Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
pocitej s tim ze ti klidne muze jit dolu letovy cas. Zalezi na spouste veci
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Planujem pouzit dve baterky namiesto jednej tak dufam ze aj letovy cas sa predlzi. Ide o to ze by sa zvysila vzletova hmotnost. Bola by moznost pouzitia kvalitnejsieho fotaku alebo kamery. Zvysit by sa mala aj bezpecnost v pripade ze vysadi jeden motor a pod. No a v neposlednom rade mam uz dost zastaraly celkovy setup taktiez motory uz asi maju to najlepsie za sebou. Pouzivam ich vyse dvoch rokov a zda sa mi ze su o dost hlucnejsie ako boli bojim sa ze uz dlho nevydrzia. Takze ked tak uvazujem zostane mi pixhawk a ram ostatne by som mohol vymenit. No zatial len premyslam bude to dost investicia a este nemam krpca odladeneho aby som mal aspon scim natacat pocas prestavby.

X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Máš to moc pěkný. Co je to za rám?
Gimbal tam nevozis?
Gimbal tam nevozis?
Je to vlastny ram uz je na nom aj gimbal s gopro. 
A jak máš vyřešené zajištění sklopných ramen?
Je to kombinacia systemu ako je na rame tarot iron man a tohoto ramu:
http://mokaframe.com/moka-deluxe#!
Uchyty motorov mam vsak ine tym na tom rame som nejako neveril.
http://mokaframe.com/moka-deluxe#!
Uchyty motorov mam vsak ine tym na tom rame som nejako neveril.
-
Ing.Robinsson
kolik to váží? Ta 1300 baterka trochu málo ne na takový rám s gimbalem
Ano ta baterka je tam preto lebo som snou len nastavoval power modul inak mam na lietanie pripravene dve 2200-ky. Vazi 1060g s 2200mA baterkou aj s kamerou a gimbalom.
aby jsi mohl porovnat tak moje lehka hexa ma 1268g s kamerou a 3 ax gimbalem bez baterky. Litam na tom 4S/5800 a bez gimbalu s kamerou jsem mel letovku 20 minut plus 1 minutu na pristani 
Ale asi mam vetsi pohon - vrtule jsou 9x5 uhliky (jsou lehci nez APC
)
Ale asi mam vetsi pohon - vrtule jsou 9x5 uhliky (jsou lehci nez APC
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:aby jsi mohl porovnat tak moje lehka hexa ma 1268g s kamerou a 3 ax gimbalem bez baterky. Litam na tom 4S/5800 a bez gimbalu s kamerou jsem mel letovku 20 minut plus 1 minutu na pristani
Ale asi mam vetsi pohon - vrtule jsou 9x5 uhliky (jsou lehci nez APC)
Kolko vazi ta tvoja hexa s baterkou?
Moj quad ma s baterkou 4S/8000 okolo 2500g letovka bola s novou baterkou 18min teraz tak okolo 12 min.
baterka 4S 5800 ma 550 (cca) takze jsem na 1850g letovky ted ale nemam to overene. Gimbal ma myslim 150g a tech 20 minut bylo bez gimbalu. A aku jsou uz jety (pres rok stare a pouzivane).
Na predchozi verzi copteru (stejne pohony ale v Y6 konfiguraci a 2500g hmotnosti) jsem byl na 8 minutach letu. Usetrene kilo vahy proste brutalne posune letovku. Podle odhadu/vypoctu bych mel byt na 15 minutach s gimbalem.
Kdyz jsem ten stroj konstruoval tak jsem pouzil eCalc (https://ecalc.ch/) a docela to sedi.
Na predchozi verzi copteru (stejne pohony ale v Y6 konfiguraci a 2500g hmotnosti) jsem byl na 8 minutach letu. Usetrene kilo vahy proste brutalne posune letovku. Podle odhadu/vypoctu bych mel byt na 15 minutach s gimbalem.
Kdyz jsem ten stroj konstruoval tak jsem pouzil eCalc (https://ecalc.ch/) a docela to sedi.
Diki tu stranku pouzivam aj ja a teraz som sa dostal s jednym setupom na najlepsi letovy cas tesne pod 30 minut davam si nejaku rezervu radsej ale pocitam ze aspon 25min to bude v reale.
Je to ale dost hruby odhad pretoze asi tam bude vetsi a tazsi gimbal a fotak.
Je nějaká možnost jak zamcit osu yaw tak aby koptera směřovala pořád čumákem na vybraný objekt? Asi tak jak má Naza course lock?
co vim tak pouze pro Home point - Simple/SuperSimple mode.
Jinak vsechny mody od stabilize nahoru pouzivaji kompas takze pokud letis rovne tak letis rovne. V pripade GPSek (loiter/poshold) to kompenzuje i snos vetrem. Ale netusim co dela ten Course Lock u Nazy
Jinak vsechny mody od stabilize nahoru pouzivaji kompas takze pokud letis rovne tak letis rovne. V pripade GPSek (loiter/poshold) to kompenzuje i snos vetrem. Ale netusim co dela ten Course Lock u Nazy
Pri auto rezime ano a to tak ze pri planovani trasy cez mission planner alebo droid planner,tower a pod. si urcis "ROI" [region off interes] a pocas celeho letu sa coptera bude tocit cumakom k tomuto bodu. Ci sa da aj v manualnom mode nastavit "ROI"by aj mna zaujimalo?