Tak spodní díl je vytištěný. Nastavil jsem 4 perimetry, cca 2 mm a infill pouze 25%. Tryska 0,5 mm, s 0,3 mm bych tisknul ještě zítra. Tisk se při tý velikosti ani neurval z bedu ani nepopraskal. Překvapilo mě, že v kumbálu 1,8x2x2,4m jen tisk spodního dílu zvýšil teplotu o 6 stupňů.
Po vychladnutí jsem formu trochu přešmirgloval aby zmizely tiskový odskoky vrstev v šikmých plochách. Akorát kolem čepu ostruhy to moc šmirglovat nejde. Dremela cigárem na nejmenší otáčky ABS pálí. Ještě to vemu jemnějším a pak acetonem. Uvidíme, jak se povede laminování. Přemejšlím, zda v místě, kde budou později šrouby do trupu neudělat "vyhazovač" formu provrtat a ucpat kuličkou silikonu aby šla ostruha z formy vyklepnout trnem.
Kdyby jsi ještě někdy něco podobnýho modeloval, nad základnou je zbytečně vysoká vrstva než začne vlastní laminační prostor. Myslím, že 2 mm by v pohodě stačily. Ta forma je jak kámen i když je ze 3/4 dutá.
Až formy vycídím, dám foto. Kdy budu laminovat nevím, musím z někoho vytáhnout rozum, plný vrtule jsem sice laminoval ale před 30 lety.
Znovu díky za pomoc.
Jirka