Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
M1
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

#1651 Příspěvek od M1 »

pilatus98 píše:Tak jsem vyzkoušel nové MVario2 EX je to super, nastavení přes vysílač je super :) . Jen zase na vysílači jsem zabral dva vypínače, jeden na zapínání pípání stoupá-klesá, druhý na smazání min a max hodnot. Je to super, zase se firmě Jetimodel povedl skvělý výrobek.

...potvrzuji :-). Dneska jsem byl otestovat 1,5 hodiny ve vzduchu a chodí fakt parádně, výborná citlivost a rychlost odezvy nejen přímo z EXTu, ale i přes Expander
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
honz74
Kontaktovat uživatele:

#1652 Příspěvek od honz74 »

mafraf píše:No technicky to jde:
1) Vytvořit sekvencer (Q1), který je spouštěný logickým spínačem MAX (dole v menu přiřazení log. spínačů). Délka sekvence může být libovolná - cca 1s. Sekvencer se spustí vždy po nahrání modelu/zapnutí vysílače.
2) V menu Zvuky na událost přidat novou položku, vybrat soubor s názvem modelu a jako spínač přiřadit sekvencer Q1.
3) Po načtení modelu se spustí sekvencer a po tom, co se sekvencer zastaví, přehraje se wavka.

Není to sice úplně triviální, ale má to jistou logiku ;-)

Funguje to, jenom to nejelo úplně správně.
Měl jsem nastaveny také hlášky/názvy u letových režimů. Při přepnutí modelu to tedy přehrálo napřed hlášku letového režimu a potom až název modelu. Při zapnutí vysílače bylo pořadí : hláška při zapnutí-hláška letového režimu a naposledy hláška s názvem modelu(posunutá na sekvenceru o 4 sekundy, tj o čas hlášky při zapnutí+hláška letového režimu).
Hláška nastavena v letovém režimu totiž hlásí při každém zapnutí vysílače a přepnutí modelu svůj aktuální stav, je tedy zapínána vždy a má před ostatníma hláškami přednost? - kromě hlášky při zapnutí.
Zapínání hlášky letového režimu jsem tedy nastavil v menu zvuky na události je přiřazena k přepínači letových režimů. Potom mi to funguje tedy následovně:
Při zapnutí vysílače se prvně spustí hláška při zapnutí a potom název modelu( hláška s názvem modelu je tedy posunuta délku hlášky při zapnutí, tedy o cca 1 sekundu)
Při přepnutí modelu se spustí pouze hláška s názvem modelu(taktéž s tím sekundovým zpožděním)
V této kombinaci mi to tedy jede, jak jsem chtěl, děkuji tedy za radu.
pilatus98

#1653 Příspěvek od pilatus98 »

Tak jsem dnes polétal a trochu poladil MVario2 a to tak, že nemám zvukový signál kyž model stoupá a klesá, tak nevím kde je chyba, bohužel už dále jsem to nestihl vyzkoušet, už byl večer, poradí někdo? :( :D
xcaleb

#1654 Příspěvek od xcaleb »

Tak je hotov nový fw 3.0 pro vysílače dc/ds-16.
Účastníci víkendového Jeti training days ho už dostali, resp. jim ho jeťáci nainstalovali do vysílače.
V příloze je ReleaseNotes_3.00_CZ.pdf
Největší novinky jsou podpora telemetrických ovladačů* a akustické oznámení pozice ovladače**.

*na základě výstupu telemetrického čidla si můžete vytvořit podmínku a podle té se vám třeba pohne servo (např podle výstupu z čidla rychlosti se vám automaticky může měnit odtokovka)
** např. máte plynovou páku v nějaké poloze a vysílačka vám zahlasí na kolika % plynu jste, nebo třeba oznámení "máte klapky vysunuté na 14%" hnete pákou a hláška, jste na 20%, atd.
Přílohy
ReleaseNotes_3.00_CZ.pdf
(804.59 KiB) Staženo 81 x
M1
Kontaktovat uživatele:

#1655 Příspěvek od M1 »

...no paráda, třeba to přidávání klapek na základě údajů rychlosti z čidla je masakr, ještě pár upgradů a už člověk to éro nebude muset řídit vůbec, jen zapne autopilota a bude se kochat, pak se přepne na mod Landing zachytí paprsek ILS a samo i sedne :D ....
JETI DC-16
HonzaS

#1656 Příspěvek od HonzaS »

M1: nebo podle G senzoru vysouvat sloty na náběžce nějakýho JETu! To je zas možností, už přemýšlím, jak do letadla naklonuju pitotku.
Přílohy
IMG_5338.JPG
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
M1
Kontaktovat uživatele:

#1657 Příspěvek od M1 »

...jj to už je vyšší dívčí :lol:, tak uvidíme časem, jestli tohle nějak využiju :D. Zatím mám vše nastaveno k plné spokojenosti včetně čidel, hlášek a jejich alarmů, ale třeba něco ještě vymyslim :mrgreen:
JETI DC-16
Hans
Kontaktovat uživatele:

#1658 Příspěvek od Hans »

[quote="xcaleb"]Tak je hotov nový fw 3.0 pro vysílače dc/ds-16.
Účastníci víkendového Jeti training days ho už dostali, resp. jim ho jeťáci nainstalovali do vysílače.quote]

Ahoj, prosím tě, co je to za akci "Jeti training days" ? kolegové mají něco v U.S.A. nebo v Německu ? Díky :)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1659 Příspěvek od Kuba78 »

maly dotaz - jakou vam hlasi vysilacka silu signalu pri beznem letani? mam jeti modul v graupneru, k tomu prijimace R6 a R5 a pri letani na vzdalenost treba 200 daleko a tak 50m vysoko hlasi silu signalu anten 2-3, je to ok nebo malo? pripadne i kdyz sem primo nad sebou, treba 100-150m tak je to cirka to same, 3-4 sila max.
Vysilacovy modul je v poradku, puvodne koupeny byl vadny a primo v Jeti mi to vymenili za tento a ten je otestovany. letadla jsou EPP hadraplany nebo vetron s lamino trupem, zadny uhli, antenky kolmo na sebe, jedna vystrcena z letadla. modul nepipa ztratu signalu ani slaby signal a letadlo lita v pohode, data z MUI senzoru do jetiboxu tez tecou v poradku takze zadny problem pri litani nemam, jen se ptam zda je to bezna hodnota nebo malo.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1660 Příspěvek od TomasC »

Hans píše:Ahoj, prosím tě, co je to za akci "Jeti training days" ? kolegové mají něco v U.S.A. nebo v Německu ? Díky :)

Na šumavské chatě se sešlo pár modelářů a jim JETi představilo nové produkty. Také se řešili jejich dotazy a pomáhalo se s nastavováním vysílačů a přijímačů prakticky.

Nyní se úspěšnost vyhodnocuje.

Mě osobně to přišlo SUPER.

Mě osobně se nejvíce líbila TEK kompenzace na váriu.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1661 Příspěvek od Kuba78 »

TomasC píše:Na šumavské chatě se sešlo pár modelářů a jim JETi představilo nové produkty. Také se řešili jejich dotazy a pomáhalo se s nastavováním vysílačů a přijímačů prakticky.

a ze jsem takovy smelec, kolik cini vstupenka na akci? prokazani vlastnictvi DS/DC, faktury za jeti produkty nad x... tisic, clenstvi v nejakem klubu betatesteru jeti? teda pokud to neni tajne, pokud to tajne je a reknes "nic nereknu" tak si jen pod vous zabrblam neco o "zidobolsevickozednarskemspinutizaucelemzavedeninovesho svetovehoporadkupodvedenimfedu" a budu si dal v klidu litat s moji Jeti vybavou :-)
Hans
Kontaktovat uživatele:

#1662 Příspěvek od Hans »

TomasC píše:Na šumavské chatě se sešlo pár modelářů a jim JETi představilo nové produkty. Také se řešili jejich dotazy a pomáhalo se s nastavováním vysílačů a přijímačů prakticky.

Ahoj Tomáši, mě to příjde jako super nápad a hlásím se taky na příští setkání :D

Novinek a možností v nastavování systému DUPLEX je nekonečně mnoho a pokud se sejde dobrá parta lidí se stejnou zálibou a cílem, může být i přátelská a veselá atmosféra. Vždyť i tvoje videa na youtube při představování novinky DC16 a jejího programování měli a mají úspěch :) a osobní kontakt nejen při rozhodování o koupi je úplně ten nejlepší :) to je z vlastní zkušenosti :wink:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1663 Příspěvek od TomasC »

Tajné to není. Já osobně jsem byl pozván přímo od Standy Jelena z JETI, abych ukázal nějaké programátorské triky co používám a pomohl s pohledem modeláře. Nakonec jsem se sám mnohému od vývojářů JETI naučil a pár lidem snad pomohl.

Co vím, tak cena nebyla žádná. Ubytování a pití si každý platil sám.

Rozhodně se optám, zda bude něco dalšího a pokud bude zájem o propagaci, tak zde informace bude.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1664 Příspěvek od Kuba78 »

Tedy neco jako jeti advanced users workshop. To zni dobre, pokud by to bylo otevrene i vice lidem (masovka to stejne nikdy nebude) a s ucasti vyrobce..
Quis custodiet ipsos custodes?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“