Výběr modelářského nabíječe
Re: Výběr nového nabíječe
Na 6s som pouzival rok toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _acc_.html
Bol som spokojny celkom za tie peniaze
Bol som spokojny celkom za tie peniaze
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
- LV
- Kontaktovat uživatele:
somro píše:Pitam sa pretoze moc sa tejto teme nerozumiem. Ide mi respektiv oto ze skladam hexacopteru a ked pozeram ake akumulatori tam povecsine bivaju vzhladom kapacita a vaha tak su to prevazne tieto 6200 4s mozno dobuducna bich skusil aj nieco vecsie max asi bude 10 000. Budem mat asi tak 2-3 baterki a pocas lietania chcem dobijat vibitu baterku a tim padom mozem stale lietat. Ak hovorite ze mne bude zbitocna tak vikonna nabiacka tak prosimvas kto a kedi a hlavne na ake baterki to viuzije ??
Toto je neuveriteľná slovenčina
Nehanbíš sa tak trošku?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:somro píše:Pitam sa pretoze moc sa tejto teme nerozumiem. Ide mi respektiv oto ze skladam hexacopteru a ked pozeram ake akumulatori tam povecsine bivaju vzhladom kapacita a vaha tak su to prevazne tieto 6200 4s mozno dobuducna bich skusil aj nieco vecsie max asi bude 10 000. Budem mat asi tak 2-3 baterki a pocas lietania chcem dobijat vibitu baterku a tim padom mozem stale lietat. Ak hovorite ze mne bude zbitocna tak vikonna nabiacka tak prosimvas kto a kedi a hlavne na ake baterki to viuzije ??
Toto je neuveriteľná slovenčina![]()
![]()
![]()
Nehanbíš sa tak trošku?
Já jsem na to ani nereagoval, protože se tady kdysi pitvalo, jestli je možné psát s, nebo bez háčků, čárek....
On to vylepšil ještě o ten pravopis.
Prostě oni to mají tak trochu v p..i
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
[/quote]
Nehanbíš sa tak trošku?[/quote]
Já jsem na to ani nereagoval, protože se tady kdysi pitvalo, jestli je možné psát s, nebo bez háčků, čárek....
[/quote]
paani nie nehanbim
uz som sa naucil nad takimi .... komentarmi mavnut rukou a pousmiat . ak bi vas nahodou zaujimal dovod tak skuste google a zadat disortografia. A potom ma snad pochopite....
Nehanbíš sa tak trošku?[/quote]
paani nie nehanbim
somro píše:..............
Co ti brání používat diakritiku?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Čau, jsem začátečník a nemám žádnou zkušenost s nabíječema/nabíječkama. Potřebuji něco (zatím spíš základního) čím budu schopen nabíjet tyto baterie
"Foxtech High Discharge Li-Pol/ 6s /5000mAh /35-70C /6Cell /22.2V"
a
"Foxtech High Discharge Li-Pol/ 3s /2200mAh /35-70C /3Cell /11.1V"
S tím, že bych se rád vlezl třeba do 2500 CZK pokud je to možné. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to zvládlo i 2 naráz, leč podmínka to není.
Díky moc
"Foxtech High Discharge Li-Pol/ 6s /5000mAh /35-70C /6Cell /22.2V"
a
"Foxtech High Discharge Li-Pol/ 3s /2200mAh /35-70C /3Cell /11.1V"
S tím, že bych se rád vlezl třeba do 2500 CZK pokud je to možné. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to zvládlo i 2 naráz, leč podmínka to není.
Díky moc
tak zkusím položit dotaz jinak:
Potřebuji nabíjet Li-Pol 6s 5000mah 35-70C baterie. Zvládnu to nějak rozumně pomocí tohoto nabíječe? http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... tion#anch1
Popřípadě doporučujete něco jiného?
Potřebuji nabíjet Li-Pol 6s 5000mah 35-70C baterie. Zvládnu to nějak rozumně pomocí tohoto nabíječe? http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... tion#anch1
Duska píše:tak zkusím položit dotaz jinak:
Ta nabíječka z odkazu není vhodná, je příliš slabá. Baterku nabije, jenže móóc pomalu. Má jen 50 W a pro nabíjení toho tvého akumulátoru proudem 1C potřebuješ 130 W. To budeš nabíjet cca 1 hodinu. Pokud tvé aku dovolí (mělo by to na nich být uvedeno) nabíjet vyšším proudem (2C - 5C), budeš pro takové nabíjení potřebovat ještě silnější nabíječ. Já používám na své 6s 4,5Ah nabíječku Icharger 206 a jsem velice spokojený. Cenu už si nepamatuju, ale do těch 2500 by se vlézt měla.
Duska píše:tak zkusím položit dotaz jinak:
Otázkou je co si představuješ pod formulací "nějak rozumně" ?
S tou nabíječkou budeš tu lipolku nabíjet v režimu s balancováním tak zhruba dvě a půl až tři hodiny.
Duska píše:Popřípadě doporučujete něco jiného?
Pro rychlejší nabíjení za dobu okolo cca 30 až 40 minut ve vztahu k té zmíněné lipolce bych doporučil alespoň nabíječku viz tento odkaz (cena včetně poštovného do ČR, DPH a výpalného ČP cca 2500 Kč) a k ní třeba zdroj viz tento odkaz.
Pre: somro
Myslel som si, že to bude niečo s nezavineným pravopisom, ale porozumieť sa tvojmu príspevku dá a bez problémov.
Myslel som si, že to bude niečo s nezavineným pravopisom, ale porozumieť sa tvojmu príspevku dá a bez problémov.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
O kvalitě nevím nic.
A teď k tomu, co mají v popisu.
Parametry co udávají by vyhovovat mohli. Jenže ten max nabíjecí proud bude papírově lízat ony hodnoty pokud to budeš napájet a nabíječka na vstupu ucítí oněch 18V ( oni píšou 16V). Jinak ten nabíjecí proud 20A co oni deklarují neuvidíš ani za boha.
No a .... 20A si řekněme že je nereálných, nebo aby sme nabíječce moc neubližovali, budeš nabíjet proudem 15A.
Pokud se smíříš s tím, že do tý batrky budeš strkat max 11-14 A při napájení nabíječky 12V ....... nicht probléma.
PS: 5C nabíjecích, které by se rovnali 25A Tvojí baterie (6s 5,0Ah) ...... takže tu baterku nenabiješ při 12V víc jak trojnásobkem destiny jmenovité kapcity baterie. To znamená že 3C (15A) do batrky nedá nabíječka ani kdyby .... se rozkrájela. Ale ber to z té lepší stránky, alespoň té batrce neublížíš při nabíjení.
Tuto nabíječku neznám a ty hodnoty jsou odhadnuté.
A teď k tomu, co mají v popisu.
Parametry co udávají by vyhovovat mohli. Jenže ten max nabíjecí proud bude papírově lízat ony hodnoty pokud to budeš napájet a nabíječka na vstupu ucítí oněch 18V ( oni píšou 16V). Jinak ten nabíjecí proud 20A co oni deklarují neuvidíš ani za boha.
Pokud se smíříš s tím, že do tý batrky budeš strkat max 11-14 A při napájení nabíječky 12V ....... nicht probléma.
PS: 5C nabíjecích, které by se rovnali 25A Tvojí baterie (6s 5,0Ah) ...... takže tu baterku nenabiješ při 12V víc jak trojnásobkem destiny jmenovité kapcity baterie. To znamená že 3C (15A) do batrky nedá nabíječka ani kdyby .... se rozkrájela. Ale ber to z té lepší stránky, alespoň té batrce neublížíš při nabíjení.
Tuto nabíječku neznám a ty hodnoty jsou odhadnuté.
OPR píše:...... takže tu baterku nenabiješ při 12V víc jak trojnásobkem destiny jmenovité kapcity baterie.
To je nějaký divný, ne?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
A v čem se Ti to nezdá? Myslíš si že je alespoň nabíjecích 15A reálných při 12V?
Nakonec jsem vyměkl a objednal ověřený iCharger 160B+ a k tomu Stabilizovaný zdroj EQ Power 500 - 33A/15V (500W)
Díky za rady. Teď ještě pořádně nastudovat, jak správně nabíjet ty baterie a co s tím můžu a co ne.
Díky za rady. Teď ještě pořádně nastudovat, jak správně nabíjet ty baterie a co s tím můžu a co ne.