Jak lita Funtana S90 a co do ni dat?
-
kokoumes
- Kontaktovat uživatele:
nedovazoval a k tomu mam jeste baterky vzadu a ne ve predu jak maji byt...pricne vyvazeni nebylo vubec potreba a serva na zadku 2x HS475HB a 1x C5077 a na kridylkach taky C5077 a plyn HS 311... to teziste by mozna sneslo trochu vi dopredu ale zas tak brutalne na ocas nejde treba jako cap...jeste sem nezkousel moc blbnuti ale visi to na pul a kousek plynu...jen asi budu muset vic sestelovat vyskovky zda se mi ze v premetu jde nakrivo
-
kokoumes
- Kontaktovat uživatele:
Fotky jsou tady http://rc-litani.wz.cz/fotgal.html
Start s dvoukolvým podvozkem na louce
Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se nejbezpečnění odlepuje od země s takovým letadlem, jako je Funtana. Já chystám zálet malý Funtany ( motor 10ccm ) a je to moje první éro s dvoukolovým podvozkem. Doposud jsem měl vždy 3 kola, nebo jsem startoval z ruky. Vím, že na třech kol to chtělo držet natlačený, po rozjetí na větší rychlost se jenom pustila výškovka a už to šlo. Z těch dvou kol mám trochu obavy, nerad bych třeba zakopnul (LETADLEM) a rozbil to ještě před vzletem. Poradťe prosím nějaký fígl, jak bezpúečně vzlítnout na dvou kolech a lehce přemotorovaným érem. Taky by mě zajímalo, jak musím mít kvaltitní travnatý povrch a jak asi velká kola. Vím, že je to spíš dotaz do začátečníků, ale snad se nikdo neurazí.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
aja: U dvoukoloveho podvozku nelze tlacit vyskovkou, nebot by s eti to prevrhlo na cumak.
Mrkni se na tento clanek Radima Hnilici - je tam i odstavec na tema "Start":
http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=40
Co se travnatosti povrchu tyce, tak to je ruzne. Samozrejme cim posekanejsi a rovnejsi - tim lepsi. Mala kolecka mivaji dost casto problem. Zkus si pred startem cvicne pojezdit po draze a uvidis sam.
Mrkni se na tento clanek Radima Hnilici - je tam i odstavec na tema "Start":
http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=40
Co se travnatosti povrchu tyce, tak to je ruzne. Samozrejme cim posekanejsi a rovnejsi - tim lepsi. Mala kolecka mivaji dost casto problem. Zkus si pred startem cvicne pojezdit po draze a uvidis sam.
U podvozku, který je hlavní s ostruhou tedy bez příďového kola se před startem kdy hrozí reálně překlopení modelu na čumák výškovaka " přitáhne " tím si ostruha sedne do trávy a nejen že se dá co nejdelší dobu letadlo směrovkou řídit(nejlépe ovládaná ostruha přes směrovku) ale také se vyvaruješ sklopení modelu na čumák.Když model dosáhne "dostatečné rychlosti"(větší jak pádovka) tak začnešpomalu vracet výškovku do neutrálu,odlehčíš ostruhu.Ta se zvedne do vzduchu a mužeš začít přitahovat opět a zvedat letadlo nahoru.POZOR nesmíš ji tam nechat po rozjetí moc dlouho.Letadlo by mohlo nabrat dostatečnou rychlostp pro vzlet i s nataženou výškovkou a kdyby si ji včas nepustil jdeš asi do země..
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Kabriolin: Ano. Pokud je letadlo dostatecne premotorovane, tak se to "jenom" nahle urve od zeme a zacne to stoupat kolmo k nebesum. Kdyz je vsak vykonu malo, muze prilisne pritazeni vyskovky vest ke ztrate rychlosti a padu.
aja: Takze urcite doporucuju po nabrani rychlosti po zemi vyskovku zvolna vratit do neutralu a az budes mit pocit, ze to uhani dostatecne rychle, tak zacit vyskovku ZLEHKA pritahovat. Pro zalet si urcite nastav mensi vychylky!
Zni to mozna komplikovane, ale je to celkem prirozene a velmi rychle ti to prejde do krve. Ja tedy musim priznat, ze vyrazim kolmo vzhuru porad, ale je to spise zamer, protoze vykonu mam dost a kolme stoupani mam rad
aja: Takze urcite doporucuju po nabrani rychlosti po zemi vyskovku zvolna vratit do neutralu a az budes mit pocit, ze to uhani dostatecne rychle, tak zacit vyskovku ZLEHKA pritahovat. Pro zalet si urcite nastav mensi vychylky!
Zni to mozna komplikovane, ale je to celkem prirozene a velmi rychle ti to prejde do krve. Ja tedy musim priznat, ze vyrazim kolmo vzhuru porad, ale je to spise zamer, protoze vykonu mam dost a kolme stoupani mam rad
Vzduchoplavec píše:Kabriolin: Kdyz je vsak vykonu malo, muze prilisne pritazeni vyskovky vest ke ztrate rychlosti a padu.
Jako bych to nepsal
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele: