T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Relax

#166 Příspěvek od Relax »

Díky za super osvětu i varování co se může v kufříku přivodit :-)

Ty otáčky se asi odvodí od pastorku 13T a nechám to na mechanikovi od Houšky. Přece jenom vnucovat mu se svými znalostmi cokoliv je trochu úsměvné, on ví če totálně začínám a určitě mi nenaprogramuje jedovku abych hned přiběhl s hromadou pokroucených trubek :-) Vibrace se dají zbabrat špatnou montáží, plandajícíma kabelama apod. ale to si ohlídám.

Jak jsem pochopil tak klíčem je uložení zenzoru gyra protože ve vlákně k FBL se to docela dost probírá. Ten senzor dám na gel od Alignu + stahovací páska a snad to bude OK. Ze začátku se může taky projevit tréninkový kříž
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
OPR
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od OPR »

Relax píše:....... Ten senzor dám na gel od Alignu + stahovací páska a snad to bude OK. ........

Na ten gel si dej pozor. Gel je dobrej když je "na krev" přitáhnutej tou páskou. (já to přetahoval tím suchým zipem co je v balení u gelu). Pak gel funguje.

Pak dálší věc na ktrou si dávej bacha - ten gel je závislej na teplotě. V chladu je daleko tvrdší a tak moc dobře nedělá to proč ho tam člověk nainštalováááál :D . (na zimu jsem ho sundaval a nahrdil obyč oboustrně lepící mechovkou) Ta se totiž narozdíl od gelu chová i v chladu dobřa ba dokonce až vzorně. :D .
OPR
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od OPR »

Relax píše: ......nechám to na mechanikovi od Houšky. .......

Ty chodíš pro díly k Houškovi? :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od psena »

Nekomplikujte to, pro bezne litani staci jedno nastaveni citlivosti gyra pro vsechny letove rezimy, kolik to je si musis zjistit az pri prakricke kontrole na svym stroji, protoze rozhoduje vic velicin nez jen samotne radio.
Ja mam Spektrumu DX7 75% pri 7mm pace vrtulkovyho serva.
Na ostatnich radiich muze byt jiny rozsah nastaveni jak pise OPR.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od OPR »

..... Petře ono to tak ani vyznít nemělo. Za to se omlouvám. :oops:

Spíš jsem tím chtěl naznačit, že kdyš je vrtulník dobře odladěný - jde použít "jeden" zisk gyra i pro více letových režimů. A záleží jen na tom jak se to v základním ladění stroje "odflákne".
RomanAll

#171 Příspěvek od RomanAll »

pro nastaveni gyra na ruzny rezimy pomuze jednoduchy udelatko :wink:

http://romanall.rajce.idnes.cz/

sam to mam jen na stopu listu, vibrace apod
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
Relax

#172 Příspěvek od Relax »

RomanAll : chytrý a pěkný, já už si kdysi říkal proč nevyhazovat jedno obrovský ložisko co se mi válí v šupleti v dílně :-) Heli asi musíš ale nějak přikurtovat - aby nebyla záky namotaná na lustru.....

OPR: pásku na krev jsem předpokládal, mám tu 14cm dlouhou od Alignu+gel. V chladu asi moc lítat nebudu, teď ty první skoky ani náhodou, na podzim se uvidí. Každopádně díky za Varování :-)

"Ty chodíš pro díly k Houškovi ?" nevím jestli to byla něžná ironie že to nekupuju z venku anebo že chodím do stejného špajzu..... :-)

Je to tak, s nákupama zvenku nemám dosud žádnou zkušenost ale pokud se heli ujme naplno a bude tudíž co spravovat, určitě se dovzdělám, vybavím potřebné finanční komponenty a začnu s tím taky. Napoprvé mi jeden známý objednal z HK 4 nano-techy 2200 45-90C a protože jsem tam napsal i nějaké listí co bylo Stocck+10 v den objednání ale záhy nee, dnes mi psal že se to seklo. Listí zruším, baterky pro mne a jednoho známého jsou ale nad 2 kg a budou to dva balíky a dvoje poštovný.

Prozatím jsem simprojel snad veškeré zdroje na díly v ČR, naházel data do excelu a Houška mi vyšel jako nejlepší. V podstatě identické ceny má Prochymodel, ale tam už platím poštovné kdežto v Karlíně si to vyzvednu osobně. Navíc mi přijdou sympático, znám je déle už když byli na Korábě nad Libní. Všichni další ( Telink, Pelikán, Hořejší, JINO ..... ) jsou s cenama dílů vejš, někdy dokonce dost citelně. U Houšky jsem kupoval heli, 3G, nářadí, kufr, v podstatě 90% věcí. Něco málo z Telinku, kde jsem autem na Zličíně za 3 minuty. Je to ale zatím základ, s náhradníma dílama počkám až na první ránu, taky doteď to stálo dost hodně a chce to se nadechnout čerstvýho jarního vzduchu :-)

psena : Houška mi to snad nebude komplikovat, no kdyžtak si to nastavím pak jinak. Upravoval jsem smykátko dle Boba na Helifreak a na páce mám 8mm. Možná jsem měl dát taky 7, dokonce by se vrtalo líp protože těch 8 bylo sakra blízko toho prvního origo.....
OPR
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od OPR »

Relax píše:......

"Ty chodíš pro díly k Houškovi ?" nevím jestli to byla něžná ironie že to nekupuju z venku anebo že chodím do stejného špajzu..... :-) .....

Ne ne ironie to být neměla ........ spíš pousmání nad tím že se tam někdy třeba i potkáme :D ba dokonce zde umyslně spáchat "rande" :lol:
Relax

#174 Příspěvek od Relax »

OK :-) Tam se dá pobejt pár desítek minut, já dělal postupem let letadla, plachetnice, motorový čluny, buggy a auta od Tamiye elektro, Kingtiger, větroně, od všeho něco. Škoda že synátora to tolik netáhlo, než montovat radši navrhuje užitný design a auta.

No a u Houšky je tohle všechno jako na podnose. Už na to nemám čas, ale alespoň si to rád připomenu...... Tak třeba někdy :-)
Trias

#175 Příspěvek od Trias »

cit:"Je to ale zatím základ, s náhradníma dílama počkám až na první ránu, taky doteď to stálo dost hodně a chce to se nadechnout čerstvýho jarního vzduchu"
sadu ND je potřeba mít už před prvním startem protože zákon schválnosti už tě nebude nutit s tím praštit
Relax

#176 Příspěvek od Relax »

Zajímavá filosofická myšlénka :-)

Vzhledem k tomu že jsem na mrtvém bodě ( baterky nikde, počasí ještě asi déle na houby ) a je proto třeba se zabavit i něčím jiným než simulacemi, vytáhnu asi poznámky z rcmanie co se nejvíce mění a rozbíjí. Pak juknu do prasátka a podle situace něco objednám :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od koulinek »

Relax píše:Zajímavá filosofická myšlénka :-)

Vzhledem k tomu že jsem na mrtvém bodě ( baterky nikde, počasí ještě asi déle na houby ) a je proto třeba se zabavit i něčím jiným než simulacemi, vytáhnu asi poznámky z rcmanie co se nejvíce mění a rozbíjí. Pak juknu do prasátka a podle situace něco objednám :-)

To netřeba složitě vytahovat, je to pořád stejný, tj: listí, hlavní hřídel, příčná hřídel, přední a zadní převody, hlavní hnací kolo, případně doplnit ocasní trubkou s hřídelí, převody do serv, podvozek.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
psena
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od psena »

Relax: ja mam 7mm jen kvuli tomu, ze jsem netrefil 8mm :lol:
Nahradni dily taky doporucuju, u 450ky je to opravdu docela dopredu odahnutelny a taky doporucuji se predvybavit...evidentne jeste neznas ten pocit, kdyz s tim klepnes o zem v sobotu ve 12hod a maji uz vsude zavreno a ty strasne chces mit heli zase na nozkach :lol:
Potrebny dily jsem jenom ja psal asi 5x, ale zaklad napsal ted koulinek+ velka neznama, protoze odchazi i dost velky kraviny, to bys musel mit skoro vsechno. Treba kdyz trefis ocas, kterej pujde ven z ramu, tak strhnes prevod zadniho serva + muzes zlomit paku na smykatko a samozrejme jeste ty dva stabilizatory ocasni trubky.
A nezapomen na loziska, jako zaklad urcite staci ty na hlavni hridely, vetsinou je menim po kazde rane, aspon to vrchni byva vetsinou nacnuty.
No za rok budes vedet vic a rosku doufam, ze ty bys mohl zvladnout i nejakou statistiku nejpotrebnejsich nahr. dilu. :) Ja s padama mam bohatou zkusenost, ale nic jsem si nepsal...jen teda kdyz vysypavam kos co mam u stolku kde opravuju tak vidim co tam je nejvic. :lol:
Relax

#179 Příspěvek od Relax »

Koulinek : mám cca 4 seznamy co kdo z profíků dlouhodobě měnil nejvíc, samozřejmě jsou téměř identické s tím co píšeš. I tak díky za pobídku to řešit hned.

psena : Díky za upřesnění, je to celkem jasný že pouze druhé kompletní Próčko je 100% jistota jak jít i v neděli po bouchandě rychle znovu do oblak. Naštěstí některé věci odchází téměř vždy a pak to klesá až k vzácným úkazům. Takový běžný základ si objednám, ložiska jsem vlastně trochu opomíjel tak je hned připisuju na helplist :-)

Statistiku si určitě povedu, nicméně lítání a charakteristika pádů jsou natolik individuální záležitost, že z toho žádný univerzální systém nevznikne. Naopak velký přínos to může mít jako informace s jak vysokou investicí by měl začínající adept počítat než se definitivně rozhodne do toho jít naplno. Obecná varování je jedna věc, číslům porozumí každý hned. Není to o vytahování kolik si kdo dovolil vyhejčkat helinku ale co to stojí si pravidelně zalítat :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od koulinek »

Já do svojí crash sady k výpisu co jsem uvedl výše doplnil do zásoby ještě dalších pár drobností jako jsou listí vrtulky, nějaké ty šroubky, očka a osky táhel, kuličky na čepy.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“