Edge TX

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Edge TX

#166 Příspěvek od prikrylm »

Testnu.. Možná jo.

Taky jsem uvažoval, jestli na Horusovi nenechat OTX, protože na "nedotyk" jsou tam ty informace takové "hustší" a třeba na přehození smyslu serva je v OTX výrazně méně klikání.

Beru tu ETX "roztahanost" jako daň za to, že dotyková rádia potřebují trochu plochy, aby se člověk prstem na potřebné místo vůbec trefil...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
nemox

#167 Příspěvek od nemox »

Nemyslel jsem ani tak, ty new velike klikaci butony, ale pomale reakce na klikani a listovani v menu radia.
Jeste testnu vymenu SD
Pletuchy
s Horusem
tom099

#168 Příspěvek od tom099 »

Ahoj,pořídil jsem TX16s s edge TX.Bohuzel se trochu trápím s nastavením.Neni někdo v okolí Hradce Králové,Jičína,kdo by poradil?Předem dekuji
Blade 70, Beta 1400
prikrylm

#169 Příspěvek od prikrylm »

Mohlo by pomoci:
- při zakládání nového modelu v rádiu se dá pustit "wizard"
- pohrát si na PC v Companionu a podívat se, jak se co nastavuje.
chorche

#170 Příspěvek od chorche »

Pripadne udelat to co se nikdy za zadnych okolnosti nedela, precist si manual https://edgetx.gitbook.io/edgetx-user-manual/ :D
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
tom099

#171 Příspěvek od tom099 »

Do manuálu jsem koukal,ale bohužel napárovat tx16 s přijímačem flysky FS-IA6B se mi nedodarilo.
Blade 70, Beta 1400
tomaasz
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od tomaasz »

Pokud máš multimodul, vyber mód MULTI FlSky2A PWM,IBUS Channel Range 1-16, nepáruje se tlačítkem na přijímači, ale propojkou v napájencí zdířce Bind/VCC, napájení se dá do jednoho z výstupů 1-6.

Tomáš
chorche

#173 Příspěvek od chorche »

tom099 píše:Do manuálu jsem koukal,ale bohužel napárovat tx16 s přijímačem flysky FS-IA6B se mi nedodarilo.

To chce neplest si hrusky s jabkama, nezamenovat EdgeTx a Multiprotocol modul projekty a koukat do spavneho manualu https://www.multi-module.org/using-the-module/protocol-details/flysky-afhds2a
FrSky Horus X10s
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od ivanb123 »

tom099 píše:Do manuálu jsem koukal,ale bohužel napárovat tx16 s přijímačem flysky FS-IA6B se mi nedodarilo.

tom099 píše:Ahoj,pořídil jsem TX16s s edge TX.Bohuzel se trochu trápím s nastavením.Neni někdo v okolí Hradce Králové,Jičína,kdo by poradil?Předem dekuji

tomaasz píše:Pokud máš multimodul, vyber mód MULTI FlSky2A PWM,IBUS Channel Range 1-16, nepáruje se tlačítkem na přijímači, ale propojkou v napájencí zdířce Bind/VCC, napájení se dá do jednoho z výstupů 1-6.
Tomáš

obecně - pro tom099, způsob párování najdeš např. zde v manuálu
https://fccid.io/N4ZFLYSKYIA6B/User-Manual/User-Manual-2578917
a jen to chce u TX16s zvolit správný protokol - jak píše tomaasz. Pokud to nepomůže , mohla by být závada ve FirmWare přijímače. Mám těchto RX několik, a s tím jsem se však ještě nesetkal.
A jaké problémy s nastavením TX16s s ETX máš? Pro jaký model chceš TX16s nastavit? Jinak na internetu můžeš nalézt a stáhnout již nastavené modely a na nich se učit.
Ivan
P.S: Jsi začátečník nebo již máš nějaké zkušenosti s ovládáním podobných vysíláčů?
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od ivanb123 »

K dispozici je v ETX 2.9.2. - pro TX16s je mj. úprava spočívající v tom, že už nebude při zapnutí TX spuštěna vibrace pokud v nastavení je quiet (Haptic->Mode Quiet). Samozřejmě to někomu vyhovuje jinému ne. To jen na okraj , aby se nerozpoutala na toto téma nekončící diskuze. Znáte to......
Další změny lze nalézt zde i se stažením FW a ComPaNiomu
https://github.com/EdgeTX/edgetx/releases/tag/v2.9.2
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.
tom099

#176 Příspěvek od tom099 »

ivanb123 píše:

obecně - pro tom099, způsob párování najdeš např. zde v manuálu
https://fccid.io/N4ZFLYSKYIA6B/User-Manual/User-Manual-2578917
a jen to chce u TX16s zvolit správný protokol - jak píše tomaasz. Pokud to nepomůže , mohla by být závada ve FirmWare přijímače. Mám těchto RX několik, a s tím jsem se však ještě nesetkal.
A jaké problémy s nastavením TX16s s ETX máš? Pro jaký model chceš TX16s nastavit? Jinak na internetu můžeš nalézt a stáhnout již nastavené modely a na nich se učit.
Ivan
P.S: Jsi začátečník nebo již máš nějaké zkušenosti s ovládáním podobných vysíláčů?

Ahoj, zkušenosti s podobným ovladačem bohužel nemám. Děkuji za rady....nakonec se podařilo napárovat. Dnes jsem si chtěl nastavit jiné prostředí ovladače. Po nastavení na vzhled karbon, vidím pouze základní menu,ale v podmenu je vše úplně černé.Nemáte někdo zkušenosti?
Blade 70, Beta 1400
tom099

#177 Příspěvek od tom099 »

Je nějaká možnost jak udělal tovární nastavení ovladače? Bohužel na displeji vidím pouze úvodní stránku a to ještě dost tmavou..takže jedině nějakou kombinací tlačítek nebo PC
Blade 70, Beta 1400
chorche

#178 Příspěvek od chorche »

Proc resetovat? V nastaveni zvysit jas, zkontrolovat jestli jeho ovladani neni pres Global Functions prirazeno k nejakemu z ovladacu.
A pak nasledne nastavit obrazovky modelu dle libosti.
A samozrejme lze smazat .yaml soubory s nastavenim radia a modelu z SD karty
FrSky Horus X10s
prikrylm

#179 Příspěvek od prikrylm »

tom099 píše:Je nějaká možnost jak udělal tovární nastavení ovladače? Bohužel na displeji vidím pouze úvodní stránku a to ještě dost tmavou..takže jedině nějakou kombinací tlačítek nebo PC

Jestli jde jen o zobrazení, tak bylo nejíš vybráno nějaké nevhodné barevné schema. TJ do system menu, tam téma a vybrat třeba "Default".
Pokud nejsou vidět ikonky a nedaří se vybrat schema přímo v rádiu, tak jednoduchá cesta je zapojit rádio do PC, pokud je vidět menu, vybrat "DISK", tam najít adresář "THEMES" a uvnitř smazat (přesunout na disk) barevné schéma, které je použité (to podivné, "neviditelné"). Po odpojení kabelu rádio přepne do std barevného schematu.
Pokud není vidět menu po připojení kabelu, tak vytáhnout SD a stejný proces provést v nějaké čtečce...

Jestli teda nejde jen o ten jas... ten by se mohl dát bez displeje nastavit přes Companion...
tom099

#180 Příspěvek od tom099 »

Bohužel tam nebylo opravdu nic vidět.Uplne černý displej.Jan mám nastavený na S1 a byl na maximum.Nevim,jestli jsem neudělal nějakou blbost,ale zafungovala to.Podrzel jsem trim T1 a T4,zapnul a dostal se do bootloaderu.Nastavil jsem firmware a už je to bez problémů.
Blade 70, Beta 1400
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“