostatocne rychlo alebo nie lebo na Flingu som sa tym nikdy nemusel zaoberat :wink: .
Aj v tom simulatore AFPD tie lietadla padaju po kridle ako hrusky. Fling taketo nepozna.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
JMalik

#175 Příspěvek od JMalik »

BKSL píše:Pokial mate model spravne vyvazeny a mate ho vo vzduchu v rovine tak vam v podstate nikdy nepadne po kridle do strany ako ine modely.
Je tak dobre vystabilizovany cez to trojmo zalomene kridlo ze aj ked strati dostatocny vztlak tak v podstate stabilne klesa k zemi ako keby ste ho vozili na vytahu.

Teraz ma to napadlo ked som si uvedomil ze ten Arcus Sport mi vzdy spadol po kridle a sup hned do vyvrtky a nikdy som u neho neriesil ci leti dostatocne rychlo alebo nie lebo na Flingu som sa tym nikdy nemusel zaoberat :wink: .
Aj v tom simulatore AFPD tie lietadla padaju po kridle ako hrusky. Fling taketo nepozna.

Pokud toho Flinga seřídíš na maximální výkon ( nejmenší možné opadání, vysoká klouzavost), tak to uděláš tak, že budeš zmenšovat úhel seřízení a těžiště posunovat dozadu.
Potom bude i Fling vrtat vývrtky.
Jestli to po ztrátě rychlosti prosedne, nebo to okamžitě začne vrtat na některou stranu, záleží hodně na typu letadla a trochu na tom, jestli se to podaří udržet směrově rovně a bez náklonů až do toho pádu. Ze zatáčky to upadne po přetažení do vývrtky vždy. Většinou se pilot diví: " Měl jsem tam plná pravá ( levá) křidélka a přesto to šlo přes záda doleva ( doprava)."
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
miťo

#176 Příspěvek od miťo »

BKSL píše:Zaujimavostou tohoto modelu je ze sa chova ako keby u neho neexistovala nejaka padova rychlost (samozrejme existuje ale jej prejav je iny).
Pokial mate model spravne vyvazeny a mate ho vo vzduchu v rovine tak vam v podstate nikdy nepadne po kridle do strany ako ine modely.

Nebude to muší váhou modelu? Multiplex Xeno při přitažení na přistání taky rádo padá po křídle, když spadne rychlost pod přípustnou mez. Bezmotorová a "beztrupá" verze Xena (350g oproti 800g) je možno přitahovat do alelujá a sednout pohodlně do ruky:

http://youtu.be/DJAC2sVqXLE

P.S.: Létáno je na rovině.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
BKSL

#177 Příspěvek od BKSL »

Ja si mysli ze to bude skor tym trojitym lomenim kridla lebo ked si rozlozis sily ktore tam nastavaju pri natoceni modelu do strany tak to kridlo sa samo vyrovnava do roviny.
Pod stranou kridla co je nahnuta k zemi je vacsi vztlak ako pod tou co je hore. Tym padom sa automaticky kridlo dava samo do roviny pokial nevyrovna vztlak na obidvoch stranach.

A aku kameru to mas na hlave ?
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
miťo

#178 Příspěvek od miťo »

Kamera je staré Gopro Hero 2. Lomení křídla, myslím tím dvojité, má i můj Graupner Rookie a je fakt, že létá hezky. Tedy se stabilizátorem Guardian létá ještě lépe-kvůli kameře je to dobrá věc.
Nicméně plošné zatížení hodně promlouvá do pádové rychlosti a onomu padnutí po křídle. Moje dvě Xena s rozdílnou hmotností jsou toho důkazem :wink:

P.S.: Chtěl jsem si koupit Flinga na svah, ale dostal jsem v obchodě strach z pokrčeného potahu, tak jsem si postavil to lehké Xeno. Video ze svahu je zde:

http://youtu.be/qXlWTX3RBqw
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
JMalik

#179 Příspěvek od JMalik »

BKSL píše:.......Pod stranou kridla co je nahnuta k zemi je vacsi vztlak ako pod tou co je hore. Tym padom sa automaticky kridlo dava samo do roviny pokial nevyrovna vztlak na obidvoch stranach...........

Těchhle teorií když se budeš držet, tak to budeš nosit domů v igelitce ještě dlouho :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
BKSL

#180 Příspěvek od BKSL »

Opis preco to tak nie je, rad si to precitam, budem vediet o tom viac :wink: .
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
Odpovědět

Zpět na „Větroně“