výběr vysílače - "vyšší střední (?) třída "

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr vysílače - "vyšší střední (?) třída "

#166 Příspěvek od jyrry »

coro píše:spomalené kanály 2 7 - to ale bude len nejak lokálne, pre ten jeden mix, že?
Lebo spomalenú celú výškovku by asi človek nechcel.
......

neee, je to globalne ale zpomaleni funguje jen na pohyb od mixu/spinace.
Klapky mohou byt zpomalene treba jen s jejich ovladanim prepinacem, nemusi to jit pres mix. Vyskovka jde normalne rychle podle kniplu, od mixu se to pricita pomalu.
Myslim ze od Palika to je docela slusne vymyslene, v ramci moznosti co v tom radiu mel.
jyrry.webnode.cz
zdzd

#167 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:
zdzd píše:.... vysunutí klapek, podvozku a podobně může mít vliv na seřízení modelu a je třeba potřeba kompenzace výškovkou. Pak má letový režim jasný smysl.

:-)
Na Eclipse tohle mam na volnem mixu, MASTER 7 a SLAVE 2, zpomalene kanaly 2 a 7, klapky na prepinac.
Prepnu, pomalu se vysunou klapky a pomalu se k nim soucasne potlaci vyskovka. Jednoduche, prehledne, zadne letove rezimy. Funguje to.
Mam neco spatne?

Špatně to nemáš, nic jiného ti ani nezbylo. Ale přes letový režim je to logičtější jasnější a lépe udržovatelné. Navíc tím nezabereš žádný mix.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od jyrry »

zdzd píše:.... nic jiného ti ani nezbylo. Ale přes letový režim je to logičtější jasnější a lépe udržovatelné. Navíc tím nezabereš žádný mix.

:-)
Tahle argumentace mi pripadne směšná...
Zabral jsem jediny volny mix z peti. Co na tom?
Zaberu kolik letovych rezimu, abych nezavisle na sobe zpomalene ovladal klapky, servomechanicke podvozky a pumovnici? Kazdou vec jinym prepinacem, nechci za letu studovat tabulku kdy ve kterem rezimu mi co ktery prepinac spusti...

a dovolim si citovat sam sebe odjinud:
stacilo po prvnim dotazu napsat "ne, takhle to 8FG neumi", pripadne "ano, takhle to MX-20 umi". Misto toho je tu kybl reci okolo
jyrry.webnode.cz
zdzd

#169 Příspěvek od zdzd »

Hele, jsi naprosto zabejčený a nejsi ochoten uhnout ze zaběhaného myšlení ani o milimetr....

Co je to letový režim? Už z principu názvu je to nějaká letová konfigurace, pro jakýsi účel. Ve tvém případě třeba let-přiblížení-přistání.

Vyladíš eroplán na let. Pak tento režim zkopíruješ do přiblížení. Necháš vysunout klapky, nastavíš kompenzace výškovkou, rozsvítíš světla a cokolive další co si vzpomeneš. Pak to zkopíruješ do přistání, kde vysuneš podvozek a doladíš další věci.

Co je na tom špatně? Naopak, máš tím mnoho dalších možností nastavení, které jsou jednoduché a nebudou se ovlivňovat.

Lerových režimů netřeba se bát, je to pomoc, nikoliv komplikace.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od jyrry »

Mozna zabejceny jsem, ale co je tak desne slozityho na tomhle pozadavku:
Kanaly 5, 7 a 8 mam zpomalene. Kazdy ma svuj prepinac, celkem tedy 3 prepinace. Kdy chci, hybnu s tou kterou veci, nezavisle na ostatnich. Napipano desne jednoduse. Za letu kdy chci ja (ne letovy rezim) vysunu/zasunu klapky, otevru/zavru pumovnici, vystrcim/zastrcim kolecka. Tak to ted mam a tam mi to fungje. Nemusim kvuli otevreni kolecek prepinat do letoveho rezimu "pristavam"...
jyrry.webnode.cz
irto

#171 Příspěvek od irto »

jyrry píše:Mozna zabejceny jsem, ale co je tak desne slozityho na tomhle pozadavku:
Kanaly 5, 7 a 8 mam zpomalene. Kazdy ma svuj prepinac, celkem tedy 3 prepinace. Kdy chci, hybnu s tou kterou veci, nezavisle na ostatnich. Napipano desne jednoduse. Za letu kdy chci ja (ne letovy rezim) vysunu/zasunu klapky, otevru/zavru pumovnici, vystrcim/zastrcim kolecka. Tak to ted mam a tam mi to fungje. Nemusim kvuli otevreni kolecek prepinat do letoveho rezimu "pristavam"...

No a proč je problém mit ty 4 letové režimy? Normal, Klapky, Pumovnice, Kolecka. Normal poleti porad a ostatni prepinas uplne stejne jen se to nedělá mixem ale poměrně dobře pojmenovatelnou funkci která mimo jiné umožní nastavit mnohem vic dalšich vyhod jsou li potřeba k tomu.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
Hunger

#172 Příspěvek od Hunger »

Já nad dalším rádiem vážně uvažuju o DS16 pokud se vyřeší menší problémy, nebo MX20... TF8G jsem hned vyloučil už jen protože ji tady má skoro každý. A univerzální odpověd je kup si TF8G i na otázku co dělat, když mám horečku... Jinak i pády na TF8G jsou a to nikdo nepopře... viz jejich geniální baterky co se tu teď řeší. Takže Aurora se ti sice za letu resetuje, ale tf8g nečekaně chcípne a už neobživne...
Naposledy upravil(a) Hunger dne stř 08.08.2012 9:54, celkem upraveno 1 x.
"Šmirgl to jistí!"
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od jyrry »

irto píše:...
No a proč je problém mit ty 4 letové režimy? Normal, Klapky, Pumovnice, Kolecka. Normal poleti porad a ostatni prepinas uplne stejne jen se to nedělá mixem ale poměrně dobře pojmenovatelnou funkci která mimo jiné umožní nastavit mnohem vic dalšich vyhod jsou li potřeba k tomu.

Nedelam to zadnym mixem.
Jen pro kanaly 5, 7 a 8 nastavim zpomaleni. Jen je priradim k prepinacum. Tim to konci a funguje to. Bez letovych rezimu. Nic vic od toho nechci.
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od jyrry »

OK, ustoupim. Mam letovy rezimy, ktery mne hlidaji jako debila, abych si pred pristanim bez vysunuti klapek nevystrcil kola. Taky to za mne rozsviti, nebo tak nejak. Pristanu, v pumovnici stale neodhozeny bombony. Dam misku pod ero a ejhle - jsem s rezimama fprdeli, neb rezim "vysypavani pumovnice na zemi" jsem nenaprogramil...
Uz to je pochopitelny?
jyrry.webnode.cz
irto

#175 Příspěvek od irto »

jyrry píše:OK, ustoupim. Mam letovy rezimy, ktery mne hlidaji jako debila, abych si pred pristanim bez vysunuti klapek nevystrcil kola. Taky to za mne rozsviti, nebo tak nejak. Pristanu, v pumovnici stale neodhozeny bombony. Dam misku pod ero a ejhle - jsem s rezimama fprdeli, neb rezim "vysypavani pumovnice na zemi" jsem nenaprogramil...
Uz to je pochopitelny?

Pochopitelné to je, řešitelné to je také. Svoboda rozhodnutí každého soudruha co chce a co je pro něj jak důležité ja s FX-30 pokud se nepletu tak bych v tomto připadě problém asi neměl. I když jsem to nikdy neřešil a nehledal.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od TomasC »

jyrry píše:Nedelam to zadnym mixem.
Jen pro kanaly 5, 7 a 8 nastavim zpomaleni. Jen je priradim k prepinacum. Tim to konci a funguje to. Bez letovych rezimu. Nic vic od toho nechci.

To co chceš, takto jednoduše 8FG neumí.
FX-30 ANO
T-14MZ ANO
Na obrázku je to vidět.

Jsou pro tebe tři cesty:
začít to chtít na T8 jinak
začít chtít lepší Futabu
začít chtít jinou značku
Přílohy
Bez názvu.GIF
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od jyrry »

začít to chtít na T8 jinak ne
začít chtít lepší Futabu ne
začít chtít jinou značku to se prave deje, vybiram mezi 8FG a MX-20 ...

Ono je tezky chtit vyssi Futabu, kdyz ta nizsi stoji polovinu me vyplaty a pred tou vyplatou je na uctu moji manzelky (kam vyplata chodi obema) "rezerva" neco mezi tou polovinou a celou jednou vyplatou... Presto chci modelarit dal a lip ... :-)
jyrry.webnode.cz
FlyBear

#178 Příspěvek od FlyBear »

zdzd píše:...Letových režimů netřeba se bát, je to pomoc, nikoliv komplikace.

Já si myslím, že jyrrymu celkem rozumím. On chce prostě nezávislost s možností nastavovat si rychlost každého serva samostatně bez nutnosti nad tím nějak složitě přemýšlet. A tohle mu prostě T8FG v současné podobě nenabízí, to je fakt. Vzpomínám si, že před časem jsi sám v nějaké diskusi vyzdvihoval lepší možnosti 12ky a popsal to prakticky podobnými slovy (že si můžeš dát co chceš kam chceš a kdy chceš, narozdíl od 8ky).

Na druhou stranu, pokud z nějakého důvodu se mi T8FG líbí a splňuje nějaká moje jiná kritéria (například kvalitu, spolehlivost Tx/Rx i přenosové trasy, množství kanálů, vybavenost dalšími funkcemi), pak zrovna zpomalení serv nemusí být překážkou - lze to asi většinou napípat, záleží jen na tom, co vše chci v té WWII ovládat. Ale holt musím víc přemýšlet a hlavně neslovíčkařit. Je to prostě jiná filozofie, což ale chápu, že nemusí vyhovovat každému.

A na třetí stranu, tohle je prostě daň z úspory :D
Pokud totiž chci Futabu, tak buď ušetřím a koupím "pouze" T8FG, nebo si připlatím třeba za FX-30, která už zpomalení umí tak, jak si jyrry přeje. Nebo na Futabě netrvám a pak mám další dobré možnosti, například Multiplex nebo JR...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od jyrry »

FlyBear píše:.... nezávislost s možností nastavovat si rychlost každého serva samostatně ........

neee, samostatne to byt nemusi, ted mam globalne zpomaleni asi 5 sec a jen urcim kterych kanalu se to tyka - takto mi to bohate staci.

Zjistuju jak ta Eclipse s Palikem je prima radio, az na tech jen 8 kanalu...
jyrry.webnode.cz
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od koulinek »

Taky to chápu, já měl tu výhodu že sem si v 2010 vybíral svůj první TX a nebyl sem ovlivněn principy programování jinačích takže sem si zvykl na T8 kterou sem zvolil i s výhledem do budoucna a na ty kompromisy v programování sem došel až sem takové věci začal potřebovat a protože vše bylo řešitelné tak su s volbou a TX spokojenej, je to fakt za rozumný peníz hodně muziky. Chápu na druhou stranu i Futabu, kdyby udělali geniální program pro T8 nebyl by důvod volit vyšší řady :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“